URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2010, 14:40

Protejatul judecătorilor a ajuns după gratii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ioan Urs, 57 de ani, patronul firmei Ursus din Oşorhei, personaj celebru la finele anilor 90, urmărit internaţional pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, a fost depistat miercuri de poliţişti, pe raza municipiului Oradea. Potrivit surselor BIHOREANULUI, afaceristul a fost legitimat întâmplător pe stradă de un agent de ordine, care apoi i-a chemat pe colegii care îl aveau în atenţie.

„Condamnatul a fost preluat şi reţinut în Arestul IPJ Bihor de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar în cursul acestei zile (joi - n.r.) urmează a fi încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei", a anunţat Inspectoratul de Poliţie Bihor.

Tribunalul Bihor a emis faţă de Ioan Urs, în anul 2000, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, după ce patronul fusese condamnat la 12 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Afaceristul fusese acuzat că a achiziţionat bunuri şi produse de la diferite societăţi comerciale, folosindu-se de file cec fără acoperire, provocând prin faptele comise un prejudiciu de aproximativ 2,8 miliarde lei vechi.

Cazul lui Ioan Urs a stârnit în anii trecuţi numeroase controverse. Afaceristul a mai fost trimis în judecată pentru fraude bancare şi deturnarea unor credite de 700 milioane de lei vechi, dar a fost achitat de fostul judecător Mihai Viorel, în prezent în închisoare pentru corupţie. Sentinţa a rămas definitivă deoarece nu a fost atacată de Parchet, dintr-o eroare ce a fost imputată actualului prim-procuror al Parchetului Bihor, Viorel Gavra, şi pentru care acesta a fost cercetat administrativ.

Condamnat în dosarul privind înşelăciunea cu file cec la cei 12 ani de închisoare, Urs a beneficiat de ajutorul aceluiaşi Mihai Viorel, care, în complet cu un alt magistrat acuzat de corupţie, Adrian Popa, a dispus, în 2002, suspendarea executării pedepsei cu închisoarea. După acea sentinţă, afaceristul s-a şi făcut nevăzut. Cei doi judecători au fost cercetaţi de pentru favorizarea infractorului, dar procurorii nu au putut dovedi atunci vreo faptă de corupţie.

UPDATE:

În prezent, patronul se află încarcerat în Penitenciarul Oradea. Contactat de BIHOREANUL prin intermediul reprezentanţilor instituţiei, Ioan Urs a refuzat să facă declaraţii pe marginea poveştii sale. El a spus doar că nu ar fi fost prins de Poliţie, ci s-ar fi predat singur autorităţilor, pentru a-şi "clarifica" situaţia, şi că în ultimii 8 ani s-ar fi "plimbat prin Europa".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
putori
Bravo superpolitistilor, l-au prins pentru ca s-a predat!!! Uluitor! Ăştia prind doar hoţii care se predau! Deci, mai bine la un bogracs, că la asta se pricepe poliţistul şef Bucur, după cum lesne se poate observa din modul în care i -a mulat cămeşea pă bendeu!
Postat 21 Mai 2010, 21:11 de UG
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON