URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2015, 22:34

Toni Greblă a demisionat din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce DNA a început urmărirea penală în cazul său pentru fapte de corupţie, judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, miercuri, în Plenul Curţii Constituţionale, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale.

"Decizia mea este una personală. Colegii mei numai au luat act de decizia mea. Nu mi-a solicitat niciun coleg să fac acest lucru. (...) Dar, având în vedere evenimentele din ultima perioadă, am decis că este mai bine, pentru a nu fragiliza și mai mult activitatea ulterioară a Curții Constituționale, să încetez mandatul la instanța constituțională. Am făcut acest lucru pentru că sunt un om responsabil, pentru că înțeleg ce dificultăți ar interveni în perioada următoare dacă nu aș fi luat o astfel de decizie și vreau să adaug că acuzațiile aduse în spațiul public, aduse înainte ca eu să le cunosc din dosar, mi-au creat un prejudiciu de imagine, însă țin să vă spun cu toată responsabilitatea că eu nu am devalizat banul public, eu nu sunt acuzat de prejudicii", a declarat Greblă, potrivit agenţiei de ştiri Agerpres.

Acesta a precizat că decizia de a demisiona nu are nicio legătură cu vizita pe care a făcut-o la DNA în cursul dimineții de miercuri și nici cu faptul că s-ar considera vinovat de săvârșirea faptelor care i se impută.

"Nu am absolut nicio vină și nu din această cauză am demisionat. Ancheta se va desfășura în continuare și, la sfârșit, veți vedea și dumneavoastră că eu sunt nevinovat, însă fiind responsabil față de buna funcționare a statului român și pentru a nu pune activitatea Curții într-o dificultate și mai mare decât cea pe care o parcurge în prezent, am decis să iau acest act unilateral, această demisie personală și să o materializez astăzi", a explicat fostul judecător constituțional.

Greblă a respins, totodată, acuzațiile pe care directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, le-a formulat la adresa sa într-o declarație dată în fața procurorilor DNA.

"În legătură cu amenințările proferate la adresa unui director din Gorj, vă rog să verificați presa locală de la acea vreme și să vedeți că lucrurile au fost exact invers și s-au desfășurat la o ședință la care au participat oficialitățile județului Gorj și toți parlamentarii acelui județ. Nici pomeneală, a fost numai dezbatere și amenințări cu judecata, dar le puteți vedea dumneavoastră pe spațiul public", a precizat Toni Greblă.

El a respins și afirmațiile unui alt martor din dosar, care susținea că l-ar fi sprijinit pentru demararea unei afaceri în domeniul creșterii dropiilor.

"Nu am nicio contribuție la intervenția pe lângă vreo instituție sau autoritate a statului în favoarea cuiva pentru a obține un folos material. M-am implicat și am sprijinit proiectul Dropia, care este un proiect de importanță europeană, era în favoarea țării mele. În acest proiect urmau să participe Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Mediului, Academia de Științe Agricole și Silvice, UNESCO România, UNESCO Bruxelles, tocmai pentru a face ca Câmpia Română să fie repopulată cu dropii. Nu era un proiect privat, era un proiect care urma să se realizeze prin contribuția și colaborarea unor instituții și ministere și statului român. M-am implicat public în acest proiect. Proiectul a fost elaborat de specialiști din Academia de Științe Agricole și Silvice, astfel încât eu nu am decât regretul că acest proiect nu va fi finalizat", a mai spus Greblă conform agerpres.ro.

Toni Greblă a demisionat, miercuri, din funcția de judecător al CCR, iar plenul a luat act de decizia sa.

Decizia judecătorului vine după ce cu o zi în urmă procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru încuviințarea arestării preventive în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte, și trimiterea acestuia în judecată.

Odată cu demisia sa, Greblă va putea fi urmărit penal de procurori, deoarece nu mai are imunitate.

Procurorii au extins urmărirea penală față de Toni Greblă și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și folosirea în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este folosită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

El era deja acuzat de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Între altele, el ar fi primit şpagă un BMW şi două rochii pentru soţia sa.

Citiţi detalii în articolul "Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă, la DNA: Ar fi primit şpagă un BMW şi două rochii de la un om de afaceri"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON