URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2013, 07:41

Regionalizare forţată: Ce presupune "mutarea" Finanţelor la Cluj şi Direcţia Antifraudă la Oradea

Regionalizare forţată: Ce presupune "mutarea" Finanţelor la Cluj şi Direcţia Antifraudă la Oradea ÎN AŞTEPTARE. Pentru Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor organigrama şi numărul posturilor au fost comunicate la sfârşitul săptămânii trecute, însă la nou înfiinţata Direcţie Antifraudă schema de personal rămâne, deocamdată, un mister
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de joia trecută, 637 angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor, 25 de salariaţi de la Garda Financiară şi 47 de funcţionari de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale au început să intre în preaviz.

Oamenii vor trebui să opteze pentru o funcţie în Direcţia Regională a Finanţelor Publice Cluj sau Direcţia Antifraudă Oradea, noile structuri create prin reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, dar pentru posturile cu mai mulţi candidaţi se vor organiza concursuri iar viitorii inspectori antifraudă vor fi supuşi şi unor teste de integritate.

"Câţi vor rămâne în sistem, nu se ştie încă", spune preşedintele Sindicatului "Finanţe Publice Bihor", Doru Micle. Însă desfiinţarea structurilor judeţene de control fiscal nu va pune pe drumuri şi contribuabilii, promite Ioan Mihaiu, şeful Finanţelor bihorene...

Schimbare să fie!

Prin Ordonanţa de Urgenţă 74 din iunie 2013, completată cu Hotărârea de Guvern 520 intrată în vigoare pe 1 august, s-a aprobat restructurarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), organism care avea în subordine Fiscul, Garda Financiară şi Autoritatea Vamală. Scopul declarat al reorganizării, care se face în cadrul unui program finanţat de Banca Mondială, era implementarea unei noi strategii de resurse umane şi simplificarea procesului decizional, pe de o parte prin relocarea personalului spre domeniile deficitare, cum e combaterea evaziunii fiscale, serviciile IT şi juridic, şi pe de alta prin eliberarea din funcţie a celor care nu corespund din punct de vedere profesional şi al integrităţii.

Practic, din cele trei instituţii, au rămas două, ambele subordonate şefului ANAF. Garda Financiară a fost desfiinţată total, iar Autoritatea Vamală a fost preluată, prin absorbţie, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Alături de Fisc, începând din 1 august s-a înfiinţat o nouă structură, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, "un DNA al Fiscului", cum avea să-l definească premierul Victor Ponta, care se va ocupa ţintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe şi alte produse, şi va avea inclusiv competenţe de cercetare penală, sub îndrumarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a intrat, la rândul ei, în reorganizare. S-au desfiinţat cele 42 de direcţii judeţene, iar în locul lor s-au înfiinţat 8 direcţii regionale, a căror arie de competenţă va corespunde regiunilor de dezvoltare, Bihorul fiind inclus în Regiunea de Nord-Vest, alături de judeţele Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Mai puţini şefi

Ce înseamnă restructurarea ANAF în Bihor? În primul rând, începând de joia trecută, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a devenit Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP), care, în locul celor 7 directori, va avea un singur şef de administraţie şi 4 adjuncţi: un Trezorier Şef, cel de Colectare, de Inspecţie Fiscală şi de Colectare Contribuabili Mijlocii.

04 Ioan Mihaiu.jpg"A dispărut din organigramă Administraţia Financiară Oradea, sarcinile fiind preluate de Serviciul Colectare, iar administraţiile financiare teritoriale Beiuş, Marghita, Salonta, Aleşd se vor transforma în servicii fiscale în subordinea Administraţiei judeţene. Odată cu reorganizarea se desfiinţează şi 30% din posturile de conducere. Totodată, se reduc posturile la Inspecţia Fiscală, de la 140 la 113, pentru că o parte din activitate va fi preluată de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală", a explicat BIHOREANULUI fostul director general Ioan Mihaiu (foto), care e decis să rămână în continuare şef al AJFP Bihor.

Mai puţină birocraţie

AJFP Bihor a rămas şi fără structurile suport, cum ar fi serviciul de contabilitate, resurse umane, audit, achiziţii şi controlul financiar. Practic, din cei 637 de angajaţi, vor rămâne 538, plus 39 de la sectoarele suport care vor fi angajaţi la Direcţia Regională Fiscală Cluj, dar vor lucra cu detaşare în Bihor.

"Un exemplu ar fi Serviciul de contestaţii destinat contribuabililor nemulţumiţi de anumite acte întocmite de inspectorii fiscali. Serviciul va fi la Cluj, însă în cadrul AJFP Bihor vor lucra, ca detaşaţi, 4 inspectori, care vor analiza contestaţiile. Răspunsurile la contestaţii vor fi comunicate, în scris, de la Cluj", explică şeful AJFP Bihor.

Potrivit lui Mihaiu, restructurarea are ca scop reducerea costurilor administrative şi nu va îngreuna procedurile fiscale deoarece direcţia judeţeană, care a fost preluată de direcţia regională, a avut atribuţii mai mult de coordonare, interacţionând mai puţin cu contribuabilii. "Toate activităţile se vor desfăşura normal, la fel ca până acum. Relaţia cu contribuabilii va rămâne neschimbată. Unităţile fiscale vor asigura serviciile necesare, nimeni nu trebuie să meargă la Cluj pentru plăţi, pentru depunerea ori eliberarea vreunui document", asigură şeful instituţiei.

Fără Gardă şi Direcţie Vamală

04 Calin Vesa.jpgVineri, o parte din angajaţii Fiscului au primit preavizul, ceilalţi urmând să primească documentul în cursul acestei săptămâni. În aceeaşi situaţie sunt şi cei 47 de angajaţi din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Control Vamal Cluj, până acum cu sediul la Oradea,  instituţie absorbită de Direcţia Regională Fiscală Cluj. Direcţia - care devine de acum un compartiment al Fiscului -  va fi coordonată, ca până acum, de orădeanul Călin Vesa (foto), însă a rămas doar cu două atribuţii: de control şi supraveghere vamală, respectiv de control, producţie, mişcare şi desfacere produse accizabile.

Potrivit lui Vesa, prin noile reglementări, jumătate din cei 47 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă. "Direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale au fost desfiinţate în întregime. În plus, din noua formă de organizare a dispărut serviciul de inspecţie fiscală parţială, dar şi cele de contabilitate, resurse umane, achiziţii, audit, juridic. În Bihor, de pildă, vor rămâne două birouri, Biroul Oradea şi Biroul vamal Aeroport. Atât", spune Vesa.

Funcţionarii rămaşi pe dinafară vor putea să opteze pentru o funcţie în birourile vamale din teritoriu, în AJFP Bihor ori la Direcţia Antifraudă. La fel vor putea face şi cei 25 de angajaţi ai Gărzii Financiare Bihor, instituţie desfiinţată în întregime. "Noi aşteptăm încă precizări, nu am primit nimic. Avem activităţi în curs, pe care le continuăm până la rezolvarea problemelor juridice. Lucrăm de dimineaţa până seara. De când Garda Financiară a preluat activitatea de verificare a tranzacţiilor intracomunitare, suntem blocaţi în vămi",  explică comisarul general al Gărzii Financiare Bihor, Călin Gal.

Teste de integritate

Funcţiile din cadrul AJFP Bihor se vor putea ocupa fără examen, însă pentru posturile pentru care se înscriu mai mulţi candidaţi se vor organiza concursuri în scop de departajare. Pentru Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, însă, doritorii mai au de aşteptat căci instituţia există, deocamdată, doar pe hârtie.

Noua direcţie urmează să aibă 8 structuri regionale, dintre care una la Oradea, şi atribuţii aproape identice cu Garda Financiară, adică "activităţi de control cu privire la respectarea actelor normative din domeniul fiscal în scopul prevenirii, descoperirii şi combaterii oricăror acte şi fapte interzise de lege" şi va participa la "acţiuni de depistare şi combatere a activităţilor care generează fenomene de evaziune şi fraudă fiscală", după cum se specifică în HG 520/2013, care reglementează activitatea instituţiei. Acelaşi act normativ prevede că viitorii angajaţi vor avea uniforme şi arme, vor beneficia de stimulente calculate ca procent din salariu şi, în plus, vor fi premiaţi şi în funcţie de valoarea prejudiciilor descoperite, cu sporuri de până la 30% din salariul de încadrare.

Când se va finaliza organigrama instituţiei, deocamdată nu e clar. Liderul Sindicatului "Finanţe Publice Bihor", Doru Micle, susţine că Direcţia Antifraudă Oradea va avea aproximativ 250 de posturi, însă cei interesaţi vor fi selectaţi cu atenţie. "Practic, aici va fi crema ANAF", spune Micle. Ca urmare, doritorii vor fi supuşi unor examene, teste psihologice şi teste de integritate. Rămâne de văzut câţi candidaţi le vor trece...


MUTĂRI
Locuri în capitală

Restructurarea ANAF va permite funcţionarilor din provincie să opteze şi pentru alte regiuni, unde există deficit de personal. "Una dintre aceste zone este Capitala sau judeţul Ilfov, unde există deficit de personal şi unde salariile sunt mai mari cu circa 40%", a explicat liderul sindical Doru Micle.

Funcţionarii care aleg să plece din ANAF nu vor beneficia de salarii compensatorii, ci doar de indemnizaţii de şomaj, însă vor rămâne funcţionari publici în rezervă, având prioritate la angajare la ivirea unor noi posturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
BETIVU SEF DE LA FISC
SPERAM SA-L INTERNATI PE BERCEA in sanatoriul potrivit...impreuna cu GETUCA
Postat 27 August 2013, 14:30 de CONTRIBUABILII
Ai vrem' pe ai nostri"
Desfiinteaza unele institutii si infiinteazq altele pentru "ai nostri". Ce aiurela USL !
Postat 23 August 2013, 00:07 de Ioan
@babos
ma gunoiule esti prost de putzi ! PUTE PROSTIA SI ESCROCHERIA DIN TINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! hu...... porc incult, nesatul !!!!!!!!!!!!!!! va dam voi "partium", de n-o sa-l puteti duce ! hehehehehe..... porcule. hahahaha...........
Postat 11 August 2013, 22:15 de @babos
doamne rau ne sparg astia
Cand citesc ce prostii spun toti cu privire la regionalizare ma crucesc ce analfabeti si necititi suntem din lucruri care ne privesc pe toti adica regionalizarea finantelor si a altor institutii si bihorenii fac haos ca ungurii vreau ardealul nu mai am cuvinte la adresa concetatenilor mei. oameni buni daca suntem majoritari in aceste Judete Bihor Satu Mare Salaj Maramures cum sa faca ungurii autonomie in tara ta dar , politicienii au tot interesul sa ne sparga sa nu fim uniti . Voi chiar credeti ca din judetul Bihor au votat pentru centru regional la Cluj 63 la suta din populatia judetului .Minte Dragnea cu nerusinare caci are la cluj oameni care trebuie sa le dea functii si la bihor mai putini nu vedeti ca Manglitorul de mang ce zice Ponta aia e bine SI Popa si a dat demisia din birol central al PNL sau cum so numi pentru ca nu face centru la Oradea . Daca mergeti la Cluj va rog sa va uitati ca pe drumul catre Cluj sunt zeci de muncitori de la drumuri care lucreaza si la noi in bihor nu vezi pe nici unul banii vor fi la Cluj si ne va merge mai rau ca pana acuma . De ce nu faceti un referendum oameni buni caci sunt atatea societati non profit si ar putea face o consultare aa cetat
Postat 11 August 2013, 21:42 de alin babos
GATA ci voi, la revedere hraniti pamantul. amin !
a ucis copilul pastorului in fata lui si pe el si totul pentru BANI , treziti va ! PENTRU bani ti a ucis copilul ? GATA ci voi, la revedere hraniti pamantul. amin ! Unde duce PROSTIA unor mizerii sociale lacome care nu stiu decat sa fure si sa fure ?
Postat 10 August 2013, 11:17 de cruzime
@amin!
ma, iudemeristu' esti bolnav psihic asa cum sunt toti cei asemeni tie.
Postat 09 August 2013, 23:19 de nail
har-cov-mures + partium
viktor orban, incoloneaza ungurii din Romania sub sloganul: “AUTONOMIA, SINGURA SOLUTIE ACCEPTABILA”
Postat 09 August 2013, 19:00 de revizionism unguresc
"Practic, aici va fi crema ANAF", spune Micle
Adică, la Direcţia ce va avea sediul în Oradea şi care va cuprinde cca. 250 de angajaţi "reorientaţi" din toată Regiunea NV cu cele 6 judeţe care o formează, se va forma clubul cu cei mai şmecheri dintre şmecherii care şpăguiau cum vroiau şi pe cine vroiau, în funcţie de voinţa şi putinţa celor care i-au şi "fixat" pe posturi la un moment dat pe criterii "profi" de "cine e mai fruntaş pe ramura sportului mitei".
Postat 09 August 2013, 18:57 de Hope
Semjen Zsolt, vicepremierul ungariei :
"guvernul ungar susţine Pământul Secuiesc. Acordă orice fel de sprijin secuilor, ca aceştia fructificându-şi libertatea şi drepturile cetăţeneşti, să trăiască împreună dacă doresc acest lucru şi să nu fie forţaţi să facă parte dintr-un judeţ administrativ uriaş, unde majoritatea să se transforme în minoritate, iar drepturile lor legate de identitate cu greu să poată fi validate". "Pământul Secuiesc este o regiune unitară şi indivizibilă" – a subliniat Nemeth Zsolt, secretar de stat parlamentar în Ministerul ungar de Externe, în localitatea Leordeni din judeţul Mureş. Jurnalistul kádár gyula: ”…caracterul străvechi daco-roman, al poporului roman, idee născocită la sfârşitul secolului XVIII..... Procesul regionalzarii (cu 8 regiuni), vizează de fapt desfiinţarea maghiarilor de pe Pământul Secuiesc şi din Partium, locuit în majoritate de maghiari" !!!!!!
Postat 09 August 2013, 17:58 de com
separatismul unguresc
drapelul secuiesc este arborat deasupra celei mai importante porţi a parlamentului de la budapesta. aceiasi problema in in ceea ce priveste "partium". udemeristii si tokesistii, sustinuti de buda se intrec, care mai de care in formarea acestor enclave unguresti.
Postat 09 August 2013, 17:41 de enclavizarea ungurim
@discutii fara noima
tocmai asta e esenta discutiei. separatismul unguresc, care se opune oricarei forme de regionalizare care exclude enclavizarea ungurimii (har-cov plus mures respectiv asa numitul partium, aici in zona noastra).
Postat 09 August 2013, 17:32 de revizionism unguresc
discutii fara noima
De ce ati mutat discutia pe subiecte sovine, cine sa va mai inteleaga?! Ca sa nu mai vorbim de comentariile fara noima si legatura cu subiectul... Era o treaba serioasa legata de regionalizare. Asta e, bihorenilor, va place sa fiti pe locul doi, in umbra Clujului... Sa fiti sanatosi, bihorenilor, ca nu stiti lua atitudine. Daca ati fi avut-o, ar fi fost demult asfaltat drumul Oradea - Marghita, de pilda. Dar asta e, multumiti-va sa ia altii deciziile importante pentru voi.
Postat 09 August 2013, 17:08 de discutii fara noima
mah iudemerist cretinoid
Sa ramaneti cati am botezat eu !!!
Postat 09 August 2013, 16:34 de book
Informare
Pt mai multe informaţii intraţi pe: Dan Tănasă blog
Postat 09 August 2013, 16:27 de Valhalla-Asgard
Manifestări extremiste ungureşti pe teritoriul României !
Jurnalistul Dan Tănasă a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii \\"La ordinea zilei\\" , Antena 3, că reuniunea extremiştilor unguri, care a început in această săptămînă în Harghita, şi la care participă simpatizanţi ai grupării radicale Jobbik, este finanţată de instituţii publice din Harghita şi Covasna. Mesajul lui Jobbik este foarte puternic antisemit, rasist şi revizionist, de condamnare a Tratatului de la Trianon. Ca atare, astfel de manifestaţii antisemite şi antiromâneşti ar trebui interzise pe teritoriul românesc\\", a afirmat jurnalistul Dan Tănasă
Postat 09 August 2013, 16:19 de Valhalla-Asgard
:))) asteapta ti randul ca vine el :)
@BOOK nu trebuie sa iau pe nimeni cu MINE ca te iau drogatii la cutite pentru droguri :)))) tu strange l curea ca nu pot trai fara PROTOCOALE :))) iti ffuxzt si muierea si fetile :))) de ce nu se respecta OMUL , pentru ca altii duc o dependenta de SCLAVIA ac sa ucida pe altii pentru bani si sa GHIFUIASCA in DROGURI si DROGURI. Cei care vor sa va apere va sunt dusmani, nu invers. DE ce fug majoritatea de politie si politica , dar de notari, avocati si medici, de buni ce sunt !! SINGURA usa , capacana ce a ramas e BISERICA si aia tot din reteaua de drogati afiliata.
Postat 09 August 2013, 15:39 de :)
pt Doamne ajuta !
ba cretinoidu', i-ai cu tine si pe ciusi si pe restul asemeni voua.
Postat 09 August 2013, 15:28 de book
NUMAI un TIRAN va nimici un alt TIRAN fara MILA, amin !
nu poti inlocui DECENTA cu conumul de DROGURI decontate sub forma de PROTOCOALE !VEDETI ce protocoale de milioane de EURO au decontat fara putin respec si nimic din ROMANIA, asta e GRAV !! CEI care ne au conmdus si au batut joc de ROMANI si prin lege ei TREBUIESC tinuti sa moara de FOAME , dat un petec de pamant si cu ce produc sa se hranesca cu familile lor, NUMAI un TIRAN va nimici un alt TIRAN fara MILA, amin ! Sa iasa cei destinati in fata si sa lupte pentru a conduce un POPOR chiar si cu SANGE, ca oricum ne UCID. CURVARII / DROGATII conduc ROMANI
Postat 09 August 2013, 15:22 de Doamne ajuta !
@Doamne ajuta !
ma iudemerist imbecil, nu te mai chinui... aragazul de gat si directia Crisul Repede. acolo sa faci izolationism, separatism, etc.
Postat 09 August 2013, 15:16 de Doamne ajuta
ce birocratie , parazitism si CURVIE intretinuta pe bani publici, analfabetism politic !!
ce birocratie , parazitism si CURVIE intretinuta pe bani publici, analfabetism politic !! ORICUM ce e mult dauneaza grav inclusiv munca . Daca nu respecti varsta si nu facem o ordine sociala si lasam POLITICA sa ne vanda tara , o vom respecta cu straini, suntem o TARA dezorganizata fara RESPECT fata de OM, dam pensii titanice intretinem oameni care pot muncii cu sume fabuloase de la 1000 de euro lunar , vezi sportivi, revolutionari, etc. SA ne ierte D-zeu e criza si avem imprumuturi, oricum va iau strainii casele!!
Postat 09 August 2013, 15:12 de Doamne ajuta !
mai putina birocratie
unii vor trebui sa-si caute de lucru. s-a ajuns la fundul sacului. altfel, udemeristii au inceput sa umble dupa ata si sapun.
Postat 09 August 2013, 14:59 de Doamne ajuta
FIZICA ne ajuta in functie de calitatea noastra UMANA, nu de cati bani DETINEM.
mai este un secret ce tie de legea FIZICII :CASA accepta OMUL, casa alege OMUL , nu omul alege o casa :)))) de ce credeti ca mor foarte multi oameni , MISTER .NU aveti timp sa priviti ce se intampla in ju ca sunteti sclavi unor averi care va UCID, asta ati ales asta culegeti.Orice palat pe vremuri era plin nu era doar a UNUIA, era plin de oameni, rasate si INTELEPCIUNE , in unele colturi si desfru si crime, asa suntem NOI amestecati dar FIZICA ne ajuta in functie de calitatea noastra UMANA, nu de cati bani DETINEM.
Postat 09 August 2013, 13:22 de FIZICA ne ajuta in f
:))
discut cu N smecheri de clanuri care rad ce bine traiesc ei in MIZERIA PORCIMI si pe urma au lanturi , oare chiar traiesc asa de bine, nici VORBA, nu va mai uitati la lucruri care va fac doar sa visati nu sa le aveti, nu merita un an de INCHISOARE cat zece ani in NATURA, nu merita un SMECHER sa fie un model pentru generatiile VIITOARE, TOTI detineti PUTEREA de a ajunge un MAESTRU care sa si bucure simturile cu CALITATEA VIETII, toti sunteti speciali mai putin MIZERIA UMANA.UN maestru cunoaste PUTEREA raului si PUTEREA BINELUI si stie sa echilibreze balanta restul sunt VICTIME/PIONI.IN ORICE rau este un bine si in orice bine este si rau, dar nu lasa sa predomine ceva mai mult. PRIVATUL inseamna LIBERTATE , nu slugarnicie ca tactica parazitara lipsita de DEMNITATE oferita de STAT.Ce rost are sa traiesc daca nu mi stiu castiaga o paine , doar ac sa ma imbogatesc INJUST si altii mor de foame ?daca fiecare ar fi cumpatat nu ar exista SARACIE, dar majoritatea urmareste sa se imbogateasca nu sa traisca DECENT, si pe urma sunt slugi si infractori sa intretina o avere de acre nu are nevoi, CONFORT gasesti si pe o banca :))).
Postat 09 August 2013, 13:17 de :)))))
Regionalizarea nu a fost gândită, nu are nimic serios la bază
Deputatul psd Adrian Solomon : „Nu avem studii serioase, nu avem nimic la bază pentru aceste discuţii. Aceste lucruri trebuie gândite altfel. Se fac regiuni pentru oamenii care le vor conduce, nu pentru cetăţeni…“ Adica adevaratul motiv al regionalizarii este ca usl-ul sa puna in locul ,,alora” pe ,,ai lor”.
Postat 09 August 2013, 12:00 de DlGoe
de ce la Cluj?
De ce a inceput reorganizarea Finantelor Publice si absorbtia la regionala Cluj, cata vreme nu s-au decis regiunile de dezvoltare?! Aaa... lasati-ma sa ghicesc, nu are nicio legatura cu proiectul de regionalizare al lui Dragnea. I-a consultat cineva pe oradeni/bihoreni daca accepta alipirea la Cluj?! Sau opinia cetatenilor nici nu mai conteaza...
Postat 09 August 2013, 09:08 de bihorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON