URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2017, 14:56

Poliția Locală către orădeni: Nu mai daţi bani cerşetorilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală face un apel către orădeni rugându-i să nu le mai ofere bani cerşetorilor deoarece întreţin nemunca, majoritatea persoanelor care practică cerşetoria pozând în false persoane cu handicap în condiţiile în care, în realitate, sunt apţi de muncă.

„Polițiștii locali demască aproape lunar câte un fals cerșetor, care, din punct de vedere medical, nu se poate încadra sub nici o formă în categoria persoanelor cu dizabilități. Aceste persoane însă, lipsite de scrupule, își truchează starea fizică, pozând constant în persoane fără membre superioare sau inferioare sau cu alte grave handicapuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Locală.

Potrivit informării, doar în săptămâna 26-30 iunie, peste 45 de persoane prinse cerşind ori scotocind în tomberoane au fost transportate la Azilul de noapte de pe strada Guttenberg, luate în evidență, consiliate, sancționate și îndrumate către localitatea de domiciliu.

„În majoritatea cazurilor, cerşetorii vin din alte județe, de unde revin exclusiv în orașele unde văd că acest fenomen este încurajat și sprijinit de cetățeni. Majoritatea nici măcar nu sunt oameni ai străzii, dar neavând nici o interdicție în acest sens, ei aleg calea ușoară a cerșitului, alimentată în mod constant de toți cei care le oferă bani”, se mai spune în comunicat.

Ca atare, zic poliţiştii, cei care le oferă bani, întrețin și nemunca şi le îngreunează lor activitatea deoarece îi mențin pe cerşetori pe străzi. „Unii dintre cei care imploră mila publicului sunt apți de muncă și ar putea oricând să câștige bani muncind. Nu o fac însă, preferând calea mai ușoară - cerșetoria”.

Pentru stoparea cerşetoriei și a scotocitorilor de tomberoane, polițiștii locali îi îndeamnă pe orădeni ca atunci când se întâlnesc cu asemenea situaţii să sesizeze instituțiile competente - DGASPC Bihor, ASCO, DSP Bihor, Poliţia municipiului  - ori să sune la Dispeceratul Poliţiei Locale, la numărul 0259.969.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
?!
Eu sunt pentru! Cui nu-i place n-are decat sa mearga la munca cinstita! Dar atunci toti astia cu mana-ntinsa, inclusiv cei de la locala, de unde isi vor lua salariile?!
Postat 06 Iulie 2017, 14:42 de pinonel
Bre Alex1980
Poti sa-i iei si acasa la tine, sa depanati amintiri seara de seara, ca nimeni nu se supara. Daca citesti articolul vezi ca esti(ca si restul oradenilor) rugat sa nu le mai dai bani cersetorilor.
Postat 06 Iulie 2017, 09:43 de Neutryno
inlocuire panouri
s-au cam decolorat vechile afise montate cu multi ani in urma in intersectii care ziceau sa nu dai bani cersetorilor (banii tai nu-i ajuta).
Postat 05 Iulie 2017, 23:16 de unu
Rusine
Politia sa-mi spuna mie cui sa dau bani?! Dar cum sa-i ajut?? Dau banii la popa? Sa mai construiasca biserici? Una pe fiecare colt al strazii? Cu marmura? Si oamenii strazii nu au ce manca?!
Postat 05 Iulie 2017, 23:00 de alex1980
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON