URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2021, 12:22

Sondaj de opinie: Locuitorii consideră că dezvoltarea Zonei Metropolitane Oradea ar putea fi încurajată prin reducerea birocraţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sondajul de opinie cu privire la nevoile locuitorilor din Zona Metropolitană Oradea, lansat în mediul online la sfârşitul lunii trecute pentru consultarea comunităţii locale cu privire la problemele cu care se confruntă, a adunat peste 2.200 de respondenţi, dar continuă.

Chestionarul, a cărui completare durează circa 7 minute, se adresează orădenilor şi locuitorilor din Biharia, Borş, Cetariu, Girişu de Criş, Ineu, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sânmartin, Sântandrei şi Toboliu.

Cei care completează chestionarul sunt întrebaţi cu privire la studiile şi veniturile realizate, dar nu sunt solicitaţi să se identifice cu numele.

Răspunsurile primite pe adresa https://www.surveymonkey.com/r/SIDU-ZMO vor fi folosite pentru a stabili proiectele prioritare ale zonei, care vor fi cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021 – 2027.

"Reduceţi birocraţia!"

Spre exemplu, la întrebarea "Care credeţi că sunt măsurile care pot conduce la dezvoltarea economică a localităţii dumneavoastră?", cu 14 răspunsuri prestabilite şi o variantă de răspuns liber pe care cei care fac chestionarul o pot completa, majoritatea celor care au răspuns până acum au reclamat birocraţia.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, "63,36% dintre respondenţi au indicat reducerea birocraţiei, eficientizarea procesului administrativ şi dezvoltarea unor servicii publice rapide şi eficiente".

La fel, locuitorii ZMO îşi doresc dezvoltarea economiei locale şi sprijinirea producătorilor din zonă. "58,14% sunt de părere că sprijinirea producătorilor locali este o măsură oportună, în timp ce 51,05% cred că e importantă comercializarea produselor locale", se menţionează în comunicat.

Acces mai bun, încurajarea cercetării, învăţământ după piaţa muncii...

În ordine descrescătoare, populaţia a mai indicat: îmbunătăţirea accesului către locul de muncă (42,4%), încurajarea cercetării şi inovării tehnologice (36,27%), asigurarea corelării cererii de pe piaţa muncii cu oferta instituţiilor de învăţământ (35,94%) şi creşterea competenţelor angajaţilor din instituţiile publice privind susţinerea cooperării, informării şi dezvoltării mediului de afaceri (33,19%).

În cadrul sondajului, subiecţii au mai fost îndemnaţi să nominalizeze cea mai importantă problemă a localităţii în care trăiesc şi să propună soluţii pentru îmbunătăţirea comunicării dintre administraţia locală şi cetăţeni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON