URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2016, 17:10

Nou dosar de corupţie finalizat de DNA Oradea: Consilieri ai ex-directorului Apelor Române trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DNA Oradea au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a doi foşti consilieri personali ai fostului director al Administraţiei Naţionale "Apele Române", David Csaba, pentru fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al DNA, Gheorghe Abodi este acuzat de trafic de influenţă, în timp ce Mircea Urzică e inculpat pentru complicitate la trafic de influenţă, pe marginea unor fapte comise în cursul lunii iunie 2010.

"Inculpatul Abodi Gheorghe, în calitate de consilier personal al directorului general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", prevalându-se de influenţa avută asupra funcţionarilor publici din conducerea instituţiei şi asupra unor angajaţi din structurile subordonate, a pretins prin intermediul inculpatului Urzică Mircea Eugen şi a primit direct, de la un om de afaceri, suma de 15.000 lei", se precizează în comunicatul emis.

În schimbul banilor, Abodi i-a promis omului de afaceri a cărui firmă avea contracte în derulare cu Administraţiei Naţionale "Apele Române", că-i va rezolva decontarea preferenţială a lucrărilor efectuate.

Procurorii au dispus sechestru asigurator pe bunurile mobile şi imobile ale ex-consilierului Abodi, până la concurenţa sumei de 15.000 lei, în vederea confiscării speciale.

Cauza a fost trimisă spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Dosarul celor doi foşti consilieri a fost întocmit ca urmare a unor informaţii apărute într-o altă cauză a DNA Oradea, şi anume cea deschisă în 2011 pe numele fostului ministru al Mediului, Borbely Laszlo, pentru suspiciuni de trafic de influenţă privind atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

E vorba despre Lescaci Com SRL, societate pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o şi care a primit 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticorupţie orădeni au început atunci urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, Ioan Ciocan, împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru, şi urmărirea penală a lui Anton Molnar, administrator al unei firme care ar fi realizat lucrări de reamenajare la casa lui Borbely din Târgu Mureş.

În timp ce Szepessy, Ciocan şi Molnar au fost trimişi în judecată şi condamnaţi cu suspendare printr-o sentinţă nedefinitivă pe 8 martie 2016 de Tribunalul Satu Mare, în cazul lui Borbely procurorii DNA Oradea au fost obligaţi să oprească ancheta pentru că Parlamentul a respins de două ori, ultima dată în martie 2015, cererea de încuviiţare a începerii urmării penale a acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Păcat că nu ştim ora la care au fost trimişi în judecată
Domnule preşedinte al C.J., sigur ABA Crişuri nu are nici un contract cu firma Hidroplast sau Ecodesign sau Hidrotech sau Technic Design (toate din Târgu-Mureş)în toate fiind "băgat" şi David Csaba? Dacă nu, pot să dau şi nişte exemple de firme care au executat lucrări în care de asemenea este "băgat" acelaşi David Csaba. Pentru necunoscători, David Csaba este cel care din bani publici, cu un singur angajat fără studii (soţia), a făcut PROFIT 700.000 de RON într-un singur an. Contracte cu Direcţiile Apele Române din bazinele hidrografice Mureş, Olt, Siret, Crişuri. BineInţeles că hărţile de risc ale ABA Crişuri nu au fost (copiate din arhivele statului - M.I. cu regim secret) "vândute" unor firme de proiectare care "ulterior" au întocmit studiile. Mult succes în noua poziţie! (cred că poziţia copilului)
Postat 28 Iunie 2016, 19:11 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON