URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Primarul Ilie Bolojan vorbeşte despre şpăgi, proiecte, reduceri şi... divorţ: "Eu nu sunt primarul angajaţilor..."

Primarul Ilie Bolojan vorbeşte despre şpăgi, proiecte, reduceri şi... divorţ: "Eu nu sunt primarul angajaţilor..." NECRUŢĂTORUL. Perseverent până la încăpăţânare, primarul Ilie Bolojan e decis să-şi finalizeze proiectele, indiferent că este vorba de restructurarea Electrocentrale sau de construirea drumului expres de-a lungul străzii Ecaterina Teodoroiu. "Eu cred într-o teorie de guvernare care spune că orice faci vei deranja pe cineva, iar dacă nu vrei să deranjezi pe nimeni vei ajunge să nu faci nimic, lucru care la final îi va deranja pe toţi!", argumentează edilul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Curăţenie în oraş, ordine în Primărie!". Vă mai amintiţi celebrul slogan electoral? După cinci ani, funcţionara Valerica Benţe e arestată pentru luare de mită, chiar de la biroul său din "piramida" Primăriei, pentru o şpagă de 2.000 de lei. Una din multele...

"Ceea ce s-a întâmplat nu e deloc onorant. Dar să ne înţelegem bine: majoritatea colegilor mei îşi fac datoria pentru nişte salarii care cu greu le acoperă traiul zilnic, dar majoritatea nu se ocupă cu astfel de lucruri", răspunde primarul Ilie Bolojan.

BIHOREANUL vă prezintă un interviu cu edilul orădean, despre şpaga din Primărie, dar şi despre proiectele municipalităţii, şansele oraşului de a deveni centru de regiune, viitorul USL şi divorţul său de la sfârşitul lunii februarie.

Şefii direcţi răspund!

- Cum a fost posibil ca un funcţionar să fie arestat pentru luare de mită în formă continuată, fără ca activitatea acestuia să ridice semne de întrebare?

- Acum câţiva ani devenise un obicei ca firmele cu datorii la buget să îşi schimbe acţionarii vânzând acţiunile unui boschetar sau unui străin. Aşa, statul nu mai încasa nimic. Aici s-a întâmplat cam acelaşi lucru. Această angajată sfătuia diverse persoane cum pot scăpa de impozite vânzând fictiv maşina către un străin. Fapta, probată de Parchet, e total nelalocul ei. Nu ştiu dacă funcţionara a avut complici, dar şefii direcţi răspund pentru activitatea compartimentelor pe care le coordonează, aşa că în zilele următoare vom reorganiza Direcţia Economică.

- Dar cât de adevărat este că angajaţii Direcţiei Economice pot şterge, cu de la sine putere, restanţe ale contribuabililor sau că pot chiar să scoată proprietăţi din baza de impozitare?

- Funcţionarii Primăriei nu pot şterge baza de impozitare. Sistemul informatic nu permite acest lucru. Ce a putut face funcţionara a fost să înregistreze contracte fictive de vânzare a unor maşini, mutând datoria asupra unei persoane de negăsit, cu efect direct asupra încasării impozitelor. Din acest motiv, când se va ajunge la proces, probabil că Primăria se va constitui ca parte civilă pentru recuperarea prejudiciului.

"Nu vreau să las viitorului primar povara unor cheltuieli"

- Suntem deja în plină vară. Cum se explică faptul că lucrări importante precum modernizarea Ştrandului Municipal ori reabilitarea Pieţei Unirii nu au fost nici măcar licitate?

- Întâi, întârzierile sunt generate de necesitatea revizuirii proiectelor iniţiale. Am avut de ales între a construi un aquapark în care oraşul să pompeze subvenţii de milioane de euro, sau să amânăm lucrările cu un an pentru refacerea proiectului. Nu vreau să îi las viitorului primar povara unor cheltuieli cauzate de proiecte prost făcute. Apoi, sunt întârzierile provocate de licitaţii. Atribuirea lucrărilor de apă şi canalizare din cartierul Ioşia, de pildă, trebuia făcută de anul trecut, dar din cauza contestaţiilor şi proceselor care abia acum s-au terminat n-am putut începe lucrările la timp.

- Care sunt priorităţile oraşului pentru cea de-a doua jumătate a anului 2013?

- Prioritară e demararea proiectelor europene câştigate. De exemplu, pregătim licitaţia pentru modernizarea Pieţei Rogerius şi procedurile de achiziţie a proiectelor tehnice la drumul expres din strada Ecaterina Teodoroiu, reabilitarea sălilor de operaţii de la spitale şi reamenajarea dealului Ciuperca. În aceeaşi situaţie suntem şi cu pasajele peste centură.

- Cum stă Oradea cu bugetul? Pe ce ne putem baza de la Bucureşti?

- Vestea bună e că vom încasa peste un milion de euro din vânzarea de terenuri către două mari companii din Parcul Industrial. Vestea proastă este că nu aveam prinsă în buget finalizarea Podului Dragoş Vodă, lucrare pentru care avem nevoie de 700.000 euro. În ce priveşte alocările de la bugetul central, avem aprobate câteva proiecte precum reabilitarea Maternităţii, extinderea reţelelor de apă şi canalizare, construcţia de blocuri ANL. Dar trebuie să fim realişti: datorită constrângerilor bugetare nu ne putem baza anul acesta pe sume mari de la Guvern.

Fedinand în locul lui Mihai

- Totuşi, când vor fi reluate lucrările la Podul Dragoş Vodă, cine le va face şi când estimaţi că va începe construcţia drumului rapid din strada Ecaterina Teodoroiu?

- Pentru pod am cerut o expertiză cu privire la lucrările făcute şi cât mai este de executat, iar luna viitoare vom negocia cu constructorul finalizarea lor. Astfel, evităm să pierdem 4 luni cu organizarea unei licitaţii, iar firma Construcţii Bihor va răspunde integral pentru încheierea lucrărilor. Preţurile vor fi oricum mai mici decât cele negociate la Podul Sovata. În ceea ce priveşte construcţia drumului rapid, am demarat procedurile de expropriere şi sper ca în primăvara anului viitor să poată începe lucrările.

- Cum arată noul proiect de reabilitare a Pieţei Unirii? Este adevărat că prevede înlocuirea statuii lui Mihai Viteazul cu una a Regelui Ferdinand?

- Proiectul revizuit conţine două elemente importante. Pe de o parte dalele gri din granit şi andezit vor fi înlocuite cu porfir cu nuanţe mai calde. Culorile sunt similare pavajului de la Biserica Greco-Catolică din strada Cazaban. Pe de altă parte, odată cu reabilitarea zonei centrale dorim să refacem ansamblul Duiliu Marcu (n.r. - proiectantul pieţei în perioada interbelică) şi să reamplasăm aici statuia Regelui Ferdinand. Statuia voievodului Mihai Viteazul ar urma să fie mutată în fostul cimitir Olosig, în zona intersecţiei străzii Corneliu Coposu cu Lacul Roşu.

CET-ul trebuie să facă reduceri

- La începutul anului aţi cerut şefilor societăţilor locale să ia măsuri de eficientizare a activităţii. Ce înseamnă aceasta?

- Avem de ales între a acoperi ineficienţa acestor companii majorând tarifele şi a încerca să ţinem tarifele sub control reducând cheltuielile. Eu nu sunt primarul angajaţilor regiilor municipalităţii, sunt primarul orădenilor, aşa că vom opta pentru reorganizare. CET-ul trebuie să facă reduceri de personal în continuare. Societatea are o problemă legată de licenţiere, ceea ce face foarte probabilă spargerea ei în două companii: una de transport şi distribuţie, fără datorii, care să se poată licenţia, şi centrala propriu-zisă, care va rămâne cu partea de producţie, pentru care nu are nevoie de licenţă.

- Poliţia Locală a suspendat activitatea localurilor Moszkva şi Avenue din cauza reclamaţiilor privind zgomotul produs. Ce măsuri se pot lua pentru a oferi posibilităţi de distracţie tineretului fără a-i deranja pe cei care vor să se odihnească?

- Sunt doar două măsuri: ori muţi distracţia în săli de nunţi de pe şoseaua de centură, unde nu ai vecini, ori organizezi distracţia aşa încât să nu deranjezi. Noi am suspendat activitatea doar la localurile unde, în urma reclamaţiilor, s-a dovedit cu măsurători că s-a depăşit în mod repetat nivelul de poluare fonică. Celor care m-au criticat pentru aceste măsuri nu le doresc decât să aibă un local în vecinătate când vor să doarmă. Aşa vor înţelege...

Regionalizarea, sub semnul întrebării

- Ce şanse are Oradea să ajungă centru de regiune şi în ce mod ar influenţa regionalizarea dezvoltarea oraşului?

- Dacă va rămâne varianta celor 8 regiuni de dezvoltare, trebuie să fim realişti: şansele ca Oradea să ajungă centrul de regiune sunt mici. Clujul are 100.000 de locuitori în plus faţă de Oradea, alt gabarit şi altă forţă economică. Totuşi, sunt rezervat că se va face regionalizarea. Până acum ne-a fost prezentată doar cu avantaje: toţi primesc competenţe suplimentare, nu mai merge nimeni la Bucureşti, se fac angajări într-o structură intermediară, nu se fac reduceri la centru... Or, asta nu se poate! Nu cred că toţi vor avea de câştigat. Vă dau un exemplu: la mine la bloc s-au dărâmat garajele ca să se facă o parcare. 80 de oameni au câştigat un loc de parcare, dar alţi 20 ne-am pierdut garajele din tablă!

- În ce măsură cooperaţi cu Consiliul Judeţean, aveţi strategii şi viziuni comune? Este evidentă o diferenţă de ritm. Judeţul nici nu generează suficiente resurse pentru dezvoltare, nici nu reuşeşte să le atragă de la Guvern...

- Principalul proiect comun e revigorarea Aeroportului, începând de la reabilitarea pistei până la creşterea numărului de curse, de destinaţii şi de pasageri. Aeroportul este la Consiliul Judeţean, dar de dezvoltarea lui depinde dezvoltarea oraşului. Avem apoi proiecte mai mici, cum ar fi reabilitarea clădirii în care funcţionează serviciile publice de la intersecţia Republicii cu Dunării şi a fostului cinematograf "Transilvania". Noi am făcut deja o propunere Consiliului Judeţean să analizeze posibilitatea ca Muzeul să se mute în Cetate şi o reiterăm. Deci, avem proiecte comune şi o colaborare fără probleme deosebite. În ce priveşte ritmul în care se mişcă fiecare, rămâne să judece bihorenii.

Un divorţ nu e un lucru plăcut

- Ce face USL? Vă scoate PSD-ul afară de la guvernare?

- Din punct de vedere al interesului naţional s-ar cuveni ca USL să funcţioneze cel puţin până în 2016, pentru că ţara are nevoie de stabilitate. Dacă peste criza economică se suprapune o criză politică, va fi şi mai greu. Nu exclud însă varianta ca PSD-ul să scoată PNL de la guvernare. Coaliţiile n-au rezistat prea mult în România: Alianţa DA a ţinut doi ani şi jumătate, marea alianţă PDL-PSD un an, iar USL are deja un an de guvernare... Indiferent ce va fi la Bucureşti, noi vom menţine însă actuala formulă a USL în plan local. Eu sunt adeptul ideii că, dincolo de criticile opoziţiei, o guvernare trebuie judecată la finele mandatului. Or, toate deciziile strategice le-am luat împreună cu PSD.

- Două chestiuni din viaţa personală au suscitat interesul orădenilor în ultimul an: faptul că aţi slăbit vizibil şi că aţi divorţat. Care e situaţia "la zi"?

- În ceea ce priveşte partea cu slăbititul, asta e situaţia şi sper să mă echilibrez. Mi-am auzit tot felul de vorbe, că am cancer, că mă tratez la Viena... Am avut o perioadă mai grea. Un divorţ nu e un lucru plăcut. Eu vreau să trec peste această situaţie. În toţi aceşti ani am încercat să îmi protejez familia de presiunea pe care o are de suportat o persoană publică. Dar nu poţi separa în totalitate activitatea personală de cea publică. Şi uneori ai nişte costuri...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
44 Comentarii
BOOK
Da...bine zice...nu este primarul angajatilor...pr. ca toti sunt tarani dinafara orasului Oradea.
Postat 06 Iunie 2013, 13:12 de BOOK
Lasa-ti PACATOSII sa vina la mine
Lasa-ti PACATOSII sa vina la mine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Iunie 2013, 14:09 de Lucifer
Cine plateste un proces pierdut de Primarie ?
Cine suporta cheltuielile de judecata pentru procesul pierdut de Primarie in acest caz ? Primarul ,Bolojan sau Lipoveanu ?
Postat 01 Iunie 2013, 20:56 de xyz-q
Bolojan semneaza ca Primarul !!!!
In procesul cu Primaria Oradea,aceasta a invocat la un moment dat REUA CREDINTA A LOCATARILOR ,care se opun dezvoltarii unei afacerii,care se opun dezvoltarii orasului.! Cu burlanul de la cosul lor de fum prin dreptul geamurilor noastre,de la etaj....... ...si Institutia Arhitectului Sef a fost de acord cu aceasta sitiatie. Bolojan,semneaza ca Primarul. Bine ca mai avem justitie !
Postat 01 Iunie 2013, 17:58 de Locatar vecin Fast-F
raspunsuri
@xyz-q se zvoneste ca a slabit pt. ca il macina o boala necrutatoare. Cica a fost si la Viena la clinica AKH. Aia l-ar fi trimis la popa sa se spovedeasca. @Adi Oradea nu are de cativa ani arhitect sef. Bolovan a NUMIT-O pe ing. lipoveanu (aia de la inspectoratul de stat in c-tii) directoare la institutia arhitectului sef si asta semneaza cu apostrof. Sunt curios daca a atacat cineva in instanta vreun act semnat de asa-zisa arhitecta sef pe motiv ca d-na e supra calificata. @Adi oradeanul Deja se plateste asa-zisul lux. Daca ai incalzire centrala, canalizare, apa curenta, grup sanitar la interior (conditii cumulative) platesti un impozit majorat cu peste 68% ! Adica iti cheltui banii ca sa traiesti cat decat decent si esti sanctionat.
Postat 31 Mai 2013, 20:48 de postasul
Spaga de a MEDIU nu o vedeti ?
Am vrea un flagrant - de spaga sau interes - cu agentul sau pilosul care polueaza de adevaratelea paraul Paris.Vedeti Spitalul Judetean,Perindul ,hotelul Silver sau pilosii cu vile de pe str. Santului. Daca este interes se poate vedea putoarea si lesia albiciasa care iese din partea intubata a paraului din zona Spitalului ( la pasarela dintre Louis Pasteur si Ghe. Doja ) Acolo e SPAGA sau INTERES Maqfiot, Boloijane.Ne-ai aruncat praf in ochi cu spaga de la Primarie, 2000 lei ! Foarte bine,mai departe,nu va opriti , sa vedem la Mediu,la la Autorizatii de constructii.....s.a.m,d.. Nu uita Bolojane,noi oradenii te-am PROGRAMAT,daca te-ai virusat sa stii ca tot noi o sa te RESETAM.
Postat 31 Mai 2013, 12:41 de un parizian
SPAGA sau TRAFIC DE INFLUENTA
Dom Primar,ar fi de interers sa organizati un FLAGRANT si la Institutia Arhitectuluyi Sef,sa vedem cum primesc UNII autorizatii de const., in totalul dispret al Legii si al bunul simt ? Bunaoara, Fact Food-ul din P-ata Unirii ( fosta farmacie) dewsi nu avea acordul locatarilor din vecinatate totusi le-ati DAT AUTORIZATIE de amenajare si de funtionare ! De ce ? Si nu ati renuntat decat prin proces,pentru ca l-ati pierdut. Cata incrancenare si cat zel in aservirea PILOSILOR SISTEMULUI, in dispretul oradeanului simplu si cu bun simt ! Daca nu e SPAGA e TRAFIC DE INFLUENTA 1 nu-i asa dna LIPOVEANU ?
Postat 31 Mai 2013, 00:40 de ADI
LICITATIA ptr. Proiectul Tehnic al DRUMULUI EXPRES - ASCUNSA
De ce nu se face public castigatorull licitatiei organizate de Primarie in vederea intocmiri documentatiei pentru elaborarea PROIECTULUI TEHNIC ( estimat la peste 850000lei ) pentru asa numitul DRUMUL EXPRERS ? Nimeni nimic,nici o stire .; ,insa ,Primarul ales al oradenilor nu iuta sa ne avertizeze - \" am demarat procedurile de expropriere şi sper ca în primăvara anului viitor să poată începe lucrările.\" - BANII,BANII, sa iasa banii !!!! D-le Bolojan,ce ai slabit pana acum e nimica toata !! Urmeaza procesele si stati aproape de LIPOVEANU ( protejata camarilei de procurori de la Parchet),care v-a promis rezolvarea acestor procese in favoarea Primariei la Curtea de Apel. RAZBOI SA FIE ATUNCI !LICITATIA
Postat 31 Mai 2013, 00:09 de xyz-q
OM SUBTIRE DON PRIMAR
1. Ne spune dl. Bolojan; \"NU am avut de ales între a construi un aquapark în care orasul sa pompeze subventii de milioane de euro, sau sa amânam lucrarile cu un an pentru refacerea proiectului. Nu vreau sa îi las viitorului primar povara unor cheltuieli cauzate de proiecte prost facute.\" Ce grija pt. banii orasului ...mai ca imi vine sa-l mai votez o data! 2. CET-ul va reduce din personal (OK) si o da inainte cu centrala pe gaz...Costurile cu incalzirea pe gaz (de la 1 iunie se anunta o noua scumpire cu 8% a gazelor, iar UE ne solicita liberalizarea pietei gazelor naturale...asa ca sustinatorii exploatarii gazelor de sist in RO se vor multumi cu redeventa... cativa lei /mc) vor fi uriase. Daca Gligor, directorul CET, ne spunea intr-un articol recent...\" costurile de productie pe Gcal vor fi cu 30-50% mai mari cand se va trece pe gaz\" de banii oradenilor nu are grija nimeni 3. Un comentator al site-ului zicea ceva de lipsa garantiei constituite de MACIO de 500.000 EUR si de faptul ca nimeni nu plateste si pe d-na cu 2000 o ARD. Asteptam raportul Curtii de Conturi dar DNA ce face? Nu se autosesizeaza si in cazul acesta? 4. Intreb, nu dau cu parul, averile sotiilor / sotilor divortatte / divortati trebuie trecute in declaratia de avere si ANI o poate verifica sau cu Certificatul (de divort) am rezolvat mandatul... Da podul din Rogerius (al CNADNR sanki) cat se mai reproiecteaza? Se face pe hartie milimetrica? Pt. sustinatorii BOLO si pasajele de pe centura sunt ale CNADNR dar acolo dl. PRIMAR se implica! Un mesaj de incheiere potrivit pt. oradeni ar fi fost UITE PANSELUTA !! E vie, frumoasa, ai si loc de parcare, e maturat langa ea...dar platiti-va hotilor, infractorilor si evazionistilor de oradeni taxele pe pamant, pe fatada, pe caini, pe masini ridicate pe giratorii desfiintate si reinfiintate, pe GAZUL care va VA ARDE, pe inele de fibra optica, pe antene mari si mici! Pe unitati de AER CONDITIONAT se poate? P.S. Se va plati o taxa de mediu si pe cei cu centrale proprii de case si pe cei care polueaza avand cate un cos de fum...
Postat 30 Mai 2013, 22:05 de Adi Oradeanul
Reduceri
Articolul este foarte interesant, dar reduceri si promotii gasesti si pe #.Uabw8pzj6W8
Postat 30 Mai 2013, 09:31 de Nicu
Dane, Dane....
Dane, te inteleg, esti sfios si trebuie sa-ti castigi painea, dar macar fa-o cu cap ! Daca tot ai adus vorba de podul ,,Dragos Voda" (de ce nu i-ai zis asa cum il stim toti, Macho ?), cred ca important era sa intrebi de cei 500.000 de euro. Prapadita aia a sters 2000 de lei si a sarit dna-ul pe ea, s-a cerut la munca de jos tanase turbatu (bravo, @TDS), s-a cerut si guler (dom' director florea, va asteptam la ghiseu ca sef de tura)... Pt. 500000 de euro ,,stersi" ma asteptam sa se ceara toti din primarie la sapa, nu la ghiseu, cu bolovan brigadier.
Postat 30 Mai 2013, 08:08 de pinonel
primarului arhitect
Primare, daca ti-ai descoperit vocatia de arhitect adept al spatiilor deschise, iti dau o sugestie : ia biserica aia din fata primariei si muta in locul ei primaria, sa ai ,,pozitie"! Muta-l si pe Mihai Viteazu si pune-l pe Regele Ferdinand. La urma muta-ye si tu de unde ai venit !
Postat 30 Mai 2013, 07:48 de manole
bolojaneeeee....
jos cu vechiturile din centru. Oradea trebuie sa aiba o fatza moderna. altfel, pupincurism bolojanian dus pana in ridicol.
Postat 30 Mai 2013, 06:22 de nail
......interviu cu un Primar epuizat,obosit si suparat pe oradeni (demolam,expropriem )
Dar Eduard Florea,(Dir.la Directia Economica) ramane pe mai departe pe functie ?Nu in ograda lui s-a petrecut luarea de mita ? Ce inseamna sa fii pupincurist ? El a fost primul care a APORTAT la comanda Primarului nostru \" drag \" de a recalcula impozitele pe terenul intravilan in totalul dispret al Legii Cadastrului ( teren construibil !!!!!! ) - facandu-i pe toti oradenii EVAZIONISTI. BRAVO Eduard,ai primit rasplata, ( ESTI BUN- RAMAI PE FUNCTIE) ca un catelus ascultator ,ai primit osul binemeritat. Domnule Primar Bolojan, noi te-am ales sa dezvoltam si sa infrumusetam orasul acesta ,Oradea, IMPREUNA cu NOI !!!! nu cu taranoii tai de consilieri sau cu securista penala injiniera constr/Arh.Sef ??? LIPOVEANU .,....sa nu asculti,sa desconsideri orice opinie venita de la oradenii care te-au ales ? Peste noapte cu totii am devenit DUSMANII Dvs. oameni RAI,PROFITORI, EVAZIONISTI........ ce se intamp[a cu Dvs. Dle Bolojan ..... Este prea mult ?......lasati-ne sa alegem pe altul, care sa vrea si binele contribuabilului oradean...si binele orasului Oradea.
Postat 30 Mai 2013, 01:30 de xyz-q
Fara pereche
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita! - Tot asa, va sustinem!
Postat 30 Mai 2013, 00:23 de Oradean
BOLO ESTI BUN DAR CU POPA CORNEL CE FACEM !?
Esti BUN chiar daca uneori,, EGOCENTRIST ''. Esti PNL ,de ce tolerezi o situatie cvasirecunoscuta de management defectuos (numai pe decontari dincampanie,pile,relatii ) in PNL -BIHOR !? .POPA CORNEL nu ia trebuit alceva decat functia de presedinte CJ-BIHOR ca sa-si arate si mai mult INCOMPETENTA de a gestiona ceva .Chiar tu nu poti face nimic !? De ce !?
Postat 29 Mai 2013, 23:20 de BIHOREAN
hai sictir
E jenant ca ne crezi atat de fraieri..Ai ales sa faci publice si sa"sanctionezi", chipurile , niste nenorociti care de altfel erau in prima linie de front in razboiul pe care l-ai pornit cu platitorii de taxe,cei care incasau scuipati pe obraz pentru tine, cei care duc de fapt greul primariei si primesc injuraturile noastre, in timp ce "domnii" sus pusi care habar nu au ce inseamna sa tii piept unui public dezlantuit, fac pe. " justitiarii".... ("s-au luat masuri") .....".Noi capul lui Motoc il vrem"
Postat 29 Mai 2013, 22:02 de pionel
hai sictir
Chiar asa Bolojane..... De cand esti in primarie doar ai dat afara "dusmanii de clasa " si ti-ai adus pilele tale sa roada ciolanul ..ne crezi fraieri.....Crezi ca nu stim cati au plecat de acolo elegant nu cu procuratura dupa ce s-au umplut de bani din spaga' si ai adus tot discret in locul lor altii care pretind de cinci ori cat fostii...Ce-i praful in ochi de la amarata aia cu 2000 lei' fata de sutele si miile de euro cu care se rezolva "problemele" la alt nivel-....(sau etaj) Ai bagat camere de supraveghere l a nenorocitele alea care oricum sunt acolo pe post de OBRAZ al tau pe care scuipa toti contribuabilii... mai ales acum dupa ce ne-ai marit impozitele, si degeaba mergem sa urlam la cele din ghiseu si sa ne varsam ura si amarul pe ele.....Ai curajul sa stai la ghiseu o zi in piramida mult laudata, sa le explici tu oamenilor de ce le-ai marit in halul acesta impozitul ? Ne.am propus demult sa mergem toti acolo si sa luam primaria cu asalt........ Nimeni nu si-a mai batut joc de noi in halul acesta.-
Postat 29 Mai 2013, 21:45 de pionel
Nu sunt primarul angajatilor...
Cum adica nu sunteti primarul angajatilor? Banuiesc ' ca si ei sunt contribuabili' si v-au votat... si apoi, orice sef de instirutie isi apara angajatii.... Se pare ca dumneavoastra ii aparati doar pe cei pe care i-ati adus in primarie dupa ce ati dat afara oamenii lui Filip....Ati curatat primaria de FILIPISTI si ati umplut-o cu BOLOJENISTI....Aceeasi Marie cu alta palarie' mult mai mare si nesimtita. De unde atatia oameni noi in primarie ? Daca nu sunteti in stare sa va iubiti si respectati familia si viitorul a doua tinere care sunt marcate pe viata' daca aruncati cu noroi in institutia proprie. si va comportati ca un zbir si dusman cu cei care vac fac treaba si va ajuta sa va indepliniti mandatul , cum sa mai credem ca puteti fi bun cu oradenii? Regretam amarnic votul de incredere pe care vi l_am dat. Sa te fereasca Dumnezeu de omul care ii loveste pe cei apropiati..... familie, colegi,angajati,
Postat 29 Mai 2013, 21:05 de iulian garduc
nail
"Se pare ca doar cei vesnic nemultumiti fac comentarii. Multumim dle primar pentru parcurile frumoase, locurile de joaca pentru copii, curatenie, pentru drumurile asfaltate si toate celelalte proiecte realizate (gradina zoologica, malul crisului....). Putine orase sunt ca si al nostru de ingrijit. Impozite si taxe oricum trebuie sa plateasca oamenii. Nici sa le bagi in buzunar ca la unii tot nu le-ar ajunge de atata rautate." Multa munca facuta aiurea. Cui sa multumim? Este evident ca sunt facute de habarnisti...
Postat 29 Mai 2013, 20:13 de nail
nail
Ati pierdut alegerile...cica Oradea este teritoriul lui Isus Hristos... Ce parere aveti? Pe mine ma deranjeaza! Un lucru e sigur, nu mai pun stamplia niciodata pe numele Dvs. M-ati dezamagit! :(
Postat 29 Mai 2013, 20:10 de nail
POLITIA LOCALA = RUSINE
DAR POLITISTII LOCALI NU II VEDE NIMENI??? IAU SPAGA ZILNIC. PE SOFERII MEI II TAXEAZA IN FIECARE ZI CAND II PRINDE PE CENTURA SAU PE LA MARGINEA ORASULUI CU SUME CUPRINSE INTRE 50 SI 200 DE LEI PENTRU FIECARE MASINA DE PAMANT TRANSPORTAT CA DACA NU LE DA AMENDA "CA CARA MOLOZ". SI MAI ZIC EI "TREBUIE SA DAI DREPTUL CA ALTFEL IEI AMENDA INTRE 500 SI 3000 DE RONI". SI CULMEA, UNA DINTRE SPAGARE E O NENOROCITA BRUNETA GRASA SI URATA, PE LA VREO 40 DE ANI. CAND VOI AFLA CUM O CHEAMA EU II FAC PLANGERE LA DNA. RUSINE SI LOR SI CELOR CE II TIN IN BRATE.... PROBABIL SE IMPARTE SPAGA... DOMNULE PRIMAR MAI VEDETI CA MAI AVETI SPAGARI IN PRIMARIE... NU VA IMPIEDICATI DE UN DETALIU CUM CA NU PUTETI PENTRU CA SEFUL LOR VA E PRIETEN...
Postat 29 Mai 2013, 19:16 de raba
asa bolojan !
darama sandramalele din centru. modernizeaza orasul.
Postat 29 Mai 2013, 19:12 de fuel
disco
"orice faci vei deranja pe cineva, daca nu faci nimic oricum vei deranja...". Asa o fi si cu terasele, barurile, crasmele si cluburile. DECI decat sa "deranjezi" toti tinerii din oras ca nu au parte de distractie, mai bine "deranjezi" doi - trei prosti care fac reclamatii. Doar ca trebuie ca acestea sa fie fondate, daca nu cei ce reclama si cei ce sanctioneaza pot si ei sa plateasca...
Postat 29 Mai 2013, 18:55 de disco-bolo
nimeni nu e perfect ;-)
E loc de critica la Bolojan? Dati-i bataie... doar asa putem spera la mai bine! Dar, ca sa fim onesti, nu strica sa ne mai aducem aminte din cand in cand si de Filip... Semana destul de mult pe atunci Oradea cu o buda, nu-i asa?!? Parca totusi s-au mai schimbat pe aici, pe dincolo, niste treburi ;-)
Postat 29 Mai 2013, 18:27 de Herlea
Asa-i, nea ilie.....
....te credem, toti mai mintim !
Postat 29 Mai 2013, 18:10 de felicitari
felicitari
Se pare ca doar cei vesnic nemultumiti fac comentarii. Multumim dle primar pentru parcurile frumoase, locurile de joaca pentru copii, curatenie, pentru drumurile asfaltate si toate celelalte proiecte realizate (gradina zoologica, malul crisului....). Putine orase sunt ca si al nostru de ingrijit. Impozite si taxe oricum trebuie sa plateasca oamenii. Nici sa le bagi in buzunar ca la unii tot nu le-ar ajunge de atata rautate.
Postat 29 Mai 2013, 17:18 de felicitari
@aris daca ii tii lumanarea spune TOT !
cel mai bun unde in familie :)))))))))))) ????? in PRIMARIE, in ...... ?????? scrie o carte unde era cel mai BUN , ca eu nu am vazut nimic BUN decat BETOANE < MORTI si accidente rutiere multe :))))
Postat 29 Mai 2013, 14:41 de spune ca inregistram
BRAVO! E CEL MAI BUN PRIMAR PE CARE L-A AVUT ORADEA
DOMNULE BOLOJAN, NU LUATI IN CONSIDERARE TOATE COMENTARIILE MERCENARILOR PLATITI DE PD-L. ORADENII STIU CA SUNTETI CEL MAI BUN PRIMAR SI VI-AU ARATAT CAT DE MULT VA IUBESC LA VOT. SI LE-A ARATAT-O SI LOR! SUNT CA SI NANELE CARE BARFESC IN PRISPA, DAR CAND VINE VORBA SA PUNA MANA PE SAPA, "LE DOR ȘALELE"... FELICITARI DOMNULE PRIMAR PENTRU TOT CE ATI REALIZAT PENTRU NOI, ORADENII!
Postat 29 Mai 2013, 14:08 de Aris
bakter sau primar?
Nu se poate spune ca reporterul l-a pus in incurcatura pe primar. Voiam sa aflu de ce se schimba odata la 3-4 ani denumirea parcului Olosig/Lisnistii, in ciuda opozitiei locuitorilor, de ce nu are director Institutia Arhitectului Sef, cum e posibil sa incepi lucrarile in centrul orasului, care arata ca bombardat, dupa care sa zici ca nu ai bani sa finalizezi ce ai inceput, si nu in ultimul rand cum e posibil sa faci parc botanic pe Dealul Ciuperca, pe care tocmai il mutilezi cu drumul expres!? O sa miros noxele din parc? In campanie zicea sa-l votam, ca si la Bucuresti e tot USL-ul, iar acum cand il intrebi de bani, zice hai sa fim seriosi. Daca-l intrebi ce face pentru ca Oradea sa fie centru de regiune, zice la fel, hai sa fim seriosi, iar apoi liniste. Ziaristului nu i-a picat pixul din mana cand primarul a spus ca vrea sa cheltuie sume enorme fara licitatie, prin incredintare directa? Sau cand a aflat ca nu ne pierdem timpul cu licitatia? Daca e o pierdere de timp, de ce se mai organizeaza vreodata? Omul acesta cu vocatie de cel mult controlor CFR, si-a distrus casnicia in Oradea, in consecinta ii uraste pe oradeni si se comporta ca atare.
Postat 29 Mai 2013, 14:04 de AB
DREPTUL al REPLICA, alllooooo !
unde sunt locuintele ANL care le cumparati peste cinici ani ? aaallllooo JUDECATORIA nimic, aveti si voi cateva repartizate , alooo vin altii si va prind ORICUM :)))) ?!!! DREPTUL al REPLICA, alllooooo !
Postat 29 Mai 2013, 13:02 de LOCUINTE ANL , unde
Imtreb nu dau cu paru
Atata lipsa de profesionalism, bun simt, proasta organizare.... ca in Primaria Oradea nu am intalnit nicaieri. Am avut ceva de rezoltat si de la informatii am ajuns la Registrul Agticol unde am depus un set de acte, dupa care am ajuns la Arhitectul Sef unde am mai depus acelasi set de acte, dupa care am ajuns la ghiseu unde am depus inca odata acelasi set de acte si problema a ramas nerezolvata. Au calculatoare au toate datale acolo si totusi le mai depui la fiecare compartiment. DE CE, PANA CAND ????
Postat 29 Mai 2013, 13:02 de Unu
Shimai, ne lasi ?!
auzi mai Shimai, tie nu ti-e greatza de ce-ai ajuns ? lingi oriunde sunt ceva bani de luat :) tu chiar te (mai) crezi ziarist ? pe bune !
Postat 29 Mai 2013, 12:59 de lampa lui Aladin
rusine oradenilor, nu lui Balbajan !
In Danemarca exista un partid, Partidul Mincinosilor, care ia la fiecare tur de scrutin circa 15%, pentru ca prestatia lor este, dincolo de comic, chiar buna. In Oradea ar trebui infiintat Partidul Prostilor, care sigur ar lua 70% din voturi, daca ne uitam la eroarea fatala numita Balbajan !
Postat 29 Mai 2013, 12:57 de Primarul Prostilor
@dan simai
Si totusi nici o intrebare despre mega tunul dat oradenilor cu CET-ul pe gaz? Nimic sau ai avut voie numai la intrebari lejere, politice de auto lauda ? Sau nu poti mai mult? Esti PNL-istoBolojanist? Daca acum nu puneti intrebari despre acest tun direct dat la bugetele a mii de familii din Oradea atunci CAND? Dupa ? Mai tarziu?
Postat 29 Mai 2013, 12:47 de scortosul
Nesimtire curata
Primarul (nu Consiliul Local) a inventat in mintea lui bolnava "teren construibil" total ilegal si l-a impozitat ca teren intravilan cu constructii. A calculat din burta si ilegal niste impozite pe terenuri mai mari de zeci de ori fata de cel de anul trecut. A revenit cu alt HCL si nici dupa aproape de jumatatea anului nu stim cat avem de plata. In nesimtirea lui ne impoziteaza cu constructii desi primaria nu a facut apsolut nimic: nici drum de acces,nici curent electric,nici apa, nici canalizare. Rusine primarului.
Postat 29 Mai 2013, 12:46 de Contribuabil
pe femeie o doare undeva ca se freca barbatul si nu se masturbeaza :)
zice un DIVORT nu e un lucru placut dar totusi l a facut, e mai mult decat un DEMON da vina pe nevasta sa tot timpul prin acesta fraza, un amarat de LAS nu barbat :)))))) daca muierea cauta alt mascul i bai caruntesti inainte de vreme :)))))) pe femeie o doare undeva ca se freca barbatul si nu se masturbeaza :))), care e diferenta , niciuna .
Postat 29 Mai 2013, 12:15 de las pana in maduva
LOGODNICA pe acte
ce prosti sunteti nici macar LOGODNICA pe acte nu este si voi visati MUIERE casatorita :))))Doamne FERESTE !!! REGELE la varsta lui e NUL :))) SOCIAL, ca e o marioneta e altceva !!
Postat 29 Mai 2013, 12:11 de vsm
ce ti a trebuit al doilea mandat ?
cand il vad serios imi vine sa vomit, mi se intoarce stomacul, voi fata de cine aveti asemenea senzati, ochii refuza sa l vada daca fortez BEEEAAH, asa stare nu am simtit o decat pentru ....... , in halul asta ai ajuns ce ti a trebuit al doilea mandat ? asa repulsie ca si cand ai vedea VIERMI pe carne , mai rar :))))
Postat 29 Mai 2013, 10:57 de vai de capul lui !
Antibolovan
"Prostul ambitios trebuie sa fie si rau, caci prostia singura nu da notorietate ..." spunea N. Iorga. Cam asta ar fi esenta articolului si ... a individului. Iar voi, ca de obicei, sunteti niste lingatori jenanti.
Postat 29 Mai 2013, 10:28 de Antibolovan
"Eu nu sunt primarul angajaţilor..."
Dar nici angajatul contribuabililor orădeni, dacă analizăm comportamentul avut până acum !?! Iată un primar independent cu adevărat, care face numai ce şi cum vrea el !?! Dacă îl întrebi de regionalizare el vorbeşte de politica garajelor din tablă, dacă îl întrebi de strategii şi viziuni el vorbeşte despre vreun fost cinematograf, iar dacă îl întrebi de divorţ el răspunde că a făcut-o ca să-şi protejeze familia (despre care nici nu ştie unde mai este) ... !?!
Postat 29 Mai 2013, 10:06 de Carp III
aiureli
Papagalule care esti, bati campii si maresti taxele si costurile peste tot pe unde apuci. Sper sa dispari rapid, sa nu mai auzim de tine!
Postat 29 Mai 2013, 09:32 de rusinica
o sa iesim in strazi dam salarii in parlament ca acopera milioane de salarii minime
indiferent cum sunt salariile in Primarie ai o sanasa sa muncesti in rest la PRIVAT sa vedeti ce inseaman sa nu ai un venit asigurat lunar si sa stai decenii sa te lovesti de un sisitem de paraziti care indiferent ca muncesc su nu au asigurata pensia, rusine ! NU i corect ca unul sa moara de fomae, stres si altii sa se imbuibe, da l in ma-sa de capitalism atunci !
Postat 29 Mai 2013, 08:16 de PROTEST
POlitic vom reotganiza aduceti tineri absolventi care intra in SOMAJ !!
aşa că în zilele următoare vom reorganiza Direcţia Economică." POLITIC iar vin alti hoti in Primarie !
Postat 29 Mai 2013, 08:11 de implicati va
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON