URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2017, 18:40

CSM Digi şi Steaua şi-au împărţit victoriile în ultima etapă Superligii Naţionale la polo

CSM Digi şi Steaua şi-au împărţit victoriile în ultima etapă Superligii Naţionale la polo (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea şi-au împărţit victoriile în derby-ul Superligii Naţionale, disputat, sâmbătă şi duminică, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, în copania formaţiei bucureştene Steaua. În prima partidă, desfăşurată sâmbătă, orădenii s-au impus cu scorul de 9-8, în timp ce în meciul al doilea, desfăşurat duminică, steliştii şi-au adjudecat victoria, tot la limită, cu 7-6.

Prima confruntare a început foarte bine pentru elevii antrenorului Kadar Kalman, care au condus la un moment dat cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de A. Creţu, B. Pavlovic şi T. Negrean, dar au intrat în prima pauză cu 3-1, după ce şi steliştii au marcat, prin D. Goanţă. Sfertul II a fost câştigat de stelişti, cu 2-1, dar în pauza mare tot orădenii s-au aflat în avantaj, cu 4-3.

După reluare, bucureştenii au intrat foarte bine în joc, au marcat trei goluri consecutiv, prin A. Delgado şi Filipovic de două ori, prima dată din penalty, şi astfel au preluat conducerea, cu 6-4. Pe finalul sfertului II, CSM Digi a redus din handicap, prin golul reuşit de N. Diaconu.

În ultimele opt minute, însă, bihorenii au fost superiori, au marcat de patru ori, prin I. Szabo de două ori, M. Asanovic şi R. Georgescu, în timp ce steliştii au punctat doar de două ori, prin N. Murisic şi A. Delgado, iar rezultatul final a fost 9-8 pentru CSM Digi, care şi-a luat revanşa faţă de meciurile din tur.

În partida de duminică, orădenii au evoluat fără mai mulţi jucători de bază, portarul Gojko Pijetlovic fiind menajat, Tiberiu Negrean şi Andrei Creţu, suspendaţi, iar Andrei Prioteasa, accidentat. Nici la Steaua nu a evoluat însă Daniel Robu, suspendat şi el după primul joc.

Contrar celor ce s-a întâmplat sâmbătă, meciul secund a debutat mai bine pentru bucureşteni, care au condus la prima pauză, cu 2-0. Sfertul al II-lea a fost câştigat de CSM, cu 2-1, după ce au marcat R. Georgescu şi M. Chioveanu. Apoi, în jumătatea a doua, meciul a fost echilibrat, iar sferturile III şi IV s-au încheiat la egalitate, ambele cu 2-2. În aceste condiţii, victoria a aparţinut Stelei, cu 7-6. Principalul marcator în partida de duminică a fost Mihnea Chioveanu, autor al trei goluri.

La partida de duminică în tribunele Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu s-au aflat și două dintrre marile sportive ale României, campioana olimpică la maraton de la Beijing din 2008, Constantina Diță, și Ana Maria Brânză, vicecampioană olimpică la Beijing, dar și campioană olimpică, cu echipa de spadă, la Rio, anul trecut. Dacă prima a venit la Oradea, pentru a participa la gala aniversară a celor de la SOS Autism Bihor, cea de-a doua a venit la Oradea, însoțindu-și soțul, care este un jucător al Stelei, Pavel Popescu.


"Au fost două meciuri mai mult de prestigiu, pentru că miza prea mare nu a existat, în sensul că în clasament nu se mai putea schimba nimic, dar pentru noi au fost totuşi două meciuri de orgoliu, pe care băieţii le-au abordat sută la sută şi au jucat foarte mult din inimă", a declarat, după partida de duminică, antrenorul echipei orădene, Kadar Kalman.


CSM Digi Oradea – Steaua Bucureşti 9-8 (3-1, 1-2, 1-3, 4-2) şi 6-7 (0-2, 2-1, 2-2, 2-2)

CSM Digi: Gojko Pijetlovic, Dorin Creţu şi Raul Gavriş – portari; Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean 2+0 goluri, Nicolae Diaconu 1+0, Mihnea Chioveanu 0+3, Cristian Dobre, Boris Pavlovic 1+0, Mateja Asanovic 1+0, Andrei Creţu 1+0, Ramiro Georgescu 1+1, Nikola Radjen 0+1, Bogdan Remeş, Viktor Kovats şi Istvan Szabo 2+1. Antrenori: Kadar Kalman şi Gheorghe Dunca.

Steaua: Dragoş Stoenescu şi Mihai Drăguşin – portari; Dorde Filipovic 2(1) +1(1), Petru Ianc, Alexandru Vătrai 0+1, Daniel Teohari, Andrei Buşilă, Nikola Murisic 1+0, Ivan Krizman 0+1, Andrei Buda, Pavel Popescu 0+1, Daniel Robu, Alexandru Ghiban 0+1, Dimitri Goanţă 1+0, Adria Delgado 4+2 şi Codrin Cotrău. Antrenori: Andrei Iosep şi Răzvan Cristescu.

Arbitri: Mihnea Alexandrescu (Cluj Napoca) şi Manuel Manea (Bucureşti). Delegat FR Polo: Virgil Goian (Bucureşti)


Celelalte rezultate ale etapei din ultima rundă a sezonului regulat a Superligii Naţionale de polo:

CS Poli Cluj – CS Crişul Oradea 12-11 şi 10-13

AMEFA Arad – Rapid Bucureşti 15-14 şi 11-9

Dinamo Bucureşti – Sportul Studenţesc Corona 12-6 şi 7-13


Clasament:

1. Steaua 81 puncte
2. CSM Digi 72 puncte
3. Dinamo 57 puncte
4. Sportul Studenţesc Corona 54 puncte
5. AMEFA Arad 34 puncte
6. Rapid 22 puncte
7. Crişul 9 puncte
8. Poli Cluj 6 puncte


Campionatul Superligii Naţionale va continua cu fazele play-off şi play-out. Pentru primele patru locuri, în play-off, se vor bate: Steaua, CSM Digi, Dinamo şi Sportul Studenţesc Corona. În play-out vor evolua ultimele patru clasate, AMEFA Arad, Rapid, Crişul şi Poli Cluj.

În prima etapă a următoarei faze, semifinalele, în play-off vor juca: Steaua cu Sportul Studenţesc Corona şi CSM Digi cu Dinamo, iar în play-out: AMEFA cu Poli Cluj şi Rapid cu Crişul.

Se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, primele două dispute fiind programate pe 1 şi 2 aprile pe terenul echipelor mai bine clasate după sezonul regulat. Astfel, CSM Digi va juca mai întâi acasă cu Dinamo, iar CS Crişul, în deplasare, cu Rapid.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON