URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2016, 23:22

Bolojan i-a propus ministrului Transporturilor, Sorin Bușe, să candideze pe listele PNL Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, ar urma să demisioneze până în jurul datei de 28 octombrie, ca să candideze la alegerile parlamentare din partea PNL, pe lista acestui partid pentru judeţul Bihor, scrie agenţia Agerpres, citând surse oficiale.

Potrivit Digi 24, Comitetul executiv al filialei PNL Bihor ar fi decis, joi seară, să îi propună ministrului candidatura, iar acesta ar fi acceptat “de principiu”.

”Singurul care este posibil să candideze pentru PNL este ministrul Transporturilor Sorin Buşe”, au precizat surse din Executiv pentru agenţia Mediafax, în contextul informaţiilor că mai mulţi demnitari din Guvern ar putea candida la apropiatele alegeri parlamentare, alte nume vehiculate fiind cel al lui Dragoş Pâslaru, ministrul Muncii, respectiv Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit unor surse din cadrul PNL Bihor, propunerea către ministrul Buşe ar fi fost făcută de preşedintele filialei, Ilie Bolojan, cel care influenţează decisiv viitoarele candidaturi. După cum se ştie, fosta ministră Lucia Varga l-a acuzat săptămâna aceasta pe Bolojan de dictatură fiindcă nu i-a dat şansa de a obţine girul colegilor din organizaţie pentru o nouă candidatură la Parlament, fiind votată doar o echipă de 5 candidaţi propusă de el, de pe care Varga lipsea.

Bihorean de origine, Sorin Buşe a lăudat, recent, performanţele şi eficienţa municipalităţii orădene conduse de Bolojan, a promis ajutorul Guvernului în viitoarele proiecte locale privind transporturile şi a impulsionat, prin vizite la faţa locului, lucările în infrastructura rutieră aflate în derulare pe raza judeţului Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ilie Bolojan, cel care influenţează decisiv viitoarele candidaturi.
Propunerea primarului Ilie Bolojan("cel care influenţează decisiv viitoarele candidaturi"),facuta ministrului transporturilor, Sorin Buse ,de a candida pe listele PNL Bihor,se pare ca a fost acceptata de acesta.Deci,acum e momentul : hai sa asfaltam toate hartoapele,sa avizam toate proiectele,proaste,bune,nu conteaza.Fara numar,fara numar....drumul expres pe OUG,ca doar nu degeaba e rapid,nu-i asa,dna Anamaria Sava ? Deci,totul pe repede,pe de indata.....pana nu se prind cei de la ...DNA.Trafic de influenta ? CE,cand dragostea de tara si de partid ne-o cere ? Deci,la treaba !La Oradea,"lucrul este bine facut",asa cum o cere conducatorul.
Postat 16 Octombrie 2016, 22:11 de platona
Si ce daca !
Si daca ! avem si noi pe cineva care ne iubeste sa nu ajunga deputa sau senator .Omul muncii mai intai a aratat si arata ca e cu bihorenii .Mare lucru pentru bihoreni in ultimii 25 de ani ca cineva acolo sus sa se gandeasca si la ei !Si atunci care e problema pulitrucime !
Postat 14 Octombrie 2016, 22:34 de PETREI
Brown cube şi cele şase feţe (bisericeşti).
Planurile futuristice ale domnului Bolojan precum centura care leagă Oradea de o autostradă inexistentă, centura Beiuşului legată de un drum neterminat de zece ani, centura metropolei Aleşd aşezată în jurul ABC-ului falimentat şi „extensia” expresă a drumului ce în curând va fi electrificat variază pentru orgasmul susţinătorilor furând startul. Un fel de ante portas. Lapţi şi icre. Cel mai probabil procurorii vor încadra „must turbarea” pentru obţinerea unor contracte din bani publici cu scopul obţinerii de foloase electorale în codul penal. Aparent, înoată împotriva curentului atunci când le arată tuturor că democraţia nu se aplică şi organizaţiilor mafiote de tip partid, acum când toţi vor să mimeze aparenţa legalităţii şi implicit a egalităţii de şanse. Susţinerea celor 70% a făcut ca pantalonii să şi-i ridice şi mai mult arătându-ne şi mai bine paloşul care acum pare mai lung ca niciodată sugerând doctrina. Aşezând cubul maroniu pe masă în poziţie izometrică vom observa pe faţa lui superioară deBuşeul teoreticilor viitori bani de la buget, flancat de preafericitul Popă de Căcăceni împreună cu preoteasa Chere-cash. Pe feţele aparent nevăzute, opus preafericitului stă Ghiuleaua gata să-l execute la primul gest de a-şi scrie memoriile, în timp ce preoteasa este asistată de ginecologul Suciu gata să o asiste în caz de nevoie dar, la fel de bine, să poată face, tot la nevoie, un cojocel din blăniţa ei. Opusul şi totodată baza cubului aparţine legalistului Cup_şi_aşa, garantul inventării apărărilor în comisia juridică a derutaţilor şi la nevoie, de ce nu, a modificării legislaţiei în acord cu „realitatea în care trăim”. Adrian Severin pare să aibă prozeliţi în toate „colţurile” tării. Doar cotizaţia la pocăiţi a mai rămas de verificat.
Postat 14 Octombrie 2016, 16:31 de eutanasiu
Restantieri
Il Angajaza pe Buse Sorinel sa faca echipa cu Popa Cornel sau ce n-a facut el..... CENTURI !
Postat 14 Octombrie 2016, 13:37 de GORON
@tsd
Pacat, praful se va alege de centuri! Ce bine ne-ar fi prins... Si vinovat va fi birtinezul si imbarligaturile lui, gen desemnarea presedintelui cj Bihor! ,,Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buşe, ar urma să demisioneze săptămâna viitoare pentru a candida la alegerile parlamentare din partea pnl, au declarat, joi, pentru News.ro, surse oficiale. Petre Sorin Buşe este primul ministru tehnocrat care demisionează din executiv pentru a intra în politică. La 5 iulie 2016, premierul Dacian Cioloș a anunțat că îl propune pe Sorin Bușe pentru funcția de ministru al Transporturilor. Surse din pnl susțin că ministrul ar urma să candideze pe listele pnl Bihor, județ pe care l-a vizitat de câteva ori pe timpul mandatului și UNDE A DIRECTIONAT SUME IMPORTANTE. Petru Sorin Bușe s-a născut în 1960, la București. A absolvit, în anul 1985, Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Politehnica București."
Postat 14 Octombrie 2016, 08:26 de pinonel
TEHNOCRATII...LIBERALI
Saptamana viitoare " tehno " va demisiona din Guv. " tehno " si va candida! Posibil in Bihor ! Pe ritmuri...tehno! In acest context toate " centurili " trebuie bine analizate ! Poate chiar de catre DNA?!
Postat 14 Octombrie 2016, 08:06 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON