URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2015, 10:47

Şapte dintre medicii arestaţi în dosarul reţetelor false au fost eliberaţi, sub control judiciar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape 4 luni în care au fost în arest la domiciliu, Curtea de Apel Oradea a dispus eliberarea a şapte dintre cei zece medici anchetaţi de procurorii DIICOT pentru o pagubă de de 3,1 milioane lei în dauna CAS prin decontarea unor reţete fictive.

Este vorba despre Oana Vereş Pop, Ramona Şovre, Elvira Nemeth, Ioan Bugariu, Ioan Ghiurău, Petö Enikö şi Darvas Ilona. Cele şapte persoane au fost plasate sub control judiciar şi nu au voie să părăsească ţara decât cu încuviinţarea procurorilor, nu pot să se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar, de familiile acestora, de suspecţi ori de martori, dar nici să presteze servicii medicale decontate de CAS ori să emită reţete medicale decontate de CAS.

În cazul farmacistei Laura Ciobotaru, în schimb, care a contestat măsura odată cu cei şase medici, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel a respins acţiunea, considerând-o nefondată.

Alte patru persoane plasate în arest la domiciliu de Tribunalul Bihor – Ioan Bota, respectiv medicii Liviu Stamatian, Lidia Ţuţu, Larisa Dumbravă – au ales să se conformeze dispoziţiilor instanţei şi nu au contestat măsura.

Încheierea pronunţată de Curtea de Apel Oradea este definitivă.

Medicii Ioan Bugariu, Ioan Ghiurău, Nemeth Elvira, Peto Eniko, Ramona Şovre, Liviu Stamatian, Lidia Ţuţu, medicii pediatri Darvas Ilona, Vereş Pop Oana şi diabetologul Larisa Dumbravă, farmacista Laura Ciobotaru, administratoarea Lavanda Farm, şi reprezentantul unei firme fantomă, Ioan Bota, au fost reţinuţi au fost reţinuţi pe 14 august şi arestaţi o zi mai târziu, pentru fals, înşelăciune şi evaziune fiscală.

În esenţă, cei 12 sunt bănuiţi că, în perioada 2012-2014, au suplimentat artificial schemele terapeutice pentru bolnavii incluşi în unele programe naţionale şi au "umflat" astfel sumele raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Anchetatorii au descoperit peste 14.000 de reţete falsificate.

Pe 25 august, Curtea de Apel Oradea a dispus plasarea celor 12 persoane în arest la domiciliu, măsură care a fost menţinută, la solicitarea procurorilor, până miercuri.

Citiţi despre modul în care au fraudat bugetul CAS medicii şi patroana farmaciilor Lavanda în dosarul: Bolnavi de hoţie: Medicii acuzaţi că au emis 14.000 de reţete fictive îşi alegeau la întâmplare pacienţii pe numele cărora să le scrie

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON