URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Primii în țară! Termoficare Oradea, locul I în topul național al furnizorilor de încălzire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Termoficare Oradea ocupă pentru al doilea an consecutiv locul I în topul național al firmelor specializate în furnizarea de abur și aer condiționat. Investițiile făcute în ultimii cinci ani în sistemul de termoficare au dus la eliminarea avariilor mai lungi de 24 de ore, reducerea cu 35% a pierderilor de pe rețea și creșterea de la 61.500 la 67.000 a numărului de apartamente racordate la sistemul centralizat.

De la zero

Începând cu anul 2014 sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Oradea a trecut printr-un proces de dezvoltare continuă, bucurându-se de o evoluție continuă de la momentul înființării și până în prezent.Dacă înainte de 2014, 75% din rețele de termoficare aveau o vechime mai mare de 25 de ani, centrala de producere a energiei termice și electrice era poluantă și ineficientă din punct de vedere energetic, pierderile din sistemul de transport și distribuție a agentului termic erau de 44% şi existau mai mult de 1.000 de avarii pe an, ulterior acestei perioade sistemul centralizat de termoficare din Oradea a avut o evoluție spectaculoasă la nivel local și național.

Primăria Municipiului Oradea a înțeles că încălzirea locuințelor cetățenilor municipiului reprezintă o prioritate pe termen scurt, mediu și lung și a inclus-o în direcțiile strategice, privind dezvoltarea durabilă a comunității.

Astfel, în perioada cuprinsă între anii 2014-2019, în Oradea s-au investit sume considerabile în reabilitarea, dezvoltarea și extinderea sistemului centralizat de termoficare. Fondurile au fost accesate prin diverse proiecte cu finanțare europeană, finanțare guvernamentală, atragerea unor granturi internaționale și proiecte cu finanțare locală.

Întâi conductele, apoi punctele termice...

Cea mai importantă investiție și cu cea mai mare amploare în activitatea societății a fost achiziționarea unei noi surse de producere a energiei termice și electrice în cogenerare.

Tot în această perioada s-au derulat și alte investiții majore: 60% din rețeaua primară fost reabilitată, 33 de puncte termice au fost complet modernizate și automatizate, iar pentru 3 puncte termice, rețelele secundare au fost reabilitate complet.

La fel, a fost extinsă recircularea apei calde menajere cu aproximativ 30 kilometri de rețea, 125 de puncte termice au fost integrate într-un Sistem de Monitorizare, Control și Achiziție de Date (SCADA), a fost implementat programul de contorizare și citire de la distanță a contoarelor, iar peste vară au fost reabilitate rețelele din zonele cu potențial ridicat de apariție a avariilor.

Primele rezultate

Aceste investiții se reflectă astăzi în creșterea performanțelor întregului sistem de termoficare, dovedite prin: scăderea numărului de avarii (în sezonul de încălzire 2018-2019 nu au fost opriri pentru care durata întreruperii furnizării să fie mai mare de 24 de ore), reducerea pierderilor din rețele de transport și distribuție a agentului termic cu aproximativ 35% față de anul 2014 și creșterea numărului de apartamente racordate la sistemul centralizat, de la 61.500 în anul 2014 la 67.000 în 2019.

În plus, odată cu instituirea zonei unitare la nivelul Municipiului Oradea, s-a urmărit eficientizarea funcționării sistemului centralizat de încălzire astfel încât consumatorii să beneficieze de servicii calitative și conforme cu parametrii asumați prin contractele încheiate.

Obiectivul societății este de a asigura confortul termic pentru consumatorii acesteia, în condiții de calitate, siguranță şi eficiență. Aceste condiții trebuie revizuite constant și implică o preocupare în ceea ce privește îmbunătățirea și îndeplinirea lor.

Locul întâi

Validarea acestor rezultate a fost primită în cadrul celei de-a XXVI-a Gale a Topului Național al Firmelor, care a avut loc în data de 7 noiembrie 2019, la Romexpo București. Camera de Comerț și Industrie a României a acordat, pentru al doilea an consecutiv, Locul I societății Termoficare Oradea SA la categoria Servicii - Furnizare de abur și aer condiționat.

Această recunoaștere a calității serviciilor de termoficare orădene obligă, în aceeași măsură în care onorează.

Astfel, pentru menținerea nivelului de a fi cel mai performant sistem de termoficare din România, care să îndeplinească standardele de mediu și de siguranță prin excelență operațională și de a oferi facilități conexe care să conducă în final la maximizarea calității serviciului prestat, în perioada următoare ne propunem împreună cu autoritatea publică locală același ritm al realizării investițiilor în sistemul de termoficare al Municipiului Oradea.

Dan Creţu
SC Termoficare SA

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
care e adevarul?
Primii în țară! Termoficare Oradea, locul I în topul național al furnizorilor de încălzire Primii în țară! Termoficare Oradea, locul I în topul național al furnizorilor de încălzire 18:32, 25 Noi 2019 Avarie în Oradea: Locuitorii din centrul oraşului au rămas fără apă caldă şi căldură. Vezi dacă te afectează! Avarie în Oradea: Locuitorii din centrul oraşului au rămas fără apă caldă şi căldură. Vezi dacă te afectează! 13:37, 31 Oct 2019
Postat 27 Ianuarie 2020, 20:27 de DaNu
...
După tastatură și cea mai mică pare mare confirmă sandu, alte argumente nu are.
Postat 27 Noiembrie 2019, 11:56 de User anonimizat
@ sandu
Cea mai buna aparare e atacul in cazul tau, atunci cand esti prost si nu ai nimic de spus. Am impresia ca tot uiti cine esti si de unde ai venit. Stiu: luminitele orasului, betoanele, faptul ca ai flotant de Oradea.. toate astea te fascineaza.. dar nu te fac mai civilizat si nici orasan. Esti cel mult o flegma imprastiata pe acest site.
Postat 27 Noiembrie 2019, 06:13 de oradeanbihor
Scortosul ( ZUGRAVUL )
Cum merge bidineaua ???
Postat 26 Noiembrie 2019, 19:07 de Sandu1206
Oradeanbihor
Daca erai orășean, te bucurai de Oradea, așa taran cum ești, noi orășenii te acceptăm, dar sa nu stai pe ajutor social
Postat 26 Noiembrie 2019, 19:07 de Sandu1206
Intreb si eu pentru un prieten:
cu cat o platit penalul PeNeList articolul asta de lauda si slava? Cat o costat sa vad daca nu imi permit si eu unul despre mine, unicul!
Postat 26 Noiembrie 2019, 16:26 de scortosul
RE: Intreb si eu pentru un prieten:
Incearca-ti norocul la publicitate@bihormedia.ro
Postat 27 Noiembrie 2019, 00:35 de Moderator
E ce-l m-ai bun...
...cet din tara,oglinda oglinjoara
Postat 26 Noiembrie 2019, 13:33 de excalibur
@ sandu
Cand esti venit de la coada vacii si soba pe lemne, normal cet Oradea e cel mai bun
Postat 26 Noiembrie 2019, 13:06 de oradeanbihor
CET ORADEA
E ce-l mai eficient, și fraierii se plâng ::)))
Postat 26 Noiembrie 2019, 12:31 de Sandu1206
Corect!
Bilantul Termoficare Oradea trebuie facut public.Pe intelesul tuturor.Sa vedem si noi cum ajunge gigacaloria la 325lei, cind ea ar trebui sa fie sub 200.Atita costa gazul(30% sub pretul final,direct din transgaz),atita incasam din termie,atita din cogenerare,atita sunt costuri,pierderi etc. E o conspiratie a tacerii,daca NU EXISTA un politician local capabil sa faca acest demers.Public,accesibil online.
Postat 26 Noiembrie 2019, 11:36 de excalibur
Advertorial
Hai sa o spunem pe cea dreapta: cand ai un oras intreg la dispozitie, obligat fortat sa fie clientul tau, mai esti si unic furnizor autorizat de termie iar printr-un HCL abuziv interzici orice alte variante alternative, cum drak sa nu fii cel mai bun?!? Adica cel mai tare din parcare, cand parcarea e goala. Poate ar fi bine de stiut unde se regaseste profitul obtinut din cogenerarea de electricitate?!? Sau poate curtea de conturi s-ar putea interesa de activitatea firmelor capusa subcontractate sa ofere servicii si mentenanta in locul angajatilor disponibilizati in timp. O fi performant sistemul pe spatele si buzunarul oradenilor dar in acelasi timp e o rușine!
Postat 26 Noiembrie 2019, 11:23 de oradeanbihor
Ce spune diaspora? Sa mai investim?
Sistem depasit de mult, cu pierderi mari si mentenanta costisitoare. Buna comparatia cu Porsche,Lamborghini,Ferrari. Daca le castigi la loto sau le cumperi cu fonduri nerambursabile sunt ok si pentru omul sarac, dar treci rar pe la peco si deloc la service ca nu ai cu ce. Apropo de accea nu castiga saraci la loto.
Postat 26 Noiembrie 2019, 06:32 de scarbit
I loc
Avem urmatoarea situatie: CET Arad da sa cada in faliment, Bucuresti - este in faliment, Satu Mare nu exista, Baia MAre demult desfiintat, Cluj - blocuri noi cu centrale de apartament, asta aici pe aproape. In consecinta participi singur si...culmea esti castigator. Mai sa fie. Ceilalti s-au prins demult ca nu merita si au abandonat.
Postat 25 Noiembrie 2019, 22:37 de Christa
To be the one
Primii în țară! Putem fi de acord ca lucrurile s-au imbunatatit pina acolo incit sa fim number one.Dar asta e normal cind iti cumperi Porsche,Lamborghini,Ferrari.Agregatul incumba in pret performante care poate face un sofer mediocru sa se simta un mic schumacher.Faptul ca nu e nu mai conteaza,spectatorii nu vor simti diferenta.La fel cum oradenii nu simt in pretul caldurii performantele cirmaciului.Simt doar ca sunt primii pe tara si ca se dau cu ferrari,fara voia lor...
Postat 25 Noiembrie 2019, 19:37 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON