URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2022, 18:45

Zelenski: Dacă Ucraina cade, urmează Polonia, Moldova și România (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o lună şi jumătate de când Rusia a pornit războiul, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut miercuri un nou apel pentru ca ţările occidentale să trimită ajutoare militare ţării pe care o conduce, spunând că, dacă Ucraina va cădea, Rusia va ţinti Polonia, Moldova, România şi ţările baltice. "Înarmaţi Ucraina acum pentru a apăra libertatea", a afirmat Zelenski, citat de Digi24.ro.

"Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea ţării noastre şi a democraţiei noastre. Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a ştiut cât de mult ne preţuim libertatea", a spus preşedintele Ucrainei, în discusul pe care l-a ţinut în limba engleză. 

Mesajul video al acestuia a fost însoţit de imagini din război şi imprimat cu sintagma "#ArmUkraineNow", adică "Înarmaţi Ucraina acum!". 

Apoi, Zelenski a avertizat că mai multe ţări, inclusiv România, ar putea deveni ţinte pentru ruşi. "Ne-am apărat în faţa lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament şi echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace – şi nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România şi statele baltice vor deveni următoarele ţinte, dacă libertatea Ucrainei cade", a afirmat acesta, potrivit Digi. 

Imaginile de la Bucha şi Mariupol au demonstrat intenţiile reale ale ruşilor în faţa întregii lumi, a spus Volodimir Zelenski, enumerând o serie de arme pe care Ucraina le cere.

"Ei nu pot fi opriţi decât de forţa armelor. Trebuie să se întâmple acum. Ucraina are nevoie de armament şi resurse, avem nevoie de artilerie grea, vehicule militare, sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc şi opri crimele lor de război. Artilerie de 155 mm, obuze de artilerie de 152 mm, oricât de multe este posibil. Sisteme de lansare de rachete multiple – Grad, Smerch, Tornad sau M142 HIMARS. Vehicule blindate, tancuri, T-72 sau alte tancuri similare din SUA sau Germania. Sisteme de apărare aeriană , S-300, BUK sau echivalente occidentale. Avem nevoie de avioane militare pentru a ne debloca oraşele şi a salva milioane de ucraineni şi milioane de europeni", a spus preşedintele Ucrainei.

În fine, acesta şi-a accentuat apelul spunând că "libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania". "Ţările occidentale au toate motivele să ne ajute. Victoria finală împotriva tiraniei şi numărul de oameni salvaţi depinde de ei. Înarmaţi Ucraina acum pentru a apăra libertatea", a conchis Volodimir Zelenski.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
K62i
Nici Stalin nu a avut in plan
Postat 14 Aprilie 2022, 17:36 de Sandu2100
Demagogie
Nu urmeaza nimic dupa Ucraina , doar atat au rusii in plan si nimic altceva , restul este demagogie!!!
Postat 14 Aprilie 2022, 16:32 de User anonimizat
CrisDumi aka KP
Nu ai nimic in cap, absolut nimic, in rest esti buna de VUVUZELA
Postat 14 Aprilie 2022, 11:33 de Sandu2100
@KP
Esti platit in ruble?
Postat 14 Aprilie 2022, 11:13 de unul
Actor. Evreu. Dictator.
Acum bate câmpii pe teme de toată jena, știind că proștii vor crede ce spune el. A scos opoziția în afara legii și a adunat toată mass media într-o singură platformă, ca să nu aibă nicio opinie contrară pe teritoriul ce îi va rămâne Ucrainei. Un fascist dovedit până și de o parte a presei și televiziunilor americane.
Postat 14 Aprilie 2022, 10:14 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON