URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2020, 14:01

Se caută proiecte care să fie finanţate prin Fondul Ştiinţescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a lansat un nou apel de proiecte care să fie finanţate prin Fondul Ştiinţescu, un program prin care se doreşte stimularea interesului pentru ştiinţe al elevilor din Bihor.

"Prin acest fond, Fundaţia Comunitară Oradea oferă oportunitatea educatorilor pasionaţi de ştiinţe să dezvolte şi să deruleze proiecte educaţionale creative şi inovatoare, bazate pe aplicaţii practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 18 ani", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

La cea de-a patra ediţie, Fondul Ştiinţescu va finanţa cel puţin 10 iniţiative bihorene în valoare totală de 11.000 dolari. "Considerăm că apropierea tinerilor de lumea ştiinţei este un prim pas în a-i ajuta să înţeleagă utilitatea ei în viaţa de zi cu zi. Acest program le va trezi interesul pentru ştiinţe, le va dezvolta curiozitatea şi imaginaţia, influenţându-i în alegerea unei cariere în domeniul STEM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, matematică)", precizează organizatorii.

"Când am aplicat pentru Fondul Ştiinţescu aveam conturată în minte ideea de bază, dar nu ştiam exact cum se scrie un proiect şi care sunt obligaţiile legale pe care le implică. Am avut plăcerea să descopăr că nu e deloc greu, mai ales că eram obişnuit ca elev să formulez idei şi să descriu modul lor de aplicare pentru a arăta altora cum văd eu lucrurile. Procedura de raportare este foarte uşoară. În principal este necesară dovedirea achiziţiilor prin facturi şi chitanţe, la fel se întâmplă şi în cazul prezentării activităţilor proiectului pentru care e suficient să ai câteva declaraţii de la participanţi şi imagini sugestive. Important e să faci lucrurile cât de bine poţi, birocraţia fiind minimă", spune Alexandru Slavoia, un elev de 16 ani, coordonator al proiectului "Gojdu STEM Club: Analiza apei râului Crişul Repede", care a primit, în 2018, o finanţare de 7.525 lei.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Ştiinţescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 27 martie, ora 23:59, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului Fondul Ştiinţescu Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON