URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2012, 10:45

Ţară de doctori şi colonei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Domnule Ministru al Educaţiei,

Am făcut 5 ani de facultate, care au însemnat multe ore de curs şi de laborator, examene dure, cazare 6 în cameră, înghesuială la cantină, blatul pe tren, dar şi vacanţe mirifice. După Revoluţie am constatat că încep să intre la facultate cei care pe vremuri nu aspirau la mai mult de o şcoală profesională. Că-şi iau examenele cu bani, porci şi copiuţe, că fură licenţe şi plagiază doctorate.

Vă rog să cereţi tuturor impostorilor să se şteargă undeva cu doctoratul sau să-şi mănânce opera de trei parale. Iar dacă n-o fac de bună voie, să-i siliţi la cele două operaţii, obligatoriu în ordinea expusă mai sus. În plus, vă rog să stabiliţi ca la venirea pe lume a fiecărui român, alături de certificatul de naştere să i se înmâneze diplomele de bacalaureat, licenţă şi doctorat, precum şi papirusul de doctor honoris causa.

Domnule Ministru al Apărării Naţionale,

Permiteţi să raportez. Am făcut 9 luni de armată. E drept că nu eram prototipul soldatului universal capabil să câştige singur un război, dar mi-am făcut datoria faţă de ţară. Am făcut de gardă pe ger năpraznic, am bătut pas de defilare pe arşiţă, am tras cu mitraliera şi cu tunul, am mers în aplicaţii. Ştiu ce înseamnă trei soldaţi la două pateuri, ţambalul sau sectorul.

Constat că o grămadă de soldaţi neinstruiţi sunt avansaţi de-o vreme la apelul bocancilor. Având în vedere abuzul prin care, "fără voia lui", aţi făcut dintr-un ziarist-puradel un ditamai lent-colonel, vă informez pe această cale că pe mine să nu contaţi. Prefer să mor sublocotenent, aidoma Ecaterinei Teodoroiu!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
mah narodul pustei
dar tokes cum au ajuns acolo ? mai are si o "fonctie", propus find de falitii pustei.....
Postat 03 Iulie 2012, 09:01 de book
De ce nu si eroi ??
La lista cu \\"supermanni\\" narodului mioritic lipseste cel mai important calificativ : EROU . Sub nici o forma nu ajunge calificativul acesta de doctorand in...general,colonel,locotenent..... Ca doar au muncit din greu pentru aceste titluri. Dar ce nu stiti este ca la ...batranete toate aceste tinichele le vor fi de folos la stabilirea \\"modestei\\" lor pensii de fosti ...parlamentari,colonei,doctori ..si...EROI ai neamului Dambovitean. Ca doar in Romania este EGALITATE,DREPTATE si ECHITATE pentru toti. Iar \\"reprezentantii\\" nostrii,cei mai iubiti...pamanteni au grija sa fie...egali cu noi ....in drepturi ??? Nu !!!!! De fapt ,noua cruciada pornita de impostorul de la Cotroceni,este inca un atac furibund la adresa celor care nu vad la fel de stramb ca el realitatea mioritica. Dar oare parlamentara UE ,somitatea in limba romana,ajunsa acolo datorita \\"meritelor\\" sale de fiica a celui mai renumit presedinte de rangul 7al unei tari de categoria 3-a cum si-a luat examenele la limba...pe care o stapaneste atat de bine ??? Si fratilor,aceste aspecte sunt doar cateva din ....perlele ...politicii romanesti p(r)ost - decembriste. Sa ne reamintim si de salariile nesimtite,dar mai ales de sporurile
Postat 03 Iulie 2012, 00:03 de MARESALUL
.......
Ţară de ziarişti convertiţi din "ingineri" în "formatori" de opinie locală. Mai bine mai bagă un foileton interesant cu bătrâni libidinoşi ajustaţi PrimPrejur....
Postat 02 Iulie 2012, 09:27 de pintea
escrocule
la ungurii, chiar primul om, din statul din pusta, presedintele a fost plagiator si a trebuit sa se care de la ciolan
Postat 30 Iunie 2012, 15:21 de mda
culmea nesimtirii
haloooo chirilaaaaaaaaa unul ca tine ar trebuie sa stea in buda sau wc, si sa taca malc, nu sa fie, chipurile, "formator de opinie" ! opinia cui ? a unui nesimtit !
Postat 30 Iunie 2012, 15:15 de oradean
Tinutul doctorilor
D-le Chirila,in Bihor,in Oradea, articolul dvs se potriveste ca in vorba aceea de a vorbi de funie in casa spanzuratului.Ce folos ca o multime de oradeni au 1 sau 2 licente,2 doctorate,4 masterate daca competentele lor profesionala sunt zero!Dupa aceea orice medic care are mai mult de o licenta sau de 1 doctorat,daca le-a facut pe bune, le-a facut in detrimentul pregatirii lui profesionale care necesita atata timp incat nu-ti lasa loc pt altceva.
Postat 30 Iunie 2012, 08:46 de Irina
gramatica, bat-o vina
@arkan "i-mi" ?! sa inteleg ca gramatica nu-i necesara in canada, sa urci pana la etajul 124.
Postat 28 Iunie 2012, 13:13 de ioan si nu ion
pentru Sandu
Sandule, ajuta armata la surdo-muti (adica ai vost in Valea Rosie,nu?) uite,eu i-am ascultat si am ajuns departe,peste balta in Canada:)) Un amic i-mi spunea sa tintesc sus cand ajung in Canada si am tintit,am "biroul" pe la 124 de m inaltime:))
Postat 28 Iunie 2012, 01:34 de arkan
Tembelism bihorean
Adică ce spune Chirilă cu alte cuvinte ... că pe el nu l-a făcut nimeni colonel, sau măcar maior. Păi, nu tot ce mişcă e vierme şi nu orice colonel trebuie să scrie la un jurnal. Sau e pe dos ?
Postat 27 Iunie 2012, 21:53 de Carp III
Trista realitate!
Romania, tara mediocritatii si a prostiei ridicate la rang de virtuti!
Postat 27 Iunie 2012, 18:35 de Apolitic.
eu vara nu dorm 2
si presupunand ca intr-adevar bolos a fost persecutat din motive politice inainte de 1989, de ce in 1990 nu s-a dus direct la teologie? a trebuit sa ne fericeasca mai intai cu ingineria, mai apoi cu stiintele economice!
Postat 27 Iunie 2012, 12:00 de TDS
eu vara nu dorm
descrierea este EXACTA la milimetru! in ceea ce ma priveste, am avut parte de un plus de "savoare"! ce sa fac eu daca o anumita facultate a facut armata la....caracal! i se spunea: oras agro-c..vo-militar! si eu am fost avansat pana la gradul de locotenent major! nu m-a intrebat nimeni daca vreau, nici nu puteam spune cuiva ca n-as vrea dar intr-adevar avansarile au venit in urma unor concentrari cu scoatere din productie! stiu ca aceste concentrari desenam tot felul de harti(pe care nu le-am inteles niciodata dar le desenam frumos). cat priveste problema licentelor, masteratelor, doctoratelor iarasi sunt. de acord! sa-mi explice cineva de ce ghita sarb nu a intrat la facultate atunci cand a terminat liceul? de ce marcel bolos nu a putut face asta(afirmatia ca a fost persecutat politic din cauza parintilor este o simpla afirmatie)! cum a facut fosta ministra a muncii(pocaita boghicevici)4 masterate in doi ani + 1 doctorat! ce e acela doctorat in "stiinte militare"? in bioreanul s-a scris si despre suspiciunile de plagiat in cazul lui petru filip! cu atat am ramas! ghilea, doctor? mintas, doctor? hai sa fim seriosi! bodog, decan? hai sa fim seriosi!
Postat 27 Iunie 2012, 11:54 de TDS
SURDO MUTI
D-le ministru ...am facut armata intreaga , 16 luni , ( facultatea am facut-o dupa armata ) intr-o unitate speciala de rachete tactice ....ni se spuneau surdo-muti pentru ca trebuia sa pastram secretul ....am tras cu mitraliera , cu tunul de 57 mm , am lansat o racheta tactica la 27 de km , am prins cutremurul din 77 in armata , am terminat cu gradul de sergent iar la plecare cand mi s-a inmanat poza cu drapelul unitatii mi s-a spus ca daca voi fi la fel de serios voi ajunge departe ....Nu stiu cat de departe am ajuns dar stiu ca dupa revolutie am fost chemat la Centrul Militar si o functionara mi-a luat livretul militar si a tras o linie peste SERGENT si a scris CAPORAL ... mi s-a ca acum sergentul este un cadru al armatei iar militarii in termen nu pot fi decat caporali ....
Postat 27 Iunie 2012, 11:29 de Sandu
corect!
foarte tare! mai ales faza cu ziaristul-puradel care, sa nu uitam, a moderat confruntarea pentru prezidentiale din 2009, cand a "inghitit" smenul basist (nu l-am lovit pe copil in plex cu pumnul sau in fata cu pumnul. sic! normal, doar ii traznise copilului un dos de palma smenaresc.)
Postat 27 Iunie 2012, 11:22 de unu
Bine spus (scris)!
De acord. Intrutotul.
Postat 27 Iunie 2012, 11:17 de dural100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON