URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2021, 18:21

Zeci de localităţi din Bihor au rămas fără curent, din cauza unor avarii

Zeci de localităţi din Bihor au rămas fără curent, din cauza unor avarii foto generic, Arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mii de bihoreni care locuiesc în zeci de localităţi din judeţ au rămas, joi seară, în întuneric, din cauza unor avarii la reţeaua de energie electrică.

Cetăţenii care au sunat la Electrica, pentru a raporta avarii, au auzit cât de multe sunt localităţile unde s-au semnalat întreruperi de energie electrică, deoarece, înainte de a prelua apelurile, aplicaţia telefonică a companiei menţionează care sunt deranjamentele deja raportate.

Conform acestui mesaj, la ora 17.45, erau raportate avarii în oraşele Oradea, Salonta, Marghita, Aleşd, în localitatea Băiţa, dar şi în alte câteva zeci de comune din Bihor. În mediul rural, avariile sunt în localităţile Olcea, Călacea, Săbolciu, Ineu, Botean, Tămaşda, Şuşturogi, Homorog, Şauaieu, Ghiorac, Avram iancu, Poiana Criştioru de Jos, Ateaş, Batăr, Tăuţ, Carasău, Girişu de Criş, Tinca, Ianoşda, Bălnaca, Borod, Bratca, Lorău, Ponoară, Valea Crişului, Bulz, Munteni şi Cheşa.

În Oradea, potrivit aceleiaşi surse, sunt raportate avarii pe Calea Clujului şi străzile Aurora, Gheorghe Bota, Coralilor, Cărăbuşului, Carol Davila, Dejului, Delfinului, Digului, Fântânilor, Făcliei, Gutenberg, Margaretei, Ion Mincu, Măcieşului, Navigatorilor, Năvodarilor, Voltaire.

Pentru toate acestea, Electrica a precizat şi ora la care avariile vor fi remediate, şi care variază între 18 şi 23. Pentru unele localităţi, aplicaţia Electrica a eşuat, însă, robotul menţionând ca oră de remediere "ora 27" sau "ora 28", cum e în cazul satelor din comuna Bratca, astfel că localnicii nici măcar nu pot estima cât vor rămâne fără curent.

De precizat însă că aceste localităţi nu au rămas cu totul în beznă.

Sursele BIHOREANULUI au precizat că, dacă în Oradea nu sunt probleme deosebite pentru că reţeaua, în bună parte, este îngropată şi nu are cum fi afectată de vânt, la nivel de judeţ mai sunt probleme şi în zonele Remeţi şi Tăut. "De menţionat că este vorba de avarii punctuale, nu că toată localitatea nu are curent. Echipele de intervenţie se află în teren şi în 2 - 3 ore toate avariile vor fi remediate", au precizat surse din cadrul companiei de furnizare.

Judeţul Bihor este sub incidenţa unor coduri meteorologice de vânt şi precipitaţii, astfel că nu este exclus ca avariile să fie provocate de vremea rea.

Contactat de BIHOREANUL, locotenentul Janosi Daniel, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana - Bihor, a precizat că, până la ora 18, nu au fost semnalate prin 112  nici probleme de natură electică şi nici inundaţii ori alte fenomene deosebite cauzate de vreme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Se menționează aici MyElectrica App.
Adică varza aceea de aplicație, care nu știe nici să notifice ceva măcar, iar atunci când o face zice aiurea că urmează să fi deconectat de la rețea pentru că nu ți s-a citit contorul de când te-ai abonat în sistem, în loc să sincronizeze automat informațiile, între indexul autocitit, sumele de plată aferente facturilor emise la zi și comunicările tehnice dintre furnizor și distribuitor.
Postat 05 Noiembrie 2021, 10:38 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON