URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2015, 15:23

Poliţistul anului în Bihor e un "vânător" de evazionişti: Într-un singur an, Victor Ţirban a trimis în arest 12 afacerişti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Subcomisarul Victor Ţirban, ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost desemnat poliţistul anului în Bihor.

Ofiţerul, specializat pe investigaţii complexe, a avut anul trecut cele mai multe dosare penale finalizate, a trimis în spatele gratiilor 12 evazionişti şi a recuperat 11 milioane de lei, pagubă creată bugetului de stat de cei pe care îi ancheta.

De numele lui Ţirban se leagă, printre altele, şi ancheta în cazul patronului turc al cunoscutului depozit de legume-fructe Bella Internaţional, Mevlut Direybatogullari, anchetat pentru o fraudă fiscală de 2,5 milioane de euro în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume-fructe.

Pentru reuşitele sale, ofiţerul a fost răsplătit cu o diplomă de excelenţă, dar şi cu o tabletă cu internet nelimitat din partea Fundaţiei Ioan Baciu, care a fost înmânată de preşedintele fundaţiei, comisarul Florian Sîrca. 

Sărbătoarea a adus şi avansări multe, miercuri, la festivităţile organizate de conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor. La şedinţa festivă derulată în sala de spectacol a Casei de cultură a Sindicatelor, un număr de 11 ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi pentru merite deosebite, înainte de termen. Este vorba despre comisarii (grad nou) Ioan Blaga şi Sabin Mocioran, subcomisarii Adrian Cioară şi Gheorghe Cozuc, inspectorul Darius Crăciun, agenţii şef adjuncţi Ionuţ Ciortea, Ioan Lazăr, Lucian Matei, Radu Miara, respectiv agenţii Călin Maliţa şi Ionuţ Vaida.

Totodată, alţi 152 de poliţişti au avansat, la termen, la gradul profesional următor, iar poliţiştii trecuţi în rezervă prin pensionare în ultimul an au fost recompensaţi cu plachete de onoare acordate de şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, chestorul Liviu Popa: şeful Arestului, comisarul şef Lucian Petrică, comisarul şef Ioan Cheşcheş, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, subofiţerii Ionel Bat, Emil Creţ, Ioan Gheri, Teodor Igaş, Viorel Lup, Dumitru Marc, Florian Morar şi Ioan Mureşan.

La şedinţa festivă a Poliţiei bihorene au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, prefectul judeţului, Claudiu Pop, colaboratori, delegaţii de poliţişti din Ungaria, Serbia, Polonia şi Germania, dar şi foşti şefi ai IPJ Bihor şi ai Poliţiei Oradea, acum în rezervă, printre care se numără chestorul Gheorghe Chereji, generalul de brigadă Lazăr Cârjan şi Ioan Câmpan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ce stiti voi
.......si nu stim noi!!!???
Postat 25 Martie 2015, 21:05 de ADINA
Popa Cornel era "în plus" la întrunire !!!
Cetăţeni poliţişti, v-a avertizat "colega" Kovesi să mai lăsaţi întîlnirile astea protocolare cu politicienii ??? V-a avertizat !!! Atunci ce căuta politrucul Popa Cornel, reprezentantul clanului mafiot de la Căcăceni, la această întâlnire ??? Sau l-aţi adus doar ca şef al unei instituţii care gestionează ATOP ??? Dacă da, atunci sunteţi scuzaţi de data asta ... până la "greşeala" următoare !!!
Postat 25 Martie 2015, 18:26 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON