URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2013, 18:05

PRM-iştii bihoreni s-au lepădat şi ei de Vadim: "Ne-a tras în jos!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PRM Bihor a votat pentru înlăturarea preşedintelui Corneliu Vadim Tudor de la conducerea partidului. Delegaţii filialei la lucrările Consiliului Naţional desfăşurate în weekendul trecut în Bucureşti au fost mandaţi se voteze pentru debarcarea Tribunului.

"Am votat fără reţineri revocarea preşedintelui şi a întregii conduceri a partidului. De doi ani purtăm în filială discuţii legate de acţiunile lui Corneliu Vadim Tudor. Concluziile au fost că trebuie neapărat să îl dăm la o parte şi să lăsăm partidul fără acest lest care ne-a tras în jos îndeosebi la ultimele alegeri", a declarat Ioan Gavrilă Mărcuş, vicepreşedintele organizatoric al PRM Bihor.

Peremiştii bihoreni îi reproşează fostului preşedinte firea conflictulă, atitudinea autoritară, blocarea democratizării interne a partidului, încurajarea cultului personalităţii şi prejudiciile de imagine aduse PRM prin scadalurile provocate.

Fosta conducere a PRM a amânat în mod repetat convocarea Consiliului Naţional în încercarea de a se menţine în funcţie, dar în final, şedinţa a fost stabilită pentru 15 iunie. La lucrări au participat 24 de filiale din cele 34 existente, iar majoritatea reprezentanţilor s-au declarat pentru debarcarea conducerii.

Corneliu Vadim Tudor nu a recunoscut valabilitatea votului şi, în semn de protest, nu s-a prezentat la Consiliul Naţional. Noul preşedinte al partidului va fi ales în cadrul congresului, care va avea loc pe 27 iulie. Tot atunci se va stabili şi soarta lui Vadim Tudor.

"Noi susţinem ideea de a i se acorda funcţia de membru de onoare a partidului, dar probabil că nu va accepta şi, cu ieşirile care îi sunt caracteristice, se va autoexclude", a spus preşedintele PRM Bihor, Mihai Drecin.

Drecin este de părere că de la această oră PRM este "pe muchie de cuţit", iar soarta partidului ţine de modul în care va şti să se reinventeze în urma înlăturării vechii conduceri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
pe la genele de jos
tu esti dreciule nu-i asa?singurul sustnator,apropo,ce-i gunoiu ala de sub nasu tau?
Postat 20 Iunie 2013, 19:27 de mos ene
ce tari in gura sunteti....
bai da ce va mai place unora sa faceti cu kko in stanga si in dreapta pe toata lumea... Pentru a clarifica eroarea in care se gaseste scufundat cel cu comentariul 9, pe prof. drecin nu vadim l-a facut deputat. El a iesit primul pe listele PUNR in 96 amice! Atunci sef ii era Funar nu tribunu. Deci din start esti praf la ceea ce afirmi. In continuare, tin sa adaug ca a fost cam ultimul care a debarcat din PUNR, dupa ce partidul nu a mai facut pragul electoral in 2000. Adica nu-i un neica din ala care se duce inainte de alegeri pe un loc caldut la alte partide sa se infiga in post la bucale exact ca si tovarasu Bot, Duta -daca mai stie cineva de el si altii de genul, + nu-i nici ca cei care au luat mandate prin redisribuire: Mang, din nou BOT (asta se califica la toate rahaturile), Odon, Ghilea, Sarb etc... Da in fine, nu poti fi cinstit si la locul tau, profesionist in domeniu, fara sa te latre lingaii celor care nu au facut nimic in viata lor in afara de afaceri si tepe. Te pomeni ca de Filip zici numai de bine, nu?
Postat 20 Iunie 2013, 13:09 de mos ene
m-am decis sa raspund
acuzatiilor sinistre de pe-aici,deci tribunul cand m-a facut deputat era un neica nimeni fara mine,eu aduceam singur jdemii de voturi in acea perioada fieful meu fiind strada fagarasului,unde cel putin doi vecini m-ar fi votat:nevasta si fiica, basca eu...atunci n-am zis ca vadim e un lest,eu fiin baiat subtire,dar cand n-am mai avut viitor la ciolanul politic a trebuit s-o spun tare si raspicat ca mihai voda viteazul,ca tot sunt istoric de faima mondiala fost profesoras la celebrul liceu agricol,un fel de harvard romanesc,drept urmare imi rezerv dreptul de a va chema in fata instantei pt calomnie...iar vadim sa suga ciorapii pt ca acum vin vremuri noi,cu noi si pt noi,poolimea mai trebuie sa iasa la vot ca impreuna cu mine,un desavarsit patriot sa va scapam de unguri,oare ce mai face prietenul meu ianos cel negru,e tot negru in ceru gurii ca mini in gaura fundului?
Postat 20 Iunie 2013, 11:09 de dr docent drecin
iar commenturi de 2 lei
Bai frustratilor, un partid nu se poate ingropa de catre o organizatie din teritoriu, nici macar de una de la Bucuresti! Daca voi judecati ca toate partidele care au murit, s-au naruit la Oradea, Timisoara, Craiova sau oriunde altundeva, sunteti batuti in cap rau de tot...Daca mai credeti ca in afara de Funar mai exista cineva in masura sa preia sefia partidului, e si ala batut in cap. Funar are notorietate (buna rea asa cum e), are experienta politica mai mare decat oricine din actualul PRM si o varsta care ii permite sa incerce sa reformeze ceva. Pentru reconstruirea unui partid este nevoie de muuulti bani, oameni de calitate si de initiative pe masura, deci cine fabuleaza ca un om ajunge in functie intr-un partid mort ca sa pupe ceva bani, e "cel mai prost din curtea scolii". Cat despre Drecin, nu incercati sa il mai incaltati cu hotii si manarii, pt ca n-am auzit de la nici un student, masterand sau doctorand al Univ. Oradea, ca ar fi dat ceva bani la un examen. Pe de alta parte, verificati decalaratiile de avere dinaintea si de dupa mandatele de: deputat, consilier local si 2 luni de senatorie, sa vedeti daca nu au avut imbunatatiri in conturi, masini, terenuri sau apartament
Postat 20 Iunie 2013, 10:27 de baba cloanta
Papagalii istorici au bani de chirie şi curent la sediul PRM !?!
De 20 de ani încoace maghiarii au luat pe gratis majoritatea clădirilor istorice şi de arhitectură rămase în domeniul public ... voi PRM-iştii "neisterici" unde aţi fost ??? Voi vă vedeaţi între voi la seminarii şi colocvii "academice", iar "colegii" de la UDMR semnau între timp procese verbale de preluare a clădirilor din centrul urbei !?!
Postat 20 Iunie 2013, 09:50 de Carp III
ce va agitati?
e simplu,drecin s-a saturat de asteptat,de-aia il vrea jos pe celalalt nebun,a considerat ca e vremea lui la ciolan,pt asta el calca pe cadavre,numai ca ciolanu ramas ,prm,e mic ca aia la furnica,ei si ?la lupta...dupa o viata de frustrari si neimpliniri,rautati marunte,(maghiar nici nu-l baga in seama,copil de mingi) drecin nu mai are timp,ultima catarare a profesorasului cu o singura opera:banca albinuta,hai drecine!arata cine esti,acum e momentu,cand iti mai creste par doar in nas si pe urechi
Postat 20 Iunie 2013, 09:46 de @eu,moartea etc
oda
Drecin esti un nimic....si uite ca ti-a mers toata viata..mai e putin.....si vad ca-ti merge-n continuare.....chiar daca starnesti scarba mare-n urma ta ...bvleahhhhhh
Postat 20 Iunie 2013, 07:57 de eu
CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI
D-l CONFERENTIAR Drecin a mai "ingropat" 2 formatiuni nationaliste (PUNR si Alianta Nationala) din postura de presedinte judetean. Cu PRM-eul i-a trebuit ceva mai mult (este Pres. de cca 3 ani). Ce l-a mai lucrat domnia sa pe d-l Funar. prin 1996! Cum de "Bihoreanul" a publicat poza asta in care nu apare "jumatatea" d-lui Drecin, cel pe care l-a avut "prim" si la prohodul Aliantei Nationale si de care unii zic ca nu se desparte niciodata in public? Altii zic ca nici in privat"!
Postat 20 Iunie 2013, 07:34 de Grigore
drecin mirciu
see you on the other side,"ozzy"...dar nu cred ca pricepe ceva unu care toata viata s-a ocupat de fitile si albina...nu ai idee cat vreau sa te strang in brate
Postat 19 Iunie 2013, 23:25 de moartea
dreciu
Sa stam stramb sa judecam drept,partidul romania mare merita sa ajunga pe mainile lui dreciu,un tip care nu a cladit nimic,a luat de-a gata totul de la altii,il dau jos pe vadim ca a pus-o pe verginas in locul lui,e timpul razbunarii,nu conteaza altceva nimic... roman verde,dupa ce-l scot pe vadim,binenteles se gudura cu puterea,dreciu in mintea lui crede ca romania mare e el,kkt romanesc,daca nu ma insel cred ca-i pe aceeasi unda cu ghita funar,ratati care si-ar vinde-o si pe masa pt niste creitari...dar varsta si odata cu ea...se apropie vremea socotelilor si pt dreciu,nu constientizeaza,el lupta impotriva lui vadim fara sa -si dea seama ca nu stie nici gramatica la nivelul lui...dupa logica acestui frustrat trebuie sa-ti scoti mama din casa pt ca e vremea ta...
Postat 19 Iunie 2013, 22:15 de fekete iadeaici
PRM, un nou început.
1. "Noi susţinem ideea de a i se acorda funcţia de membru de onoare a partidului, dar probabil că nu va accepta şi cu ieşirile care îi sunt caracteristice se va autoexclude", a spus președintele PRM Bihor, Mihai Drecin. – Dl. Vadim merită funcţia de Preşedinte fondator al PRM, chiar dacă a contribuit major la decăderea acestuia. 2. ”Drecin este de părere că de la această oră PRM este "pe muchie de cuţit", iar soarta partidului ţine de modul în care va şti să se reinventeze în urma înlăturării vechii conduceri.” - A venit timpul ca (şi) PRM să aibă în fruntea sa lideri de talia dlui Drecin.
Postat 19 Iunie 2013, 19:57 de anonymus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON