URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Octombrie 2014, 19:04

Prefectura anunţă câştigătorii licitaţiei pentru reabilitarea Podului Densuşianu: două firme clujene

Prefectura anunţă câştigătorii licitaţiei pentru reabilitarea Podului Densuşianu: două firme clujene foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor a făcut joi două anunţuri referitoare la două proiecte aşteptate mai ales de către orădeni: reabilitarea Podului Densuşianu (promisă încă din anul 2007, când Guvernul era condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu, iar Ministerul Transporturilor de Ludovic Orban, şi apoi din 2009 de către premierul Emil Boc şi miniştrii Transporturilor Radu Berceanu şi Anca Boagiu), precum şi - surpriză - includerea în master-planul Ministerului Transporturilor a continuării şoselei de centură a Oradiei şi conectarea acesteia la viitoarea Autostradă Borş-Suplac.

În legătură cu reabilitarea Podului Densuşianu, Prefectura Bihor arată că "s-a finalizat licitaţia", iar aceasta a fost câştigată de asocierea firmelor clujene SC Dacia Faber şi SC NV Construct SRL, la valoarea de 3,50 milioane lei fără TVA, urmând ca acestea să finalizeze lucrarea în termen de 8 luni, semnarea contractului între acestea şi CNADNR urmând să aibă loc săptămâna viitoare, miercuri 8 octombrie.

Comunicatul de presă emis de Prefectură nu face trimitere la portofoliul celor două societăţi din Cluj, dar site-urile acestora indică faptul că, până în prezent, deşi au avut lucrări de construcţii de drumuri şi poduri, acestea nu au fost foarte ample.

Astfel, SC Dacia Faber a realizat un pod peste Mureş în localitatea Sânpaul, a reabilitat un pod peste Pârâul Racoşa în Câmpia Turzii, a construit un magazin Lidl în Cluj-Napoca, a reparat un pod peste Someş la Ilva Mică, a refăcut carosabilul pe trotuare şi bordurile în Cluj-Napoca în urma unor lucrări la reţele subterane, a realizat "refaceri şi înlocuire de podeţe" şi a amenajat drumul de acces în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca.

SC NV Construct SRL are în portofoliu proiecte de infrastructură rutieră în localităţile Lunca Mureş, Popeşti, Rodna, Apoldu, Poiana Ilvei, Tarna Mare, Fizeşul Gherlii, în Ansamblul Rezidenţial Gheorgheni (din Cluj-Napoca) şi în localităţi membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară Măguri-Gilău şi Floreşti-Săvădisla.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte centura Oradiei, Prefectura Bihor menţionează că "Oradea este cuprinsă în master-planul de transport iniţiat de Ministerul Transporturilor, cu continuarea centurii de ocolire a municipiului şi conectarea acesteia cu viitoarea autostradă Borş-Suplac".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Acum puteti merge si taia panglica !!!
De ce se anunta numai inceputul iar cand e vorba de finalizare se ascund toti ca iepurii de ploaie !!!
Postat 03 Octombrie 2014, 11:35 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON