URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2021, 16:41

Se construieşte un Business Hotel în parcul industrial din Oradea. Cum va arăta (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul industrial I din Şoseaua Borşului va avea propriul Business Hotel. Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, imobilul cu două etaje va avea 16 camere şi o parcare cu 22 de locuri pentru angajaţii de pe platforma industrială şi partenerii acestora veniţi în vizită.

"În şedinţa Comisiei municipale de urbanism şi amenajare a teritoriului din acestă săptămână s-a aprobat construirea unui business hotel în incinta Parcului Industrial I, pe strada Petre Carp nr. 16, proiect care vine în întâmpinarea persoanelor care sosesc în parcul industrial în interes de afaceri şi trebuie să rămână pentru câteva zile", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

În cadrul proiectului a mai fost aprobată construirea unei hale de depozitare pe un singur nivel cu birouri şi 15 locuri de parcare pentru autoturisme şi 16 locuri de parcare pentru camioane, dar şi un pavilion cu terasă acoperită şi o a doua terasă acoperită.

"Între hotel şi hala de depozitare se va amenaja o perdea de vegetaţie înaltă", a transmis Primăria.

După cum BIHOREANUL a mai scris, investiţia, în valoare de 5,2 milioane euro, va fi realizată de firma Dito Group SRL în baza unui contract încheiat cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea în urma unei negocieri directe derulate în luna mai.

Potrivit ADLO, pe lângă spaţiile de cazare şi un restaurant, hotelul avea săli de conferinţe, birouri dotate pentru închiriere de scurtă durată, spaţii de dialog business, zonă de spa şi piscină, lounge, filigorie, terase şi zonă de joacă pentru copii.

Dito Group este o companie cu capital 100% românesc, înfiinţată în anul 2006, cu sediul în Oradea. Compania oferă soluţii complete de mentenanţă a suprafeţelor de trafic din beton şi asfalt: tehnologie de ultimă generaţie, materiale inovatoare şi soluţii tehnice atestate pentru piste de aeroporturi, drumuri şi poduri, platforme industriale, şine de tramvai şi zone urbane.

Societatea funcţionează în Parcul Industrial Eurobusiness I Oradea din anul 2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON