URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2015, 16:10

Volksbank, strânsă cu uşa de un executor judecătoresc, ca să restituie comisioanele abuzive percepute de la clienţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Doi orădeni care au credite la Volksbank şi au obţinut anul trecut sentinţe irevocabile pentru recuperarea comisioanelor abuzive plătite au apelat, luni, la executor judecătoresc ca să îşi intre în drepturi.

"Sunt doi clienţi ai băncii care au credite şi care au obţinut în aprilie, respectiv noiembrie anul trecut, sentinţe definitive prin care banca este obligată să le restituie comisioanele abuzive, şi anume comisionul de risc redenumit ulterior comision de administrare. Într-un caz e vorba despre 19.000 franci elveţieni, iar în celălalt, de 5.000", a explicat BIHOREANULUI avocata Simona Paşcu, cea care i-a reprezentat în instanţă.

Potrivit acesteia, deşi au fost notificaţi, reprezentanţii băncii au invocat diverse motive ca să nu pună în aplicare sentinţele judecătoreşti, ultima găselniţă fiind faptul că acestea nu precizează cuantumul sumelor pe care sunt obligaţi să le restituie, iar calculele făcute de cei doi clienţi în baza scandenţarului de plată ataşat contractului de credit nu ar corespunde realităţii.

"Este o lipsă de respect din partea băncii faţă de doi clienţi de bună credinţă. Când cei doi clienţi au trimis prima notificare, nici n-au răspuns. Apoi, când au revenit cu o somaţii prin avocat, au motivat că au nevoie de timp. Dacă oamenii nu îşi achită ratele la timp, după o lună, două, sunt executaţi. Că ei nu plătesc 3 luni, nu e nicio problemă", a mai spus Paşcu.

Astfel, orădenii au apelat la executorul judecătoresc Gheorghe Beiuşan care, însoţit de poliţişti, s-a prezentat, luni, la sediul sucursalei Volksbank, pentru a pune sechestru pe bunurile mobile ale unităţii.

Executarea silită a fost amânată, însă, cu o zi, după o discuţie purtată cu reprezentanţii băncii, care au promis că, în decurs de 24 de ore, vor vira sumele cerute. Au şi făcut-o, dar numai în parte.

"Este o discuţie legată de cuantumul sumei. Oamenii au calculat într-un fel, banca susţine că sumele nu corespund. Noi am cerut, acum, să comunice punctul de vedere, iar miercuri vom decide dacă se mai impune executarea silită", a declarat, marţi, BIHOREANULUI, executorul Gheorghe Beiuşean.

Avocata Simona Paşcu consideră, însă, că reprezentanţii băncii încearcă în continuare să tărăgăneze punerea în executare a sentinţei judecătoreşti, disputa privind cuantumul datoriei putând fi clarificată ulterior în faţa instanţei.

"Clienţii au plătit în baza scadenţarului, iar instanţa a decis ca banca să returneze banii. Acum, brusc, scandenţarul respectiv nu mai e corect. Nici acele comisioane nu au fost legale, însă oamenii tot le-au plătit, chiar şi în timpul procesului. Corect ar fi acum ca şi banca să se supună sentinţei. Iar dacă au dovezi că nu e suma corectă, să conteste executarea şi să prezinte dovezile în faţa instanţei. Dacă instanţa va decide că suma pe care o cerem nu e cea reală, vom plăti atunci", a declarat avocata Paşcu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON