URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2014, 12:11

Doar o cincime dintre agricultorii bihoreni a votat conducerea Camerei Agricole Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Comitetului de iniţiativă pentru organizarea alegerilor în vederea desemnării Colegiului Judeţean al Camerei Agricole Bihor, Tănase Miculescu, a făcut public, joi, rezultatul centralizării voturilor exprimate duminică în acest scop, din care rezultă că doar 8.103 dintre cei 40.779 electori (adică 19,87% din total) s-au prezentat la urne, pentru a-şi exercita dreptul de vot la una din cele 101 secţii de votare deschise în judeţ.

În baza voturilor exprimate, în Colegiul de conducere a Camerei Agricole Bihor vor fi membri 8 reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi grupurilor de producători agricoli (Ioan Gabriel Şuteu, Remus Costin Irimie, Traian Cucu, Gheorghe Tirpe, Bajo Janos, Radu Jolţa, Dumitru Bochiş şi Traian Popuţe), 2 membri ai patronatelor din agricultură (Iosif Pazuric şi Dan Corbuţ), 2 reprezentanţi ai sindicatelor (Ioan Cuc şi Bodnar Janos Norbert), 2 reprezentanţi ai cooperativelor agricole (Daniel Avrămuţ şi Erdei Ioan Robert), un reprezentant al Ocoalelor Silvice şi composesoratelor (Ferko Jenő), un reprezentant al Universităţii din Oradea (Ioan Chereji), unul al Colegiului Medicilor Veterinari (Iosif Matei), 4 reprezentanţi ai fermierilor cu vârste peste 35 de ani (Marius Matica, Adrian Horge, Darabont Sandor şi Dorner Peter) şi tot 4 reprezentanţi ai fermierilor cu vârsta sub 35 ani (Ioan Cuc, Teodor Popa, Horvath Sandor Krisztian şi Ioan Irimie).

În perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă semnat de preşedintele Comitetului Judeţean de Iniţiativă Tănase Miculescu şi de prefectul Claudiu Pop, Colegiul de conducere al Camerei Agricole Bihor va fi convocat pentru ca cei 25 de membri ai acestuia să aleagă un Birou de conducere (cu preşedinte, vicepreşedinte şi trei membri), pentru aprobarea statutului Camerei Agricole, stabilirea sediului şi patrimoniului, precum şi pentru efectuarea demersurilor juridice în vederea înregistrării Camerei şi obţinerii statutului de organizaţie neguvernamentală de utilitate publică.

Conform legii, Camerele Agricole judeţene sunt ONG-uri cu statul de organizaţii de utilitate publică, având ca scop promovarea intereselor agricultorilor, indiferent de forma de organizare şi de asociere a acestora, promovarea politicilor agricole ale UE şi ale Guvernului României, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate agriculturii româneşti, acordarea de consiliere şi consultanţă tehnică şi juridică pentru agricultori în vederea accesării acestor fonduri, organizarea de târguri agricole, congrese, simpozioane şi conferinţe pe teme agricole.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON