URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2019, 12:18

Un nou incident radioactiv la Holcim Aleşd: "Comunitatea locală şi mediul nu sunt în pericol" (VIDEO)

Un nou incident radioactiv la Holcim Aleşd: 'Comunitatea locală şi mediul nu sunt în pericol' (VIDEO) sursa foto: www.alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou camion cu deşeuri municipale a fost oprit la poarta fabricii de ciment Holcim din Aleşd.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, joi seară, "în timpul controlului pentru a permite accesul unui transport de deşeuri municipale sortate, destinate co-procesării la fabrica de ciment Holcim din Aleşd, judeţul Bihor, sistemul automat de scanare instalat la poartă a detectat un nivel peste limitele fondului natural de radiaţii".

Oprit şi returnat

Conform procedurilor standard ale companiei, autocamionul a fost transferat în siguranţă către zona specială de carantină, iar autorităţile au fost informate prompt de către reprezentanţii Holcim.

"În urma constatărilor, autorităţile au decis că încărcătura din camion nu prezintă risc pentru sănătatea publică şi mediu şi au dispus returnarea acesteia la expeditor în dimineaţa zilei de 5 aprilie. Situaţia este controlată cu stricteţe, iar angajaţii companiei, comunitatea locală şi mediul nu sunt puse în pericol", se mai arată în comunicatul Holcim.

Un incident similar a avut loc şi pe 12 martie, când un camion cu deşeuri municipale venit de la Cluj Napoca a fost detectat cu conţinut radioactiv în cantităţi care nu au afectat mediul înconjurător sau populaţia.

UPDATE: Tot de la Cluj

Sursele BIHOREANULUI au confirmat că şi acest camion a venit tot de la staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor din Cluj-Napoca, la fel ca primul transport radioactiv depistat la Holcim

În această staţie, administrată de Regia Administraţiei Domeniului Public Cluj, deşeurile menajere colectate de la clujeni sunt măcinate şi sortate, astfel încât cele care se pretează să fie transformate în îngrăşământ organic. Resturile neconforme pentru această operaţiune sunt incinerate la fabrica de ciment de la Aleşd.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON