URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2016, 16:23

Soţul lui Clotilde Armand, exclus din USR. Nicuşor Dan: Este un moment trist

Soţul lui Clotilde Armand, exclus din USR. Nicuşor Dan: Este un moment trist sursa foto: www.cuvantul-ortodox.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Politic Naţional al USR a decis să-l excludă din partid pe Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, după ce acesta a criticat public echipa de comunicare şi campanie a partidului.

"Biroul Naţional al USR a constat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c) din Statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziţii publice, imaginea Salvaţi România şi a decis vineri excluderea lui din partid", se arată în comunicatul dat publicităţii de USR.

Potrivit sursei citate, USR a constatat că declaraţia publică a lui Moroianu, care a acuzat echipa de comunicare/campanie a USR că "a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros", a prejudiciat grav imaginea Uniunii. USR precizează că intervenţia lui Sergiu Moroianu a fost lipsită de etică şi a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzaţii false şi calomnioase în spaţiul public. Persoanele care afirmă lucruri deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba, devin incompatibile cu statutul de membru şi cu valorile USR.

De asemenea, USR susţine că Moroianu a minţit când a vorbit de cheltuirea banilor în campania electorală, acuzând că s-au făcut cheltuieli netransparente şi discreţionare. Uniunea mai precizează că a făcut publice la mijlocul campaniei electorale veniturile şi cheltuielile, precum şi structura cheltuielilor, urmând ca bilanţul complet să fie făcut public după finalizarea şi depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari.

Aflată sâmbătă la Cluj Napoca, la lansarea cărţii sale "Am ales România", vicepreşedintele USR Clotilde Armand a declarat că decizia Biroului Politic Naţional al USR este greşită. 

"Am aflat acest lucru în timpul lansării de carte. Cred că el poate să facă apel. Pentru mine este o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional. Este ca la tenis. Dacă mingea e greşită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe şi e greşit mai departe. Cred că este o decizie greşită şi la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial şi sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri. Este o decizie greşită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate şi pentru USR este un atuu că el este acolo un om loial care de ani de zile luptă. Este o decizie greşită şi la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează nişte probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit şi înţeles la nivel de partid şi s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizaţie este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greşeală este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus", a declarat Armand.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON