URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2023, 19:39

Trei străzi din cartierele Tineretului şi Grigorescu din Oradea au intrat în modernizare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a demarat lucrările de modernizare pe trei străzi din cartierele Tineretului şi Grigorescu.

"Date fiind condiţiile meteo favorabile din această perioadă, au demarat lucrările pe mai multe străzi din oraş. Modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul municipiului reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi în acest an, astfel că ne dorim să asfaltăm cât mai multe străzi", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în Cartierul Tineretului au intrat în lucru străzile Virgil Maxim şi Denis Diderot.

"Se vor executa lucrări la reţeaua de canalizare pluvială, precum şi lucrări de decopertare în vederea aşternerii stratului de fundare", a transmis Primăria.

Lucrările de modernizare a străzii Virgil Maxim, lungă de 325 metri, vor costa 639.400 lei (fără TVA) şi vor dura o lună.

Modernizarea străzii Denis Diderot, cu o lungime de 850 metri, va costa 1,8 milioane lei şi va avea un termen de execuţie de patru luni.

La fel, modernizarea străzii Boda Oszkár din cartierul Grigorescu va începe tot cu înlocuirea infrastructurii de reţele şi decopertarea în vederea realizării stratului de fundare.

Investiţia, în valoare de 599.000 lei, are un termen de execuţie de patru luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Adi13, controlează-ți limbajul! Ai început să arunci și tu cu invective. Dacă nu vă opriți din atacurile reciproce la persoană, vă suspendăm „la pachet”.
Adi13, chiar trebuie sa sabotezi munca de ani de zile a trompetei si vuvuzelei "bihorene"? S-a obtinut cu greu un consens, o unire in "cuget si simtiri". Ma rog, un melanj...Chiar si moderatorul incepe sa fie excedat ca ii dai peste goarna primatei. Petre, vrei sa risti sa fii si tu admonestat? Fiti toleranti, lasati-l sa peroreze in limba lui particulara, sa ne impuna si gramatika, si logika si punctul de vedere al tribunei.
Postat 28 Ianuarie 2023, 18:17 de excalibur
sandu2100 mincinosu
Mare mincinos esti, acum hai ataca-ma pe mine sa numar strazile? Pai tu erai cu gura mare ca stii cate strazi sunt si aproape toate sunt asfaltate. Le-au numarat altii mai jos si te-au prins cu minciuna. Dar in loc sa vii cu cifre si date reale acum arunci cu noroi in unul si altul. Eu nu le numar ca nu ma intereseaza dar nu sunt asfaltate cum spui tu, ca tu esti doar o trompeta putinista care improasca numai minciuni si propaganda de doi lei. sluga ce esti, si sluga o sa mori.
Postat 28 Ianuarie 2023, 12:29 de adi13
Nu sunt adi
Nu sunt adi. Mincinosule. Cand te-am prins cu minciuna ataci pe toata lumea. Toate strazile sunt asfaltate ,asa sustii, dar realitatea e ca doar jumate din ele sunt asfaltate.
Postat 28 Ianuarie 2023, 08:11 de Petre93
adi13-bolnăvel
Exact dupa chipul si asemanarea lui, Exact cum a ridicat Oradea, iar Petre93 ești TU, și pe Bihon te semnezi cu sandu2100, dar esti atât de prost încât nu ai observat ca ma semnez cu S mare , nu cu s mic :::::))))
Postat 27 Ianuarie 2023, 20:16 de Sandu2100
sandu.
Si-a angajat Bolojan un postac dupa chipul si asemanarea lui. Asa-i ma ca doare adevarul, numai asta stii atac la persoana Episcopia asfaltata in totalitate . Ai crezut ca Vio si Petre nu te prind cu minciuna,!. tu crezi ca toata Oradea e proasta si crede minciunile tale? Bai enumera cele 120 de strazi din Episcopia, mincinos ce esti! Care sunt strazile asfalte, cele aproape toate. Da mai toti avem conturi false, cum ai tu pe facebook cu maximilian cabron, radu pop, si altii !!!
Postat 27 Ianuarie 2023, 19:51 de adi13
RE: sandu.
Adi13, controlează-ți limbajul! Ai început să arunci și tu cu invective. Dacă nu vă opriți din atacurile reciproce la persoană, vă suspendăm „la pachet”.
Postat 27 Ianuarie 2023, 23:18 de Moderator
adi13-bolnăvel
Altu care TU :::: ))) pt asta ai mai multe conturi sa te dai mai mulți::::)))) argumente am , atac la persoana tu faci, nu eu, dat tu ne te vezi
Postat 27 Ianuarie 2023, 17:40 de Sandu2100
mare jeg sandul2100
Dupa ce altul i-a demontat minciuna cu strazile ca nu sunt toate si i-a dat exemple, hop sandu trece la denigrari, jigniri, atac la persoana apoi deviaza de la subiect. Cum se da de gol ca e un postac prostovan, si mai ne ia exact cu aceeasipropaganda pe facebook pe care critica. Exact aceeasi tactica
Postat 27 Ianuarie 2023, 17:11 de adi13
handi sandu
Atat poti handicapatule, nici o cifra, niste date, doar atac la persoana? Niciodata nu ai argumente, doar sa denigrezi perosanle ce te contrazic.
Postat 27 Ianuarie 2023, 15:41 de adi13
adi13-bolnăvel
In Cluj se construiește de 10 ori mai mult ca in Oradea, da stiu , dar sunt betoane si alea. Cu oameni ca tine, cu gandirea ta precară nu putem ajunge departe.
Postat 27 Ianuarie 2023, 15:37 de Sandu2100
sa depasim Clujul, te auzi sandu?
Tu ai fost prin Cluj sandule, ce sa depasim? Clujul arecateva comune in jurul sau, care ca numar de locuitori depaseste Oradea, si inca se construieste de 10 ori cat in Oradea. Clujul anual se dezvolta, dar dezvoltare adevarata prin atragere de locuitori, locuri de munca bine platite, firme mari. Aia e dezvoltare, nu in numar de betoane si poduri. Noi nu ajungem Clujul in vecii vecilor, doar de arunca Putin o bomba nucleara si il distruge, doar asa il putem depasi. Tu chiar esti paranoic intr-o lume paralela de sluga a unui partid, care scoate pe gura numai o gargara de doi bani. Sigur depasim Clujul daca mai desfiinteaza tetrul, scolile, universitatea, sportul , cultura in totaltate, si aducem numai taranoi de la coada vacii ca tine, daaa sigur il depasim. Vezi numai cat e PIB-ul pe cap de locuitor in Cluj si nivelul de salarizare care spune totul de dezvoltare, si cati locuitori atrage intr-un an Clujul si Oradea, in Oradea e pe minus aceast indicator.
Postat 27 Ianuarie 2023, 13:22 de adi13
sandu lingaul sluga
De ce imi pomenesti numele ? Am scris ceva, nu ma confunda cu alti opozanti gunoi ordinar ce esti
Postat 27 Ianuarie 2023, 13:05 de adi13
Iar minciuna sandu
Sunt aprox 50 strazi in Episcopia nu 120 cum spui tu . Deci cam 15-20 neasfaltate. E cale lunga pana la aprox toate. 40% nu e aproximativ toate
Postat 27 Ianuarie 2023, 12:01 de Petre93
Sandu 2100
Iar incepi cu atacuri la persoana. Dupa ce ti-am scris strazile neasfaltate, ca ai spus ca aproape toate. In loc sa spui mersi tu numai sa ataci pe toata lumea stii. Cand te prinde cu minciuna tu ataci. Frumos. Nu sunt altii, m-am chinuit sa iti fac lista strazilor neasfaltate si tu vii si scuipi. Frumos caracter ai
Postat 27 Ianuarie 2023, 11:54 de Petre93
Vio_427
In 2008 era plin de bude in Episcopia, cate mai sunt acuma ??? Daca nu era omul asta nici dracu nu le făcea. Oamenii din Episcopia nu stau de 40 de ai pe strazi neasfaltate, Episcopia nu a văzut asfalt pana la marele Bolojan ::::)))) stari neasfaltate mai avem in oraș, si o sa avem, dar in Oradea se asfaltează. Si totuși cred ca mai bine de 300 de străzi au fost asfaltate din 2008. Eu unul nu sunt deacord ca primaria sa asfalteze Grigorescu, Bălcescu si alte carteiere de genul, sa le sfalteze ăia care au vandut si cumpărat terenuri acolo. Am locuit in Episcopi in vremea cand sunai la taxi si nici dracu nu venea. Dar unii va limitați sa spuneți ca propagandă, partidul etc, nu am nicio treaba cu asta. Inaite de penele am votat pzd, și nu mai faca gresala ăsta. Am speranța ca in următorii ani Oradea va depăși Clujul, e greu de crezut dar se poate. Ii urăsc pe Clujeni pt ca se uita de sus. De ce nu a mai fost nimeni in Episcopia din 2016 , nu știu, întreabă-i, poate au fost rezolvate problemele.
Postat 27 Ianuarie 2023, 10:31 de Sandu2100
Petre93
In Episcopia cred ca sunt peste 120 de străzi, dar in 2008 erau 2 străzi asfaltate, ce zici e aproape?? alea 15 străzi de care zici sau mori de ciudă?? Valea Frumoasă sa asfalanul trecut.
Postat 27 Ianuarie 2023, 09:52 de Sandu2100
Minti sandu
Plantelor, Cedrilor,Pav cfr, Valea Nucului partial, Movilitei, Drumuru Hotarului, Valea Frumoasa,Plopilor,Castanilor,Afinelor,Capsunilor,Popasului,Pelicanului,Afinelor,Gurghiului, Harghitei,Plugului,Zorilor, Crangului partial si cred ca inca 2 langa manastire astea sunt neasfaltate sandu2100. Asa ca nu minti ca aproape toate. Multa propaganda faci
Postat 27 Ianuarie 2023, 08:39 de Petre93
Dată știre: 15 martie 2021
Postat 27 Ianuarie 2023, 06:55 de Vio_427
@Sandu - chiar nu vroiam să comentez teme de genul da m-ai provocat
Fă bine și te du și promovează partidul în altă parte! Ți-ai găsit să lauzi ce a făcut Bolojan în o știre unde ne anunță că se asfaltează în două cartiere noi, când în episcopia care o menționezi, sunt oameni care de 40 de ani stau pe străzi neasfaltate! Termină! La fel ca un politician, tu lauzi partidul cu adevăruri parțiale! Măcar de tăceai aici. De ce nu mai are curaj nici un edil să vină în campanie aici cum a venit Bolojan în 2016? Poate că de atunci nu a uitat de cartierul aceasta? Da au fost două excepții, două parcuri de s-au făcut! Nu mai vroiam să comentez că am tot comentat și tot degeaba, tot la nimeni nu îi pasă de câte străzi neasfaltate avem în oraș. Mai asfaltează 3 străzi pe ani și ei și declară la fel ca mai sus în știre "Modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul municipiului reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi în acest an..." Prioritate... Cine îi crede? Când acest site de știri a anunțat o listă, document dată se primărie în urmă cu câțiva ani, listă care nu s-a respectat: Sper doar că nimeni nu te crede, Săndele... Sper!
Postat 27 Ianuarie 2023, 06:54 de Vio_427
@Sandu 2100
In Episcopia mai sunt vreo 15 strazi neasfaltate. Nu aproape toate cum spui tu
Postat 27 Ianuarie 2023, 06:49 de Petre93
Superb
Spre exemplu in Episcopia in 2008 erau doar 2 străzi asfaltate la harra din anii ăia. Acum aproape tot e asfalt, de Io și ea nu mai vorbesc, și restul orașului. Aștept PSD-eii sa ne spună ce fain a fost atunci.
Postat 26 Ianuarie 2023, 22:41 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON