URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2011, 12:07

O grupare bihoreană a înşelat 25 de firme şi persoane, plătind mărfuri cu bancnote false

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT Oradea, au finalizat cercetările cu privire la un grup infracţional de crimă organizată format din opt persoane profilate pe falsificarea banilor.

Cei opt, Ioan Aitai, 56 ani, Sebok Zsolt, 23 ani, Ioan Fekete, 41 ani, Rusalim Nechi, 33 ani, Renata Tyepak, 19 ani, Cosmin Băncescu, 33 ani, Florin Bali, 27 ani şi Torok Janos, 37 ani sunt acuzaţi că, în perioada august 2010 - martie 2011, au contrafăcut şi pus în circulaţie bancnote de 100 lei în diferite localităţi din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare. În total, gruparea a înşelat 25 de firme şi persoane, valoarea prejudiciului creat păgubiţilor ridicându-se la peste 23.000 lei.

"Până în luna februarie a acestui an, data sesizării din oficiu a poliţiştilor Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul BCCO Oradea, au fost depistate 13 plasări de bancnote cu cupiura de 100 lei falsă. Astfel, în Oradea au fost depistate cinci astfel de bancnote, în Marghita alte trei, în Salonta au fost depistate două bancnote false, iar în Satu-Mare, Zalău şi Şimleu Silvaniei a fost depistată câte o bancnotă în fiecare localitate", a declarat purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor.

În cursul anchetei, poliţiştii au stabilit că liderul grupării era Ioan Aitai şi au identificat pe membrii grupării care au contribuit sub o formă sau alta la realizarea rezoluţiei infracţionale. "În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat de la domiciliile suspecţilor aparatură electronică folosită la contrafacerea bancnotelor, 14 telefoane mobile, o armă de foc letală deţinută ilegal, precum şi alte bancnote pregătite pentru contrafacere", a arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii martie, cei opt bihoreni au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore iar pentru cinci dintre ei - Aitai Ioan, Sebok Zsolt, Rusalim Nechi, Torok Janos şi Florin Bali - au fost emise mandate de arestare preventivă, aceştia fiind trimişi în judecată în stare de arest.

Cei opt sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificarea de monede, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înşelăciune şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cazul în care suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani.

"Pentru recuperarea prejudiciului, în valoare de peste 23.000 lei, poliţiştii au luat măsuri asiguratorii, prin aplicarea unor sechestre asupra unor imobile deţinute de suspecţi", a mai spus purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON