URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fraţii Micula au câştigat un proces cu Statul Român, în urma căruia acesta era obligat să le plătească despăgubiri de 84,5 milioane euro. Cum nimeni nu s-a sinchisit de această problemă, după calcularea dobânzilor şi penalităţilor suma a ajuns la aproape 400 milioane de euro.
Zic şi eu
Adrian Cris
Într-o societate ipocrită, vestea că aproape jumătate din adolescenţii României sunt analfabeţi funcţional (potrivit celei mai recente testări PISA, a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, 44% nu înţeleg un text, deşi cunosc literele care îi formează cuvintele) a fost întoarsă pe toate feţele câteva zile, după care, ca de obicei, a şi fost uitată pentru a face loc altor uimiri, nou-nouţe.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Un monstru în sine, birocrația creează la rândul ei alți monștri. Birocratul are infinit mai mult respect pentru o hârtie semnată și stampilată decât pentru un om în carne și oase. Din spatele unui birou sau baricadat în spatele unei tejghele cu geam termopan, birocratul se simte o ființă superioară, un supra-om, care va descalifica orice biped lipsit de hârtiile necesare pentru a dovedi ce are de dovedit.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre decizia Primăriei Oradea de a taxa eliberarea pe loc a documentelor la ghişeu şi de a încuraja, inclusiv prin reduceri fiscale, relaţia online între cetăţeni şi administraţie?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie cu privire la termenul în care se pot solicita despăgubiri în cazul provocării unei pagube printr-un act administrativ nelegal. Mai concret, s-a stabilit că termenul de un an pentru solicitarea de despăgubiri în instanță curge de la data la care persoana vătămată a luat cunoștință de paguba efectivă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Coronarografia reprezintă o metodă de diagnostic invazivă (nu de tratament) ce permite vizualizarea directă a arterelor inimii (coronare) afectate prin infarct. Coronarografia presupune introducerea unui cateter (un tub minuscul) la nivelul arterei inghinale de la rădăcina coapsei şi înaintarea lui, sub control radiologic, până la nivelul arterelor coronare, moment în care se injectează o substanţă de contrast ce permite astfel stabilirea locului stenozat (îngustat) sau obstruat (înfundat) şi a atitudinii terapeutice: tratament medical, angioplastie sau tratament chirurgical.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Primii în țară! Termoficare Oradea, locul I în topul național al furnizorilor de încălzire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Termoficare Oradea ocupă pentru al doilea an consecutiv locul I în topul național al firmelor specializate în furnizarea de abur și aer condiționat. Investițiile făcute în ultimii cinci ani în sistemul de termoficare au dus la eliminarea avariilor mai lungi de 24 de ore, reducerea cu 35% a pierderilor de pe rețea și creșterea de la 61.500 la 67.000 a numărului de apartamente racordate la sistemul centralizat.

De la zero

Începând cu anul 2014 sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Oradea a trecut printr-un proces de dezvoltare continuă, bucurându-se de o evoluție continuă de la momentul înființării și până în prezent.Dacă înainte de 2014, 75% din rețele de termoficare aveau o vechime mai mare de 25 de ani, centrala de producere a energiei termice și electrice era poluantă și ineficientă din punct de vedere energetic, pierderile din sistemul de transport și distribuție a agentului termic erau de 44% şi existau mai mult de 1.000 de avarii pe an, ulterior acestei perioade sistemul centralizat de termoficare din Oradea a avut o evoluție spectaculoasă la nivel local și național.

Primăria Municipiului Oradea a înțeles că încălzirea locuințelor cetățenilor municipiului reprezintă o prioritate pe termen scurt, mediu și lung și a inclus-o în direcțiile strategice, privind dezvoltarea durabilă a comunității.

Astfel, în perioada cuprinsă între anii 2014-2019, în Oradea s-au investit sume considerabile în reabilitarea, dezvoltarea și extinderea sistemului centralizat de termoficare. Fondurile au fost accesate prin diverse proiecte cu finanțare europeană, finanțare guvernamentală, atragerea unor granturi internaționale și proiecte cu finanțare locală.

Întâi conductele, apoi punctele termice...

Cea mai importantă investiție și cu cea mai mare amploare în activitatea societății a fost achiziționarea unei noi surse de producere a energiei termice și electrice în cogenerare.

Tot în această perioada s-au derulat și alte investiții majore: 60% din rețeaua primară fost reabilitată, 33 de puncte termice au fost complet modernizate și automatizate, iar pentru 3 puncte termice, rețelele secundare au fost reabilitate complet.

La fel, a fost extinsă recircularea apei calde menajere cu aproximativ 30 kilometri de rețea, 125 de puncte termice au fost integrate într-un Sistem de Monitorizare, Control și Achiziție de Date (SCADA), a fost implementat programul de contorizare și citire de la distanță a contoarelor, iar peste vară au fost reabilitate rețelele din zonele cu potențial ridicat de apariție a avariilor.

Primele rezultate

Aceste investiții se reflectă astăzi în creșterea performanțelor întregului sistem de termoficare, dovedite prin: scăderea numărului de avarii (în sezonul de încălzire 2018-2019 nu au fost opriri pentru care durata întreruperii furnizării să fie mai mare de 24 de ore), reducerea pierderilor din rețele de transport și distribuție a agentului termic cu aproximativ 35% față de anul 2014 și creșterea numărului de apartamente racordate la sistemul centralizat, de la 61.500 în anul 2014 la 67.000 în 2019.

În plus, odată cu instituirea zonei unitare la nivelul Municipiului Oradea, s-a urmărit eficientizarea funcționării sistemului centralizat de încălzire astfel încât consumatorii să beneficieze de servicii calitative și conforme cu parametrii asumați prin contractele încheiate.

Obiectivul societății este de a asigura confortul termic pentru consumatorii acesteia, în condiții de calitate, siguranță şi eficiență. Aceste condiții trebuie revizuite constant și implică o preocupare în ceea ce privește îmbunătățirea și îndeplinirea lor.

Locul întâi

Validarea acestor rezultate a fost primită în cadrul celei de-a XXVI-a Gale a Topului Național al Firmelor, care a avut loc în data de 7 noiembrie 2019, la Romexpo București. Camera de Comerț și Industrie a României a acordat, pentru al doilea an consecutiv, Locul I societății Termoficare Oradea SA la categoria Servicii - Furnizare de abur și aer condiționat.

Această recunoaștere a calității serviciilor de termoficare orădene obligă, în aceeași măsură în care onorează.

Astfel, pentru menținerea nivelului de a fi cel mai performant sistem de termoficare din România, care să îndeplinească standardele de mediu și de siguranță prin excelență operațională și de a oferi facilități conexe care să conducă în final la maximizarea calității serviciului prestat, în perioada următoare ne propunem împreună cu autoritatea publică locală același ritm al realizării investițiilor în sistemul de termoficare al Municipiului Oradea.

Dan Creţu
SC Termoficare SA

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
...
După tastatură și cea mai mică pare mare confirmă sandu, alte argumente nu are.
Postat 27 Noiembrie 2019, 11:56 de two
@ sandu
Cea mai buna aparare e atacul in cazul tau, atunci cand esti prost si nu ai nimic de spus. Am impresia ca tot uiti cine esti si de unde ai venit. Stiu: luminitele orasului, betoanele, faptul ca ai flotant de Oradea.. toate astea te fascineaza.. dar nu te fac mai civilizat si nici orasan. Esti cel mult o flegma imprastiata pe acest site.
Postat 27 Noiembrie 2019, 06:13 de oradeanbihor
Scortosul ( ZUGRAVUL )
Cum merge bidineaua ???
Postat 26 Noiembrie 2019, 19:07 de Sandu1206
Oradeanbihor
Daca erai orășean, te bucurai de Oradea, așa taran cum ești, noi orășenii te acceptăm, dar sa nu stai pe ajutor social
Postat 26 Noiembrie 2019, 19:07 de Sandu1206
Intreb si eu pentru un prieten:
cu cat o platit penalul PeNeList articolul asta de lauda si slava? Cat o costat sa vad daca nu imi permit si eu unul despre mine, unicul!
Postat 26 Noiembrie 2019, 16:26 de scortosul
RE: Intreb si eu pentru un prieten:
Incearca-ti norocul la publicitate@bihormedia.ro
Postat 27 Noiembrie 2019, 00:35 de Moderator
E ce-l m-ai bun...
...cet din tara,oglinda oglinjoara
Postat 26 Noiembrie 2019, 13:33 de excalibur
@ sandu
Cand esti venit de la coada vacii si soba pe lemne, normal cet Oradea e cel mai bun
Postat 26 Noiembrie 2019, 13:06 de oradeanbihor
CET ORADEA
E ce-l mai eficient, și fraierii se plâng ::)))
Postat 26 Noiembrie 2019, 12:31 de Sandu1206
Corect!
Bilantul Termoficare Oradea trebuie facut public.Pe intelesul tuturor.Sa vedem si noi cum ajunge gigacaloria la 325lei, cind ea ar trebui sa fie sub 200.Atita costa gazul(30% sub pretul final,direct din transgaz),atita incasam din termie,atita din cogenerare,atita sunt costuri,pierderi etc. E o conspiratie a tacerii,daca NU EXISTA un politician local capabil sa faca acest demers.Public,accesibil online.
Postat 26 Noiembrie 2019, 11:36 de excalibur
Advertorial
Hai sa o spunem pe cea dreapta: cand ai un oras intreg la dispozitie, obligat fortat sa fie clientul tau, mai esti si unic furnizor autorizat de termie iar printr-un HCL abuziv interzici orice alte variante alternative, cum drak sa nu fii cel mai bun?!? Adica cel mai tare din parcare, cand parcarea e goala. Poate ar fi bine de stiut unde se regaseste profitul obtinut din cogenerarea de electricitate?!? Sau poate curtea de conturi s-ar putea interesa de activitatea firmelor capusa subcontractate sa ofere servicii si mentenanta in locul angajatilor disponibilizati in timp. O fi performant sistemul pe spatele si buzunarul oradenilor dar in acelasi timp e o rușine!
Postat 26 Noiembrie 2019, 11:23 de oradeanbihor
Ce spune diaspora? Sa mai investim?
Sistem depasit de mult, cu pierderi mari si mentenanta costisitoare. Buna comparatia cu Porsche,Lamborghini,Ferrari. Daca le castigi la loto sau le cumperi cu fonduri nerambursabile sunt ok si pentru omul sarac, dar treci rar pe la peco si deloc la service ca nu ai cu ce. Apropo de accea nu castiga saraci la loto.
Postat 26 Noiembrie 2019, 06:32 de scarbit
I loc
Avem urmatoarea situatie: CET Arad da sa cada in faliment, Bucuresti - este in faliment, Satu Mare nu exista, Baia MAre demult desfiintat, Cluj - blocuri noi cu centrale de apartament, asta aici pe aproape. In consecinta participi singur si...culmea esti castigator. Mai sa fie. Ceilalti s-au prins demult ca nu merita si au abandonat.
Postat 25 Noiembrie 2019, 22:37 de Christa
To be the one
Primii în țară! Putem fi de acord ca lucrurile s-au imbunatatit pina acolo incit sa fim number one.Dar asta e normal cind iti cumperi Porsche,Lamborghini,Ferrari.Agregatul incumba in pret performante care poate face un sofer mediocru sa se simta un mic schumacher.Faptul ca nu e nu mai conteaza,spectatorii nu vor simti diferenta.La fel cum oradenii nu simt in pretul caldurii performantele cirmaciului.Simt doar ca sunt primii pe tara si ca se dau cu ferrari,fara voia lor...
Postat 25 Noiembrie 2019, 19:37 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2931 RON
  • 1 EUR = 4.7791 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON