URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2023, 17:44

Seminare gratuite în Oradea pentru părinții care vor să aibă relații sănătoase cu copiii lor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcția de Asistență Socială Oradea a lansat o serie de seminare dedicate părinților care-și doresc să clădească relații sănătoase cu copiii lor.

Programul se numește „Agenda familiei” și a debutat joi, 6 aprilie, cu o întâlnire a cărei invitată a fost Adela Claudia Bradea, psiholog în Serviciul Protecția Copilului.

Desfășurat la sediul DASO de pe strada Primăriei, seminarul a adunat 30 de părinți, care au aflat despre stilurile parentale și modul în care acestea oferă diferite avantaje, dezavantaje și consecințe directe asupra copilului, precum și „despre stilurile parentale utilizate de către proprii părinți și pe care, în mod inconștient, le folosim în educarea copiilor noștri”. 

„Totodată, a fost abordată nevoia copiilor de a avea în părinți niște modele pentru a învăța cum să fie încrezători, adaptați și fericiți, despre nevoia de parenting pe care situația actuală ne-o impune și, nu în ultimul rând, despre nevoia de conectare, atașament și stiluri de atașament”, se arată într-o informare trimisă vineri de DASO. 

Participarea la acest program este și va rămâne gratuită. „La viitoarele seminare aceste noțiuni vor fi aprofundate și părinții vor descoperi tehnicile necesare pentru a avea o relație mai bună cu copiii lor, urmând să fie abordate și alte teme de interes pentru părinți, precum: dificultățile parentale, conflictele în creșterea copiilor, armonia din cuplu reflectată în creșterea armonioasă a copiilor, situații de viață dificile, dificultăți familiale, gestionarea rolului de părinte în cadrul familiilor monoparentale, gestionarea conflictelor și a emoțiilor, educație financiară, educație sanitară, îngrijirea nou-născutului etc., alături și de alți specialiști în domeniile psihologiei, educației, sănătății, legislației, protecției copilului și familiei”, transmit reprezentanții instituției. 

Seminarele se vor desfășura periodic și vor fi anunțate în prealabil de DASO. „Am gândit acest program având expertiza situațiilor și experiențelor de viață cu care ne confruntăm pe teren și a celor care apelează la instituția noastră, văzând dificultățile pe care le au unii părinți între ei, cu copiii adolescenți, dar și cu cei mici. Ne dorim să venim în sprijinul lor și să îi ajutăm să crească tineri responsabili și să gestioneze mai bine conflictele care inevitabil apar în orice familie. Instituția noastră oferă deja consiliere psihologică gratuită pentru părinți și copii, dar în funcție de nevoile acestora și prin intermediul acestor seminare, ne dorim să lucrăm aplicat cu ei și să facem și prevenție”, precizează Anca Grama, directoarea DASO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON