URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2014, 17:46

Denunţătoarea comisarului şef Ioan Brîndaş a ajuns din nou după gratii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Probleme noi pentru Gyorgy Monika, evazionista care a provocat un adevărat cutremur în Poliţia bihoreană în toamna anului trecut, când, arestată pentru o fraudă de 12 milioane lei, l-a denunţat din spatele gratiilor pe adjunctul şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, unul dintre cei care i-au finanţat afacerile.  

Gyorgy a fost arestată pe 8 octombrie 2013, împreună cu Liana Negreanu, complicea ei, într-un dosar de evaziune în care mai erau cercetaţi cetăţeanul maghiar Schneider Atilla şi orădenii Bancsik Tibor, respectiv Carmen Mihai Pandel, zis Spartanul, cunoscut interlop orădean. Acuzaţia era de eludarea plăţii TVA datorat bugetului de stat.

Grupul făcea achiziţii intracomunitare de zahăr şi ulei, al căror preţ era diminuat prin intermediul unor circuite evazioniste de tip "carusel", pentru ca marfa să aibă un preţ competitiv pe piaţa autohtonă. La scurt timp după arestare, pentru a-şi uşura situaţia, femeia l-a denunţat pe Brîndaş, susţinând că poliţistul a împrumutat-o cu 45.000 euro, sumă pentru care i-a plătit acestuia dobânzi totale de 75.000 euro.

Dezvăluirea a dus la arestarea lui Brîndaş şi trimiterea lui în judecată pentru operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

Denunţul a ajutat-o şi pe Gyorgy. Pe 4 noiembrie 2013, la scurt timp după ce l-a reclamat pe ofiţer, procurorii Parchetului Bihor care o cercetau în dosarul de evaziune fiscală au decis să îi facă o favoare şi au cerut instanţei de judecată înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara, solicitare care, însă, le-a fost respinsă.

Câteva zile mai târziu, însă, procurorii au găsit modalitatea să o elibereze fără să mai aibă nevoie de acceptul instanţei. Cum cele 30 de zile de arest dispuse iniţial de Tribunal expirau, anchetatorii nu au mai cerut prelungirea măsurii.

Aşa a ajuns Gyorgy Monika în libertate şi, după cum se vede, la vechile metehne. Deşi între timp a fost trimisă în judecată în două dosare penale, ambele deschise pentru evaziune fiscală, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au prins-o pe femeie că, în perioada august 2013 - iulie 2014, a făcut pe o firmă tranzacţii intracomunitare pe care nu le-a mai evidenţiat în contabilitate, paguba provocată bugetului de stat fiind stabilită de procurori la 769.888 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Marţi, Gyorgy Monika a fost reţinută, iar miercuri a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care a arestat-o pentru 30 de zile. Măsură nu este definitivă, ci poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON