URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2011, 09:13

OTL cheltuie 60.000 euro pe patru tramvaie second-hand ca să aibă piese de schimb

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

OTL va cumpăra din Germania, cu 60.000 euro, patru tramvaie Tatra second hand pentru a putea casa tot atâtea garnituri vechi care vor fi transformate în piese de schimb. Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au hotărât marţi, la propunerea regiei de transport local, achiziţionarea unui număr de patru tramvaie la un preţ de 15.000 euro bucata.

Garniturile care urmează să fie cumpărate sunt de tip Tatra, model care formează peste 85% din parcul OTL-ului, şi vor fi importate din Germania. Conducerea societăţii şi-a motivat investiţia prin faptul că nu mai puţin de 43 de tramvaie din depoul propriu au între 30 şi 43 de ani, se defectează des, iar piesele de schimb noi sunt foarte scumpe.

Cele patru garnituri care vor fi cumpărate vor fi introduse pe traseele orădene, iar astfel, cele mai vechi patru garnituri vor fi transformate în piese de schimb. Conducerea OTL s-a deplasat încă din vară în Germania pentru a studia piaţa tramvaielor second-hand şi a reuşit să negocieze o ofertă în care pe lângă cele patru tramvaie societatea de transportul va primi în plus un vagon şi piese de schimb. Conform informării făcute de OTL, la preţul maximal de 60.000 euro se vor mai adăuga şi cheltuielile de transport.

Se înfiinţează linia 26!

Tot în şedinţa de marţi, consilierii locali au aprobat, tot la propunerea OTL modificarea traseului autobuzului 25 şi înfiinţarea liniei 26. Astfel, linia de autobuz 25 va avea în curând capăt de linie în Calea Aradului şi traseul pe direcţia: Calea Aradului, strada Oneştilor, Podul Sovata, strada Fagului, strada Carpaţi, bulevardul Dacia, bulevardul Decebal şi din nou Calea Aradului. Prima cursă a autobuzului va ieşi pe traseu la ora 8:55 iar ultima la ora 21:00.

Linia 26, nou înfiinţată, va circula pe traseul: Calea Aradului, strada Ogorului, strada Umbrei, strada Universităţii, strada Armatei Române, strada Avram Iancu, Piaţa Unirii, strada Traian Moşoiu, Piaţa Independenţei, strada Independenţei, Piaţa Unirii, strada Avram Iancu, strada Armatei Române, strada Universităţii, strada Umbrei, strada Ogorului, cu revenire în Calea Aradului.

La fel, prima cursă a acestei linii de autobuz va porni de la Biserica Emanuel la ora 9:00, urmând ca ultima cursă să pornească din staţie la ora 21:00.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
e bine dar..
nu zice nimeni,e o idee ok,avand in vedere vechimea celorlalte si cele care vor fi aduse se au in vedere ca au "stationat" si fost intretinute nemteste,la noi in oradea e clar sa se invecheasca,nu de alta dar cand vad ca sunt vopsite cu pensula fara tratamentul adecvat adica o tinichegerie,nu ma mira sa se invecheasca,partea mecanica nu stiu cum se trateaza,pot doar sa ma gandesc asa cum o fac cu tichigeria poate fi la fel,curatenia nu mai zic,cum intra in depou asa si iese,stiu problema cu contractul de curatenie prin care se face cu un personal mai redus,dar chiar nu se poate face nimic?acuma sa ma scuza-ti dar in tramvaie asa "pute" de parca ar locui in ele "tiganii" nu rromi,hai sa nu fim plangareti,hai sa ii trimite-m la munca pe alesi cu tramvaiu comun(exceptie alea noi,dar si alea..incep sa semene la fel)ori suntem toti intr-o oala ori nici unul,avem nevoie de confortul la tariful care il platim.nimic mai mult de spus,pret=calitate+o gramada de taxe,macar atat meritam.
Postat 30 Noiembrie 2011, 11:57 de eucumine
?
daca studiem traseul liniei 26 eu nu vad sa se intersecteze in vreun fel cu biserica emanuel! si ce se intelege prin cap linie "calea aradului"? O.S.C. sau Era?
Postat 30 Noiembrie 2011, 09:37 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON