URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2010, 10:37

Jandarmul spărgător

Jandarmul spărgător HARNICI. Într-o singură noapte, Ciprian Heredea (foto) şi oamenii săi au spart nouă case de vacanţă din Boga, de unde au plecat cu o pradă de 20.000 lei: scule electronice, păpică şi băuturică. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în locuinţele hoţilor, poliţiştii au recuperat cam jumătate din bunurile furate
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii din Beiuş au început urmărirea penală faţă de un orădean de 21 de ani şi un tânăr de 26 de ani din Tileagd, pentru furt calificat.

Aşa începea, marţea trecută, comunicatul sec al Poliţiei Bihor în care se făcea publică activitatea spărgătorilor de case care au semănat panica printre proprietarii vilelor din satul de vacanţă Boga.

Ceea ce n-a spus Poliţia, a aflat BIHOREANUL. Şi anume că cei doi hoţi arestaţi şi-au ales victimele din rândul ştabilor şi au comis furturile sub comanda unui fost jandarm din Beiuş, Ciprian Heredea, fiul grefierei-şefe din Parchetul local. Care însă a dispărut de sub nasul poliţiştilor...

Spărgători de duş

Şase proprietari de vile din satul de vacanţă Boga au depus plângeri la Poliţia Pietroasa şi la cea din Beiuş după ce, în noaptea de 12/13 ianuarie, casele le-au fost sparte şi prădate.

03 Chindlea.jpg"Au fost mai multe victime, dar unii nu au mai vrut să facă reclamaţii", spune Lucian Chindlea (foto), fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Bihor, unul dintre cei călcaţi de hoţi. BIHOREANUL a aflat că spărgătorii au intrat nu doar în casa lui, ci şi în cea a tatălui său, Nicolae Chindlea, spărgând uşa cu levierul şi luând tot ce le-a căzut în mâini. Cuptorul cu microunde, filtrul de cafea, băuturi şi chiar duşul din baie, acesta fiind găsit ulterior montat acasă la unul dintre hoţi, în Tileagd.

Printre victimele celor trei s-au numărat şi profesorii universitari Mircea Fodor şi Mircea Popescu, cel din urmă refuzând, însă, să se constituie ca parte civilă în dosar. "N-a vrut, că oricum n-are rost. Îl înţeleg. Şi mie mi-e greaţă de tot ce s-a întâmplat. S-a ajuns aici pentru că, deşi plătim de ani de zile o căruţă de bani ca impozite şi taxe la Primăria Pietroasa, tot nu avem iluminat, n-avem pază, nimic... Am auzit că i-au prins pe doi dintre hoţi. Pe capul bandei, nu. E fiul unui şef de la Parchet. Să fim serioşi, ăla a fost învăţat să fugă!", se revoltă Chindlea.

Arestarea de vineri... dimineaţa

01 Heredea.jpgPoliţiştii zic, însă, că ei n-au nicio vină că hoţul s-a evaporat. Individul cu pricina, Ciprian Heredea (foto) pe numele său, în vârstă de 30 de ani, este într-adevăr fiul grefierei şefe de la Parchetul Beiuş. Fost jandarm, reprofilat pe furturi şi spargeri, Heredea s-a întors de puţin timp din Germania, unde fusese arestat pentru isprăvi din aceeaşi categorie. Şi s-a reapucat de "afaceri" acasă, atrăgându-l în primă fază, drept complice, pe Tiberiu Macarie, un orădean a cărui casă părintească e lipită de cea a părinţilor săi, în satul Mizieş, iar mai apoi pe un amic de-al acestuia, Alexandru Trip din Tileagd.

Heredea urma să fie reţinut deodată cu aceştia, joi, 28 ianuarie. Dacă pe Trip şi Macarie echipajele de Poliţie i-au găsit acasă, Heredea plecase cu doar câteva ore înainte spre Satu Mare, de unde voia să-şi cumpere o maşină. Cine l-a sunat să-l anunţe că e căutat, nu se ştie. Probabil un prieten din sat, cred oamenii legii, care însă nu exclud nici ipoteza ca individul să fi fost avertizat chiar de familie.

"Legat" în lipsă

Trip şi Macarie au fost arestaţi pentru 29 de zile, iar în timpul audierilor şi-au recunoscut faptele. Ba mai mult, în arest, cei doi s-au lăudat colegilor de celulă şi cu alte fapte similare pe care le-ar fi comis în zona Beiuşului tot sub comanda lui Heredea. Fanfaronada a ajuns şi la urechile poliţiştilor, care au început să le verifice.

Între timp, dacă în prima fază solicitarea de arestare pentru Ciprian Heredea a fost respinsă de Judecătoria Beiuş, pe motiv că poliţiştii nu au adus dovada că acesta s-a sustras urmăririi penale, ulterior Tribunalul Bihor a dispus rejudecarea cererii, procesul urmând să se desfăşoare în cursul acestei săptămâni. În lipsa protagonistului, căci, evident, individul n-a mai apărut acasă. Din ultimele informaţii ar fi deja în Italia. S-o fi dus, probabil, la muncă...


TĂCERE LA PARCHET
No comment

03 Sabau.jpgChestionat pe marginea cazului, prim-procurorul Parchetului Beiuş, Gligor Sabău (foto), a fost zgârcit în amănunte. "Procurorii au cerut arestarea celor trei inculpaţi pentru 29 de zile. Pentru doi dintre ei, mandatele s-au emis deja, iar pentru cea de a treia persoană urmează să se rejudece solicitarea", a declarat Sabău pentru BIHOREANUL.

Şeful Parchetului a refuzat să comenteze dispariţia tânărului ori să ofere alte detalii despre caz, asemeni grefierei sale şefe. De altfel, Veronica Heredea, mama lui Ciprian, nu vorbeşte nici măcar cu colegii despre problemele fiului ei. Potrivit unor surse din instituţie, singura conversaţie a purtat-o cu procurorul care îi cercetează băiatul, imediat după percheziţia organizată la locuinţa lor. Femeia l-a întrebat dacă Ciprian este într-adevăr vinovat. Din acel moment, evită orice alte discuţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ultimele ispravi ale lui Heredea
Eliberat din arest sub control judiciar, fiul grefierului sef de la Parchetul Beius a tras tepe de 1,5 milioane RON in 4 luni Detalii pe antitepari.ro
Postat 09 Ianuarie 2011, 11:15 de ANTITEPARI
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON