URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Mai 2012, 17:41

Pretendenţii la şefia facultăţilor şi-au depus candidaturile. Cea mai mare concurenţă e la Drept şi la Protecţia Mediului

Pretendenţii la şefia facultăţilor şi-au depus candidaturile. Cea mai mare concurenţă e la Drept şi la Protecţia Mediului Perdant în faţa lui Constantin Bungău (foto dreapta) la alegerile pentru rectoratul Universităţii, Ioan Horga (foto stânga) candidează acum la un nou mandat de decan. Astfel, fostul său contracandidat trebuie să-i evalueze abilităţile şi competenţele, la fel cum va trebui să facă şi cu un alt fost candidat la rectorat, Alexandru Ilieş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru concursurile publice de selectare a decanilor celor 15 facultăţi orădene. Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Oradea, 31 de persoane şi-au depus candidaturile.

Cea mai mare concurenţă e la Facultatea de Protecţia Mediului, unde s-au înscris în concurs patru candidaţi: profesorii Cornel Domuţa, Nicu Cornel Sabău şi Ioan Chereji, respectiv conferenţiarul Adrian Timofte.

Pe locul doi în clasamentul concurenţei sunt două facultăţi cu câte trei candidaţi: Facultatea de Drept, unde şi-au depus candidaturile actualul decan, profesorul Valentin Mirişan, şi conferenţiarii Cristian Miheş şi Ioan Romoşan, respectiv Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, unde s-au înscris conferenţiarul Gabriel Bendea şi şefii de lucrări Cristina Hora şi Adina Victoria Albu.

La Facultatea de Medicină şi Farmacie actualul decan Gheorghe Bumbu a ales să nu mai candideze. Pentru decanatul FMF vor concura însă conferenţiarul Florin Bodog cu profesorul Adrian Constantin Romanul.

La Facultatea de Arte sunt tot doi candidaţi, profesoara Agneta Marcu şi conferenţiarul Ovidiu Novac, iar la Construcţii şi Arhitectură concurează profesoara Aurora Mancia şi conferenţiarul Dan Gomboş.

Fostul candidat la rectorat Alexandru Ilieş este unul din pretendenţii la decanatul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, alături de conferenţiarul Călin Roman, iar Ioan Horga, tot un fost candidat la rectorat, concurează împreună cu conferenţiarul Gabriel Moisa pentru şefia Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei sunt doi candidaţi, actualul decan Teodor Leuca şi conferenţiarul Gergely Eugen, iar la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică este un singur pretedent la rectorat, profesorul Alexandru Pele.

Câte un singur candidat este şi la Facultatea de Litere, în persoana profesorului Teodor Mateoc, respectiv la cea de Ştiinţe, unde candidează actualul decan, profesoara Sanda Filip.

Pentru şefia Ştiinţelor Economice s-au înscris conferenţiarii Dorin Coita şi Adriana Giurgiu, la Ştinţe Socio-Umane profesoara Floare Chipea cu lectorul Corneliu Marius Cioară, iar la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop dr. Vasile Coman profesorul Dumitru Megheşan cu conferenţiarul Miron Erdei.

CV-urile şi planurile manageriale ale candidaţilor vor fi publicate pe site-ul Universităţii din Oradea până cel târziu pe 29 mai.

Concursurile propriu-zise pentru selectarea decanilor vor avea loc între 18 şi 20 iunie. Conform Legii Educaţiei, la fiecare facultate rectorul numeşte şi prezidează o comisie, din a cărei componenţă trebuie să facă parte şi doi prorectori, comisie ce va nota candidaţii la decanat.

Conform ghidului de organizare a concursurilor pentru decani, candidaţii vor da un interviu în faţa comisiei, în care vor trebui să-şi susţină planul managerial, apoi vor fi notaţi în funcţie de experienţa managerială în învăţământul superior. Ultimul criteriu care va conta în punctajul fiecărui candidat va fi opţiunea facultăţii, opţiune ce va fi exprimată prin vot secret în consiliul facultăţii. Va deveni decan candidatul care adună cele mai multe puncte.

Rezultatele concursurilor vor fi anunţate pe site-ul Universităţii pe data de 20 iunie, urmând ca între 21 şi 22 iunie să poată fi depuse, respectiv soluţionate contestaţiile. În fine, pe 25 iunie va avea loc şedinţa de Senat în care noii decani vor fi validaţi. Ulterior, consiliile facultăţilor vor avea trei zile la dispoziţie, între 26 şi 29 iunie, în care să-şi numească prodecanii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
bravo
Bravo Adi Timofte...pentru curaj si pentru initiativa,....mosnegi sa se pregateasca de pensie, au fost sefi destul timp sa mai lase si tineri in functii de conducere, tineri care au viziune, care au forta de munca, ..... ca ne-am saturat de epoca de aur pana peste cap, de oameni care nu au inteles ca lumea este in continua miscare, ca mai trebuie sa trimita e-mailuri, sa le citeasca, sa stie o liba straina,..:)).
Postat 16 Mai 2012, 13:43 de studentel
ba se pot
@CarpIII: zici ca nu se pot face doua lucruri deodata? ba se pot si mai multe! spre exemplu parintele! inginer e? e! economist e? e! popa e? e! auditor e? e! cadru universitar e? e! membru in senatul U.O e? e! autor de carti e? e! autor de articole e? e! director in Primarie a fost? a fost! secretar de stat e? e! pe internet sta? sta! deci? asa ceva n-a mai dat bihorul si clujul la un loc de cand lumea si pamantul!
Postat 15 Mai 2012, 19:34 de TDS
Naşte pui vii
Şi când te gândeşti că toţii opurtuniştii aceştia, care se vor conducători de şcoli după chipul şi asemănarea "profesorului xerox", pot da naştere, direct şi/sau indirect, la pui vii care vor fi şi ei după chipul şi asemănarea ... Mare păcat de Oradea, că nu a învăţat nimic din lecţia dată de viaţă marelui "conducător" Maghiar. Şcoala nu e pentru oricine. De aceea unii trebuie să fie intelectuali, alţii ţărani şi alţii lucrători prin fabrici ori alte spaţii productive din economia reală ... Nu trebuie amestecaţi între ei, pentru că tot ţăranul se visează şi proprietar de pămînt şi deţinător de stiloul suflat cu aur, de parcă ar putea face două lucruri deodată, cu aceleaşi bune rezultate.
Postat 15 Mai 2012, 17:28 de Carp III
Economice
Ia vedeti aici cine e Adriana Giurgiu: http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/facultatea-de-halbe/11120/ http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/sorbonica-srl/9815/ http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/fabrica-de-impostori/15412/259/ , iar in cvul de la sustinerea tezei de doctorat- ?tr=846 , scria clar: din 2004: director executiv Institutul Universitar International de Studii Postuniversitare. Va mai aminititi de fabrica de diplome a lui Maghiar? Domnisoara secretara, nu mai bine il lasati pe Dorin Coita, universitar autentic, la decanat????
Postat 15 Mai 2012, 09:56 de pro-dorin
spagar
romanul la decanat?un spagar ordinar,ce a bagat o pe fica sa si a facut o mare conf.din cauza lui au plecat cei mai buni oameni de la catedra de maxilo faciala.un ticalos
Postat 14 Mai 2012, 22:45 de alin
ceam ajuns
La Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia ,decan Gergely Eugen????,ce tupeu ,cine a ajuns sa conduca facultatile ,cel mai mare ,,spagar ,, care se pretaza la examene pentru tot felul de plocoane . asa ajungem noi Oradeni sa ne facem de ras cu asa profesori ,cu doctorate luate pe lucrarile si meritele altor profesori adevarati ,nu stiu cand o sa scapam de nulitatile si nepriceputii din Universitate . la ti dat la o parte pe Prof Antal ,care a vrut sa faca putina curatenie. Pacat merita mai mai mult dl Antal cand o sa avem si noi o universitate ,ca in cluj .ca in iasi sau bucuresti .NIciodata........... pacat............
Postat 14 Mai 2012, 21:41 de gaby
@yvone
daca nu iese ea ramane inginerul Novac promovat de Mangi la Arte ca la IETI nu mai incapea de atatia plagiatori. Ce are ala cu arta?
Postat 14 Mai 2012, 21:31 de Goya
nulitati
@yvone: tu te auzi ce spui? daca pleaca toate nulitatile mai ramane cineva? se desfiinteaza naibii facultatea!
Postat 14 Mai 2012, 20:19 de dante
Doamne
Doamne da ca la Facultatea de Arte sa se faca lumina si coana Marcu sa plece,sa i se ia la puricat lucrarea de doctorat de care rad generatii de studenti,sa plece nulitatile si sa aiba acces oameni bine pregatiti,care aveau limba scurta si nu puteau linge dosul semi unguresc al coanei.a umplut facultatea de muzica cu o gramada de nulitati,pentru ca oamenii prost pregatiti puteau fi manipulati.S-a imbuibat destul si a dus de rapa sectia de muzica.a scapat de oameni valorosi ,poate noul decan va face curatenie.Cand va fi alt decan,o sa povestesc mai multe si cu DOVEZI
Postat 14 Mai 2012, 19:51 de yvone
prietenia
Sa vedem daca continua prietenia Bungau-Horga? Sau in sfarsit vom scapa macar, de unul dintre ei.
Postat 14 Mai 2012, 18:59 de Adi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON