URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2011, 16:35

Universitatea Agora şi Universitatea Oradea, "legate" prin voluntariat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amfiteatrul Albastru al Universităţii Agora din Oradea a găzduit, vineri, festivitatea de încheiere a cursurilor Şcolii Academice de Sociologie pe tema "Valenţele voluntariatului", organizate de Institutul de Sociologie al Academiei Române, împreună cu Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii Oradea şi Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere din cadrul Universităţii Agora din Oradea.

"Şcoala Academică de Sociologie s-a bucurat de participarea celor doi rectori ai universităţilor organizatoare: dl. prof. univ. dr. ing. Cornel Antal şi dl. prof. univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, si a dl. prof. Univ. dr. Emilian Dobrescu, secretar ştiinţific al secţiei de ştiinţe economice, juridice şi sociologie a Academiei Române", se arată într-un comunicat transmis de Universitatea Agora.

Potrivit acestuia, ediţia a V-a a Şcolii Academice de Sociologie a reunit cadre didactice universitare din ţară cu preocupări şi în domeniul voluntariatului care au ţinut prelegeri cursanţilor interesaţi să afle mai multe despre modurile în care se pot implica în acţiunile de voluntariat, despre cum pot iniţia şi dezvolta proiecte de voluntariat în comunitate şi cum pot contribui la educarea şi schimbarea mentalităţii semenilor lor.

"În programul şcolii au fost prezentate şi proiecte concrete de voluntariat care au permis o analiză şi o evaluare a etapelor acestora, încheiate cu succes, chiar dacă au întâmpinat probleme pe perioada de implementare. Totodată, s-a subliniat importanţa actului de donaţie, baza unor acţiuni de voluntariat", se mai arată în informare.

Au conferenţiat personalităţi ştiinţifice dar şi practicieni renumiţi sau reprezentanţi ai administraţiei de stat, între care prof. univ. dr. Floare Chipea, decana Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora, Dacian Palladi, consultat în afaceri, sau general de brigadă dr. Ioan Baş, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

"În închiderea cursurilor şcolii, au fost înmânate diplome cursanţilor şi adresate felicitări lectorilor şi organizatorilor pentru reuşita ediţiei a V-a a Şcolii Academice de Sociologie", mai arată comunicatul. De asemenea, a fost lansată ediţia 2012 a Şcolii Academice de Sociologie, pe tema comunicării între generaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
s-cascat
Produc s-ca-s-cat mestecat de sec u...
Postat 13 Septembrie 2011, 22:23 de militzoiul
ce sunt astea!
ce produc pentru societate, stie cineva sa raspunda :)) ?
Postat 12 Septembrie 2011, 15:27 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON