URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2023, 09:30

Primarul Florin Birta: "Nu am promis nimănui că nu se va face restaurant McDonaldʼs în strada Lacul Roşu"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul privind deranjul provocat de restaurantul McDonaldʼs şi clienţii săi riveranilor din strada Lacul Roşu a ajuns în Consiliul Local.

"Aţi promis sau nu?"

Consilierul local Liviu Sabău Popa (PSD) l-a interpelat pe primarul Florin Birta, marţi, în încheierea şedinţei ordinare de Consiliu Local, pe tema restaurantului McDonaldʼs din strada Lacul Roşu nr. 3.

Social-democratul l-a întrebat pe primar dacă este adevărat că le-a promis riveranilor în campania electorală că liniştea lor nu va fi tulburată pentru că restaurantul nu va fi construit.

"E adevărat ce au zis cetăţenii cu care ne-am întâlnit că în campanie (n.r. - campania electorală din 2020), că li s-a promis expres (n.r. - de către candidatul Florin Birta) că nu se va construi acel restaurant?", a întrebat Sabău Popa.

PSD-istul a susținut că această afirmaţie a fost făcută de locuitorii zonei încă de acum doi ani şi reluată de câteva săptămâni, după ce s-au trezit cu liniştea nopţii tulburată de local şi de clienţii săi.

"Vă întreb doar ca să lămurim acest aspect", a spus el.

"Nu am promis!"

În replică, primarul Florin Birta a negat că s-ar fi angajat în faţa riveranilor că localul nu va fi construit. "Nu, nu am promis nimănui că nu se va face un restaurant McDonaldʼs în zonă", a afirmat Birta.

Edilul a spus că nu putea face o astfel de promisiune, pentru că nu avea cum să o onoreze. "Eu nu pot să promit cuiva că pe terenul său proprietarul nu îşi va face un restaurant sau un bloc sau o casă, dacă respectă reglementările în vigoare", a spus Birta.

"Cum ar fi să vă faceţi dumneavoastră o casă şi eu (n.r. - ca primar) să spun «Nu, domnule, nu-ţi faci casă, chiar dacă respecţi legea, pentru că nu vreau să îţi faci casă!»? Nu se întâmplă aşa ceva!", a adăugat primarul.

Potrivit liberalului, restaurantul are toate documentele legale necesare. "Dacă vom constata că sunt mai multe sesizări şi că nu respectă reglementările legale, cu siguranţă va avea suspendată activitatea şi autorizaţia de funcţionare", a promis Birta.

Big Larma în Rogerius și Nufărul

După cum BIHOREANUL a mai scris, locuitorii blocului de lângă noul restaurant McDonaldʼs din strada Lacul Roşu 3, cu program non-stop, se plâng că de la deschiderea localului, în decembrie anul trecut, nu se mai pot odihni pe timpul nopţii.

Riveranii au cerut Primăriei să ia măsuri pentru eliminarea deranjului provocat de noxele maşinilor care le trec fix pe sub geam, şoferii care claxonează, clienţii care vociferează, reclama luminoasă care le tulbură somnul şi altele.

Plângerile locatarilor au rămas fără răspuns, fapt pentru care aceştia sunt hotărâţi să îşi angajeze un avocat care să le apere drepturile în instanţă.

Situația din strada Lacul Roșu nici măcar nu este singulară. Vecinii restaurantului McDonaldʼs din cartierul Nufărul au înaintat municipalității plângeri similare la sfârșitul anului trecut, dar fără a ajunge la vreun rezultat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Nu mă îndoiesc o secundă...
Această boală s-a răspândit peste tot, ca o metastază. Nu mai conștientizăm nimic: cine suntem, unde mergem, ce fa¬cem, ce alegem. De dimineața până seara, am devenit ,,sclavii unor BIRTINEZI”. Oamenii nu au în cap decât sex și bani puțini pentru subzistență cu multe plecăciuni pentru ei. Și, atunci când ne conduc: lăcomia, minciuna, îmbogățirea rapidă și banii, nu putem spune decât că suferim de idioțenie. Iată ce spunea Petre Țuțea, unul dintre oamenii cei mai înțelepți ai acestei nații citez spusele lui: ,,Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniță pentru un popor de idioți. De asta, numai eu am fost în stare”. Disigur a spus un adevăr și nu mă îndoiesc o secundă să nu fi avut dreptate.
Postat 05 Februarie 2023, 16:17 de Morometul
Birtinutul ajuns sef...!!!!..!
Oamenii trebuie sa tina minte ce a facut acest birtinut pentru oras..Si sa nu mai voteze specimenul...La fel si cu tatucul de la judet..Birtinezii demolatori distrug totul..inclusiv oamenii..!Nu uitati!
Postat 04 Februarie 2023, 12:25 de grigore
Aia e inteligenta debordanta, exprimare de analfabet functional
Nu pot sa adaug comentariu. Cica are cuvinte interzise, de? Am scos pe aia negrii din iad din text si am lasat referinte la specii de maimute, si tot apare mesajul!
Postat 04 Februarie 2023, 05:54 de poiu
amnezie de primavara
Cum naiba sa stie Birta ce a vorbit acum trei ani in campanie, daca in urma cu trei saptamani nu mai stia ce facuse cu doar doua zile in urma, daca era la birou sau gonea cu masina prin Sanmartin?
Postat 03 Februarie 2023, 15:36 de 1x1
O da bun ar fii un Burger
Cu croampe pai
Postat 02 Februarie 2023, 20:04 de Sandu2100
behaitorii
se stia de cel putin 4 ani ca acolo se va construi un Macdonald's. dar nu deranjeaza pe nimeni clopotele de la biserici si mai ales vocea magarilor, pardon behaitorilor cu sutana, care ragaie in microfon duminica dimineata? ce apucaturi is astea de 2023?! cine i-a dat voie smecherului sa construiasca biserica intre blocuri, in spate la Auchan? lar pe 6 martie, intersectia cu Carpati? dar in iosia, langa ramada?
Postat 02 Februarie 2023, 19:22 de roger
Astfel de localuri nu au ce cauta in zone rezidentiale
Astfel de localuri nu au ce cauta in zone rezidentiale. Hai sa zic ca la Nufaru e alta poveste, erau alte vremuri, alte treburi, dar pt MCD din Rogerius, in 2023 deja nu mai merge chiar asa treaba. Ala nu trebuia autorizat. Sau autorizat ca restaurant simplu, FARA TERASA si FARA DRIVE-IN.
Postat 02 Februarie 2023, 15:12 de Szaby_Oradea
Marionete
Oamenii de valoare nu cerșesc funcții. Sunt autosuficienți. Frustrații ling pentru ele si daca le iese, se lauda cu realizarile altuia/altora. Tot ce e realizat in municipoul acesta e DOAR meritul contribuabililor care sunt singurii platitori pentru orice se construieste. In rest, papagali ce se cred destepti si amagesc pe câțiva. Abia aștept sa le vad fatza in 2024.
Postat 02 Februarie 2023, 14:11 de Jianu
Oare cu cine seamana?
Ca sa vedeti conincidenta, mai este un personaj care posteaza aici numai minciuni. Deci e valabila zicala cine seamana se aduca, deci e in doctrina partidului sa minti cu nerusinare, apoi ne miram de ce postacul de servicu sau postacii sunt la fel de mincinosi.
Postat 02 Februarie 2023, 13:49 de adi13
Ce să vă povestesc...
Vrem să știm cum și cine aprobă construcțiile samsarilor din oraș?? Pe la colțurile străzilor se aud mereu cumpărăm, cumpăr, și că se caută locuințe cu curți mari pentru anumiți investitori, ei pun banul jos imedeat prin care ți se oferă și ție un comision de ..., terenurile trebuiesc să fie în zonele centrale pentru a se putea demola și reconstrui altceva decât cele existente, și uite așa apar blocuri într-e casele cu stil arhitectural Art Nouveau din centrul orașului vorbind de zona 0 a orașului. Dacă nu s-ar da autorizări din partea administrației locale pentru construire, în acele zone, respectiv, interesul pentru achiziționarea unor terenuri nu ar exista. Mai ales faptul că Legea în construcții arată clar poziționarea ferestrelor spre alte curți este interzisă iar proiectele cu pricina nu se pot realiza, pe lângă faptul că trebuie să respecte standardul de înălțime a clădirilor existente în zonă, și nu invers cum ar fi restul clădirilor să fie supra înălșate după noile blocuri construite. Putem observa ciuntirea chiar pe strada Primăriei, una este aproape visavis de fostul Liceu Sanitar, alta tot pe str. Primăriei lângă Farmacia nr.5, locatarii din zonă au depus sesizări la administrația locală dar totul a fost în zadar, șpăgile s-au luat, PUZ-ul a trecut prin Consiliul Local, cineva a primit șpaga consistentă, iar ulterior nu mai putea da înapoi, și uite așa neregulile orașului se îmbogățesc pe zi ce trece cu câte o prostie. Desigur că d-ul Primar Birta va spune că situația nu îi este cunoscută, că biroul dânsului are geamurile spre podul Ladiszlau, iar desigur nu are ochii la spate să vadă ce se întâmplă chiar lângă locul de muncă al Primarului.
Postat 02 Februarie 2023, 11:55 de Morometul
Mincinos
Nu e prima data prins cu minciuna
Postat 02 Februarie 2023, 10:42 de Petre93
Fudulia si pr*stia va vor pierde!
Poate-si aduc aminte in 2024 de minciunile voastre fraierii care v-au votat (folosesc pluralul deoarece tu ai fost, esti si vei fi la remorca birtinezului)! Ceva si pt. turma care v-a ales: Matei 23:11/12
Postat 02 Februarie 2023, 10:11 de pinonel
Nu a promis nimic.
Apoi domnu primar ca sa va citez :"Cum ar fi să vă faceţi dumneavoastră o casă şi eu (n.r. - ca primar) să spun «Nu domnule, nu-ţi faci casă, chiar dacă respecţi legea, pentru că nu vreau să îţi faci casă!»? Nu se întâmplă aşa ceva!", a adăugat primarul. Pai puteti demola casa fara probleme prin expropirere si ati facut acest lucru de nenumarate ori , dar este interesant ca nu ati putut expropria un teren gol....sau acolo nu ati reprezentat interesele mafiei imobiliare sin Oradea ?!
Postat 02 Februarie 2023, 10:09 de gigicusasemasinicaciolanis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON