URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2012, 14:41

Una caldă, alta rece: Senatul nu-l mai păstrează ca profesor pe Vasile Bara, dar nici nu-l mai anchetează pentru fraudă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lovitură grea pentru fostul decan al Facultăţii de Protecţia Mediului, Vasile Bara, care recent a împlinit vârsta de pensionare. Legea educaţiei îi interzice să mai ocupe funcţii de conducere după ce a ajuns la pensie, astfel că de la începutul lunii martie a şi fost "debarcat" de la conducerea facultăţii.

Aceeaşi lege îi permite, însă, să rămână profesor asociat al facultăţii, cu condiţia ca Senatul Universităţii să-i dea, anual, acest drept. Bara a depus o astfel de cerere către Senat, numai că senatorii au respins-o.

"Cererea dânsului nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată", a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă Aurel Căuş, cancelarul general al Senatului. Deşi nu a putut preciza la câte voturi şi-a pierdut Bara dreptul de a mai preda, Căuş a spus că mulţi dintre senatori au preferat să se abţină de la vot.

În acelaşi timp, aceiaşi senatori le-au dat dreptul de a preda în continuare altor profesori universitari ajunşi la pensie: Mihai Herman şi Vasile Secară (ambii de la Facultatea de Protecţia Mediului) şi Ioan Sabău (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane).

Totodată, senatorii au aprobat o solicitare venită din partea comisiei care-l ancheta pe acelaşi Vasile Bara din octombrie anul trecut, pentru că ar fi semnat ilegal arendarea unor terenuri ale facultăţii şi, în plus, n-a dat Universităţii aceşti bani. "Comisia a înaintat o cerere de dizolvare, pentru că nu mai are obiectul cercetării. Domnul Bara nu mai are contract cu Universitatea, deci nu mai poate fi anchetat de această comisie", a precizat Căuş.

Comisia, de altfel, nici n-a putut să-l cerceteze vreodată pe Bara pentru că acesta, de când a aflat că a intrat în vizorul ei, a intrat în concediu medical, iar regulamentul prevede că nu poate fi anchetat fără să fie audiat.

"Orice altă activitate de cercetare asupra domnului Bara o va face alte organe, abilitate", a mai spus Căuş, făcând referire la ancheta penală demarată după ce conducerea Universităţii a sesizat problema Poliţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica penru omu
Cine putea sa se puna cu nebunul? Ca tuna si fulgera de se imprastiau toti ca potarnichile.
Postat 29 Martie 2012, 13:41 de cadru didactic
replica pentru 'cadru didactic'
Și, culmea, când făcea Bara mizeriile respective, nu avea nimeni gură să le spună. Complicitatea e la fel de gravă ca și actul în sine. Aproape 1000 de oameni de la Facultatea de Protecția Mediului știau ce mizerii face Bara și nimeni nu a zis ceva / nu a făcut ceva în toți acești ani. Păcat că va sfârși ca Al Capone, încurcat de o ”amarâtă” de chitanță (în acest caz, contract). Iar restul mizeriilor vor deveni legendă
Postat 29 Martie 2012, 11:56 de omu
Infractorul
Bara lua un articol de pe internet, il dadea sa-l traduca din engleza in romana la una din fetele de la engleza, apoi traducerea o dadea la alta fata s-o traduca din romana in engleza. Pe ceea ce rezulta isi punea numele si il trimitea la conferinte internationale in strainatate. Asa a reusit el sa adune lucrari in strainatate (4 ISI). Caci singura limba straina pe care o stie e limba rusa.
Postat 29 Martie 2012, 08:43 de cadru didactic
Infractorul
Sunt unul din majoritatea zdrobitoare a senatorilor care au votat ca Bara sa stea departe de universitate, deoarece i-a facut destul rau. Bara este un infractor de drept comun, cercetat penal de organele de ancheta ale politiei, plagiator de articole, de teze de doctorat, de proiecte de cercetare, de carti, de grade didactice, de titluri stiintifice. Asta trebuie maturat si scos cu farasul din curtea universitatii.
Postat 28 Martie 2012, 20:02 de lector
motiv
hai sa-ti spun de ce senatorii de 2 bani au votat impotriva (ma rog, mai multi s-au abtinut, dar unii au votat impotriva) lui Bara. daca stimatul domn profesor a avut nevoie de 3 luni de concediu medical, nu-i mai bine sa avem grija de sanatatea lui? sa nu cumva sa pateasca ceva in timpul orelor si sa-l avem pe constiinta
Postat 28 Martie 2012, 17:58 de xxx
în sfârșit. era și timpul
ia să mai stea dumnealui acasă, pe balansoarul din spatele casei cu 2 etaje din Ioșia sau pe marginea lacului, lângă casa pe care i-a ”făcut-o” fiicei, sau... În fine, era și timpul să se retragă sau să îl retragă :) Omul bătrân și bolnav (în concediu medical de vreo 5 luni). Sunt curios dacă studenții îi vor simți lipsa. Poate ei nu, dar buzunarele lor, cu siguranță, vor respira ușurate :)
Postat 28 Martie 2012, 17:16 de omu
sorboneala
Indiferent cat de bou ar fi Bara senatorii astia de 2 bani nu erau in masura sa-l evalueze. In baza caror criterii au votat impotriva sau si mai curv-este s-au abtinut? Daca facultatea lui i-a dat acordul aceasta stie cel mai bine daca are sau nu nevoie de el. In ce baza fac senatorii astfel de discriminari?
Postat 28 Martie 2012, 16:35 de senatorul melcilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON