URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2013, 18:01

Razie în pieţe şi magazine: Aproape 150 de kilograme de carne stricată, confiscată de poliţişti (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii bihoreni au confiscat aproape 135 de kilograme de carne stricată în prima zi a unei operaţiuni de amploare care se derulează în perioada 30 aprilie - 4 mai împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În cadrul acţiunii de marţi, au fost controlate 65 de societăţi comerciale, au fost instituite 22 de filtre rutiere, au fost verificate 561 de autovehicule şi s-au constatat 5 infracţiuni, fiind aplicate 444 de sancţiuni contravenţionale.

Într-un magazin din Salonta, de pildă, poliţiştii au descoperit 36 kilograme de carne de porc improprii consumului, motiv pentru care administratorul firmei a fost sancţionat cu 2.000 lei iar carnea a fost confiscată. Totodată, la punctul de lucru al unei societăţi din Bistriţa Năsăud, situat în Oradea, poliţiştii au descoperit alte 28,4 kilograme de carne de miel, porc şi pui, neconforme. "Şi în acest caz, administratorul societăţii în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar carnea a fost confiscată", a precizat Alina Dinu.

Tot în cadrul controalelor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au descoperit că reprezentanţii unei firme orădene au efectuat, în perioada 2011-2012, achiziţii intracomunitare de carne şi produse din carne pe care nu le-au declarat organului fiscal şi nu le-au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 188.000 lei.

"Poliţiştii au întocmit dosar penal administratorilor societăţii, pentru evaziune fiscală", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Acţiunea de marţi este doar prima dintr-o serie de razii pe care poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor le vor desfăşura până pe 4 mai, alături de poliţiştii de ordine publică şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar - Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor vor continua acţiunile.

"La acţiune participă 160 de poliţişti şi are ca scop identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale în abatoare şi pieţe, dar şi depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale, verificarea legalităţii funcţionării abatoarelor, a transporturilor de animalele şi produse din carne, combaterea evaziunii fiscale", a mai spus subcomisarul Dinu.

Totodată, poliţiştii din cadrul formaţiunilor de poliţie rutieră şi ordine publică vor acţiona pe drumurile publice, urmărind identificarea transporturilor de animale şi subproduse din carne fără documente justificative sau asupra cărora există suspiciuni că ar proveni din comiterea de infracţiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Controale SVSA - Cantitate: DA, calitate: ?
I. ”Într-un magazin din Salonta, de pildă, polițiștii au descoperit 36 kilograme de carne de porc improprii consumului, motiv pentru care administratorul firmei a fost sancționat cu 2.000 lei iar carnea a fost confiscată. Totodată, la punctul de lucru al unei societăţi din Bistriţa Năsăud, situat în Oradea, poliţiştii au descoperit alte 28,4 kilograme de carne de miel, porc şi pui, neconforme. ”Şi în acest caz, administratorul societăţii în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar carnea a fost confiscată", a precizat Alina Dinu. 1. La ce mai este nevoie de unii bravi inspectori SV(SA), dacă Poliţia trebuie să le facă, iarăşi, treaba? Revenirea la metodele practicate de politrucii Budău & Lung, indică ”calitatea” controalelor efectuate anterior. Şi Carmen Avram, de la ”Antena 3”, ştie de ce!; 2. E greu să controlezi conform dacă eşti compromis/cumpărat, chiar dacă cu sume mici; 3. Păcat că unii ”bravi” inspectori, uită (cât de des?) faptul că sunt medici (umani/veterinari), respectiv ingineri de industrie alimentară. II. Pentru Remus Moţoc şi cei care l-au adus la ”butoane”: 1. Siguranţa alimentară nu are culoare politică, respectiv nu se măsoară/cumpără în/cu ”arginţi”! 2. Este timpul ca şi în acest domeniu sensibil să ajungă la ”butoane” oameni potriviţi!
Postat 01 Mai 2013, 00:02 de HACCP srl
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON