URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2015, 20:26

Bolojan, către locuitorii din Rogerius: Mergeţi să votaţi la referendum şi dacă sunteţi împotrivă! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii par convinşi de efectele pozitive ale unificării prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin, mai rămâne doar să realizeze că pentru validarea referendumului de duminică trebuie să se şi prezinte la urne. Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit marţi seară cu locuitorii din cartierul Rogerius şi i-a îndemnat să meargă la vot pe 10 mai.

"Dacă credeţi că unificarea este un lucru bun, mergeţi şi votaţi! Mergeţi şi votaţi şi dacă argumentele nu v-au convins şi sunteţi împotrivă. Faceţi-vă socotelile, sfătuiţi-vă cu prietenii, hotărâţi cum credeţi că este mai bine, dar mergeţi şi votaţi indiferent că este "da" sau "nu". Merită oraşul acesta 10 minute din timpul dumneavoastră", a spus primarul Ilie Bolojan în faţa celor circa o sută de orădeni adunaţi în centrul parcului Olosig.

Edilul a fost însoţit la întâlnirea cu alegătorii de deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, consilierul judeţean Florin Birta şi consilierul local Cristian Puşcaş. Tineri şi vârstnici, orădenii i-au adresat însă întrebări exclusiv primarului. Aparent convinşi de necesitatea unificării celor două localităţi, alegătorii au preferat să îi semnaleze edilului probleme din cartier.

În stilul Bolojan...

Orădenii au cerut, printre altele, amenajarea de noi locuri de parcare, introducerea unui număr mult mai mare de blocuri în programul de reabilitare termică, respectiv refacerea parcurilor şi a străzilor în urma lucrărilor de reabilitare a reţelelor de termoficare şi a celor de amenajare a canalizaţiei tehnice de către RCS&RDS.

Culmea, deşi aflat în plină campanie electorală pentru referendumul din 10 mai primarul Ilie Bolojan i-a tratat cu refuz. "Cel mai simplu ar fi să spun că se vor face toate, dar eu vreau să mai trec prin acest parc şi să mă pot întâni cu dumneavoastră şi după referendum. Adevărul este că, în afara lucrărilor deja începute, nu mai putem face foarte multe. La cele 136 milioane de euro atrase anul acesta, oraşul contribuie cu 20%, aşa că nu ne rămâne foarte mult spaţiu de manevră", a spus edilul.

Bolojan le-a explicat oamenilor că municipalitatea va continua amenajarea de locuri de parcare doar în funcţie de bugetul disponibil şi că programul de reabilitare termică a blocurilor va fi reluat abia în următoarea perioadă de finanţare. "În momentul de faţă ne concentrăm pe reabilitarea celor circa 70 de blocuri care sunt finanţate în actualul ciclu bugetar", a spus primarul.

În ceea ce priveşte refacerea parcurilor şi străzilor în urma săpăturilor, Bolojan a fost mai tranşant. "Toate lucrările se fac cu readucerea terenului la starea iniţială. Dacă nu s-a refăcut parcul sau strada, este, probabil, doar din cauză că lucrările nu s-au finalizat", a spus Bolojan.

Edilul a avut marţi seară patru întâlniri cu alegătorii din Rogerius, în parcul Olosig, în Orăşelul Copiilor, în Parcul Magnoliei şi în zona străzii Milcovului, iar peste tot locuitorii l-au chestionat şi i-au cerut aceleaşi lucrări edilitare.

Campania primarului vizează mobilizarea la vot a electoratului orădean altfel destul de greu de scos din inerţie. După întâlnirile de luni din cartierul Nufărul şi marţi din Rogerius, Bolojan se va întâlni miercuri cu alegătorii din Ioşia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Profesorul
Nu stiu din ce oras vii, dar aici in Oradea, spre deosebire de multe orase din tara, ce s-a promis in campanie s-a cam facut (nu ma refer la Filip si cei dinaintea lui). Stiu ca generalizarea e de obicei ok cand vine vorba de politicieni, dar in cazul asta nu o face, ca nu-si are locul. Referitor la ce pierdem, pai iti zic eu: posibilitatea de a reface statiunea Baile Felix, bani mai multi de la buget (Suntem oras de rang 2 momentan, si asa vom si ramane daca nu ne alipim) si poate cel mai important, turisti. Sper ca te-am lamurit eu.
Postat 06 Mai 2015, 23:17 de marius_ro
Nikita de la Oradea trambiteaza "dezunificarea" ....
.
Postat 06 Mai 2015, 10:39 de WinDos
Promisiuni ce din coadă au să sune...
Ceea ce nu prea a stiut primarul Ilie Bolojan sa explice (in aceste intalniri cu cetatenii) a fost ce pierdem daca nu se realizeaza unirea (prin absorbtie) cu Sinmartinul! Cand raspunsul e atat de simplu: nu pierdem NIMIC! Ce-am avut si ce-am pierdut?! Nimic! La a raspunde la aceasta intrebare am vazut (cu ochii mei) si auzit (cu urechile din dotare) ca s-a cam poticnit edilul nostru... Oricum, în campania aceasta de promovare a Referendumului din 10 mai plouă cu promisiuni, dar (ca de fiecare dată) după ziua votului se va lăsa iarăşi seceta!
Postat 06 Mai 2015, 09:54 de Profesorul
Chestiunea e simplă
Chestiunea e simplă: cine vrea fonduri europene pentru dezvoltarea orașului să facă bine să voteze alipirea Sînmartinului. Cine vrea să rămînem fără bani, să nu voteze. De la guvern nu primim bani nici pentru hârtie igienică: vezi podul Densușianu, o rușine publică de tătă groaza...
Postat 06 Mai 2015, 09:35 de Shogun
DA !
Parerea mea este ca e buna alipirea la oras a celor doua areale Santmartin si Osorhei. Eu am sa votez : DA !
Postat 05 Mai 2015, 23:40 de scortosul
PASS
Bolojan se crede inteligent cerand participarea la referendum indiferent de cum se voteaza! adica sa se faca cvorumul, nu? ca 30% se obtine usor! ma rog, eu sper ca NU! PASS!
Postat 05 Mai 2015, 23:28 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON