URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2010, 09:49

Studenţii străini care au ales Oradea în programul Erasmus, duşi la distracţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru acest an universitar, 48 de studenţi din ţări membre sau candidate ale Uniunii Europene au ales să studieze pentru un semestru sau un an întreg la Universitatea din Oradea, în cadrul programului Erasmus. Cei mai mulţi dintre ei, mai precis 20, vin din Portugalia, dar s-au mutat temporar la Oradea şi studenţi din Italia, Franţa, Spania, Turcia sau Ungaria.

Ca să se acomodeze mai bine în oraşul de pe Crişul Repede, Serviciul de Relaţii Internaţionale al Universităţii a pus la punct programul "Săptămânii Erasmus", eveniment întins pe şase zile şi aflat la a şaptea ediţie. Astfel, de luni până sâmbătă, cei 48 de tineri vor petrece şi vor socializa, atât ei între ei, cât şi cu studenţi orădeni care au fost studenţi Erasmus.

Primul eveniment la care studenţii participă este o cină internaţională, unde fiecare va găti un fel de mâncare specific ţării din care provine. Totodată, ei vor juca bowling în centrul comercial Lotus (miercuri de la ora 18) şi vor chefui la o petrecere în Blue Monday (joi de la ora 21). Vineri şi sâmbătă ei vor face turul Oradiei, o vizită în Băile Felix şi o excursie la Peştera Urşilor.

În timp ce cei 48 de studenţi au ales Oradea pentru studii, 80 de tineri orădeni au plecat deja în străinătate, să înveţe în cadrul aceluiaşi program. Potrivit Cristinei Scobiola, şefa biroului Lifelong Learning, cei mai mulţi dintre studenţii orădeni optează pentru Italia, Franţa, Spania sau Marea Britanie.

În cadrul programului Erasmus, studenţilor li se oferă posibilitatea de a învăţa la o universitate parteneră dintr-o ţară străină, primind totodată lunar o sumă de bani pentru a se întreţine. Universitatea din Oradea are încheiate 571 de acorduri cu 202 universităţi din 26 de ţări europene. În cadrul aceluiaşi program, studenţii pot merge şi la practică în străinătate, iar cadrele didactice la formare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON