URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2015, 13:17

Fraudă la Loteria Fiscală: Zeci de bonuri au fost invalidate pentru că au fost falsificate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Finanţelor Publice a plătit premiile pentru prima Loterie Fiscală câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce a respins 313 cereri care nu îndeplineau condiţiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, pe motiv că ar fi fost falsificate.

"Fondul de premiere alocat extragerii a fost de 1.000.000 lei, iar numărul total de cereri de revendicare înregistrate în vederea încasării premiilor a fost de 18.215. În urma verificărilor preliminare realizate de către administraţiile fiscale, s-a constatat că un număr de 313 cereri nu îndeplinesc condiţiile de validare a bonurilor fiscale, prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale (de exemplu informaţiile obligatorii erau ilizibile; documentele în baza cărora erau revendicate premiile nu erau bonuri fiscale)", arată Finanţele, într-un comunicat citat de Mediafax.

Numărul bonurilor fiscale validate de administraţiile fiscale care au fost luate în considerare la stabilirea valorii unui premiu a fost de 17.902, astfel încât, după împărţirea fondului de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen (17.837), a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei.

Precizările vin după ce în perioada 25 iunie - 3 iulie, DGAF a efectuat acţiuni de verificare a autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale înregistrate în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale".

"În urma efectuării controalelor antifraudă, un număr de 65 de bonuri fiscale au fost invalidate întrucât în legătură cu acestea au fost constatate împrejurări privind săvârşirea unor fapte de natură penală urmând a fi sesizate organele competente", arată Finanţele.

În aceste situaţii, plata câştigurilor aferente fiind suspendată. DGAF a făcut plângeri penale în acest caz, urmând ca ancheta să scoată la iveală cine se face vinovat de această situaţie.

Situaţiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea şi autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale sunt grupate generic,  în:

- sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor părţi din acestea (care conţineau datele bonurilor fiscale declarate câştigătoare) şi revendicarea premiilor pe baza acestor înscrisuri;

- depunerea unor bonuri care au înscrise date ale unui operator economic care nu funcţiona şi era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului;

- depunerea unor bonuri care nu au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

La extragere au participat bonurile fiscale emise în intervalul 2 februarie - 28 martie. Plăţile au fost efectuate luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON