URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Mai 2015, 20:26

Bolojan, către locuitorii din Rogerius: Mergeţi să votaţi la referendum şi dacă sunteţi împotrivă! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii par convinşi de efectele pozitive ale unificării prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin, mai rămâne doar să realizeze că pentru validarea referendumului de duminică trebuie să se şi prezinte la urne. Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit marţi seară cu locuitorii din cartierul Rogerius şi i-a îndemnat să meargă la vot pe 10 mai.

"Dacă credeţi că unificarea este un lucru bun, mergeţi şi votaţi! Mergeţi şi votaţi şi dacă argumentele nu v-au convins şi sunteţi împotrivă. Faceţi-vă socotelile, sfătuiţi-vă cu prietenii, hotărâţi cum credeţi că este mai bine, dar mergeţi şi votaţi indiferent că este "da" sau "nu". Merită oraşul acesta 10 minute din timpul dumneavoastră", a spus primarul Ilie Bolojan în faţa celor circa o sută de orădeni adunaţi în centrul parcului Olosig.

Edilul a fost însoţit la întâlnirea cu alegătorii de deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, consilierul judeţean Florin Birta şi consilierul local Cristian Puşcaş. Tineri şi vârstnici, orădenii i-au adresat însă întrebări exclusiv primarului. Aparent convinşi de necesitatea unificării celor două localităţi, alegătorii au preferat să îi semnaleze edilului probleme din cartier.

În stilul Bolojan...

Orădenii au cerut, printre altele, amenajarea de noi locuri de parcare, introducerea unui număr mult mai mare de blocuri în programul de reabilitare termică, respectiv refacerea parcurilor şi a străzilor în urma lucrărilor de reabilitare a reţelelor de termoficare şi a celor de amenajare a canalizaţiei tehnice de către RCS&RDS.

Culmea, deşi aflat în plină campanie electorală pentru referendumul din 10 mai primarul Ilie Bolojan i-a tratat cu refuz. "Cel mai simplu ar fi să spun că se vor face toate, dar eu vreau să mai trec prin acest parc şi să mă pot întâni cu dumneavoastră şi după referendum. Adevărul este că, în afara lucrărilor deja începute, nu mai putem face foarte multe. La cele 136 milioane de euro atrase anul acesta, oraşul contribuie cu 20%, aşa că nu ne rămâne foarte mult spaţiu de manevră", a spus edilul.

Bolojan le-a explicat oamenilor că municipalitatea va continua amenajarea de locuri de parcare doar în funcţie de bugetul disponibil şi că programul de reabilitare termică a blocurilor va fi reluat abia în următoarea perioadă de finanţare. "În momentul de faţă ne concentrăm pe reabilitarea celor circa 70 de blocuri care sunt finanţate în actualul ciclu bugetar", a spus primarul.

În ceea ce priveşte refacerea parcurilor şi străzilor în urma săpăturilor, Bolojan a fost mai tranşant. "Toate lucrările se fac cu readucerea terenului la starea iniţială. Dacă nu s-a refăcut parcul sau strada, este, probabil, doar din cauză că lucrările nu s-au finalizat", a spus Bolojan.

Edilul a avut marţi seară patru întâlniri cu alegătorii din Rogerius, în parcul Olosig, în Orăşelul Copiilor, în Parcul Magnoliei şi în zona străzii Milcovului, iar peste tot locuitorii l-au chestionat şi i-au cerut aceleaşi lucrări edilitare.

Campania primarului vizează mobilizarea la vot a electoratului orădean altfel destul de greu de scos din inerţie. După întâlnirile de luni din cartierul Nufărul şi marţi din Rogerius, Bolojan se va întâlni miercuri cu alegătorii din Ioşia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Profesorul
Nu stiu din ce oras vii, dar aici in Oradea, spre deosebire de multe orase din tara, ce s-a promis in campanie s-a cam facut (nu ma refer la Filip si cei dinaintea lui). Stiu ca generalizarea e de obicei ok cand vine vorba de politicieni, dar in cazul asta nu o face, ca nu-si are locul. Referitor la ce pierdem, pai iti zic eu: posibilitatea de a reface statiunea Baile Felix, bani mai multi de la buget (Suntem oras de rang 2 momentan, si asa vom si ramane daca nu ne alipim) si poate cel mai important, turisti. Sper ca te-am lamurit eu.
Postat 06 Mai 2015, 23:17 de marius_ro
Nikita de la Oradea trambiteaza "dezunificarea" ....
.
Postat 06 Mai 2015, 10:39 de WinDos
Promisiuni ce din coadă au să sune...
Ceea ce nu prea a stiut primarul Ilie Bolojan sa explice (in aceste intalniri cu cetatenii) a fost ce pierdem daca nu se realizeaza unirea (prin absorbtie) cu Sinmartinul! Cand raspunsul e atat de simplu: nu pierdem NIMIC! Ce-am avut si ce-am pierdut?! Nimic! La a raspunde la aceasta intrebare am vazut (cu ochii mei) si auzit (cu urechile din dotare) ca s-a cam poticnit edilul nostru... Oricum, în campania aceasta de promovare a Referendumului din 10 mai plouă cu promisiuni, dar (ca de fiecare dată) după ziua votului se va lăsa iarăşi seceta!
Postat 06 Mai 2015, 09:54 de Profesorul
Chestiunea e simplă
Chestiunea e simplă: cine vrea fonduri europene pentru dezvoltarea orașului să facă bine să voteze alipirea Sînmartinului. Cine vrea să rămînem fără bani, să nu voteze. De la guvern nu primim bani nici pentru hârtie igienică: vezi podul Densușianu, o rușine publică de tătă groaza...
Postat 06 Mai 2015, 09:35 de Shogun
DA !
Parerea mea este ca e buna alipirea la oras a celor doua areale Santmartin si Osorhei. Eu am sa votez : DA !
Postat 05 Mai 2015, 23:40 de scortosul
PASS
Bolojan se crede inteligent cerand participarea la referendum indiferent de cum se voteaza! adica sa se faca cvorumul, nu? ca 30% se obtine usor! ma rog, eu sper ca NU! PASS!
Postat 05 Mai 2015, 23:28 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON