URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2009, 03:27

Primăria va publica lunar numele asociaţiilor cu datorii la utilităţi

Primarul Ilie Bolojan a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, un plan de măsuri pe care îl va lua Primăria Oradea pe viitor pentru a evita situaţiile în care asociaţiile de proprietari din municipiu vor fi debraşate de la utilităţi din cauza restanţelor întregistrate faţă de furnizorii de utilităţi. “La sfârşitul fiecărei luni vom afişa pe portalul Primăriei lista asociaţiilor cu datorii, astfel încât orădenii să se poată informa şi să poată întreba administratorul de ce s-a ajuns în această situaţie”, a spus Ilie Bolojan.

Edilul şef a afirmat că municipalitatea va primi lunar de la Electrocentrale Oradea, furnizorul de apă caldă şi energie termică, lista cu datornicii şi se va implica direct în cazul asociaţiilor cu datorii mari. “Acolo unde comitetele de conducere nu funcţionează vom convoca adunarea generală a asociaţiei, astfel încât oamenii să fie informaţi de situaţia în care se află, iar dacă doresc, să poată schimba conducerea”, a declarat şeful executivului local.

Primarul a spus că principalele motive pentru care asociaţiile de proprietari ajung să înregistreze restanţe sunt delapidările făcute de persoane din conducere şi numărul mare de restanţieri. În unele cazuri ajung să înregistreze restanţe chiar chiriaşii Primăriei. “Primăria are câteva apartamente în care avem chiriaşi rău platnici. E vorba de circa 20 de cazuri. Am dat dispoziţie să se achite datoriile din bugetul local (n.r. urmând ca banii să fie recuperaţi ulterior de la rău platnici) am cerut ca în regulamentul de acordare a locuinţelor să se prevadă clar că dacă o persoană nu are loc de muncă nu poate primi apartament”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Conform evidenţelor municipalităţii. Electrocentrale Oradea are de recuperat de la 21 de asociaţii de proprietari nu mai puţin de 3,1 milioane lei. Topul restanţierilor este deschis de Asociaţia de Proprietari 321 Nufărul II, cu datorii de 418.539 lei, Asociaţia de Proprietari 14 Rogerius, cu restanţe de 365.526 lei, respectiv Asociaţia de Proprietari Progresului 83, care are de plătit 338.123 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON