URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2021, 20:32

Vor să fie şefi în şcoli, dar să nu-i ştie nimeni! Doar 15 din cei 285 de candidaţi la concursul de directori au acceptat să-şi afişeze identitatea

Vor să fie şefi în şcoli, dar să nu-i ştie nimeni! Doar 15 din cei 285 de candidaţi la concursul de directori au acceptat să-şi afişeze identitatea sursa foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat lista candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din şcolile judeţului, dar profesorii şi părinţii interesaţi de subiect nu pot afla prea multe informaţii din document.

În total, sunt 285 de candidaţi, din care doar 15 au fost de-acord să li se publice numele pe această listă, în timp ce restul au cerut să le fie anonimizate numele, aşa că sunt identificaţi printr-un cod unic. Potrivit inspectorului şcolar general Horea Abrudan, metodologia de concurs prevede posibilitatea anonimizării datelor personale pentru candidaţi, la cererea acestora.

Culmea este că metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei prevede că anonimizarea poate fi făcută şi la publicarea rezultatelor. Aşadar, viitorii directori ar putea rămâne... anonimi, în ciuda faptului că poziţia pe care o vor ocupa este cât se poate de publică, iar salariul pe care îl vor încasa provine, evident, din bani publici!

Doar 15 curajoşi

Cel mai probabil, candidaţii anonimi vor să se scutească de ruşine, în cazul în care vor obţine rezultate jalnice la concurs.

Printre cei 15 curajoşi care au acceptat să-şi prezinte identitatea se numără directori în funcţie, precum Antonia Nica (Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu), Delia Sim (Şcoala Gimnazială Cheresig), Alexandra Roman (Şcoala Gimnazială Cefa), Iulius Timar (Colegiul Naţional Onisifor Ghibu), Tanţa Strugar (Şcoala Gimnazială Sânnicolau Român), Moise Florian (Şcoala Gimnazială Derna), Emoke Balog (Şcoala Gimnazială Uileacu de Beiuş) ori Teodora Pantazi (CSEI nr. 1 Oradea).

Întâi examenul, apoi opţiunea

Spre deosebire de precedentul concurs pentru direcţiunea şcolilor, organizat de Ministerul Educaţiei în 2016, de data aceasta profesorii nu aleg şcoala pe care vor să o conducă decât după ce promovează proba scrisă a concursului. Dacă iau cel puţin nota 7 la acest examen, se pot înscrie la proba interviului în grădiniţa sau şcoala pe care vor să o conducă.

În total, în Bihor sunt 175 de posturi de director vacante şi 80 de director adjunct. Până joi, Inspectoratul Şcolar trebuie să evalueze dosarele şi să stabilească dacă toţi candidaţii îndeplinesc criteriile minime. Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie, iar în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie va avea loc etapa de interviu.

Vezi mai jos cum arată lista candidaţilor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON