URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2022, 13:44

Poliția Bihor: Tânărul care a murit în barajul Fughiu a ieșit la pescuit ilegal. Barca s-a scufundat

Poliția Bihor: Tânărul care a murit în barajul Fughiu a ieșit la pescuit ilegal. Barca s-a scufundat (sursa foto: ISU Crișana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliția Bihor a făcut publice detalii în cazul tânărului găsit mort vineri în apele barajului Fughiu. Potrivit polițiștilor, victima este din comuna Lugașu de Jos și s-ar fi scufundat cu barca cu care ieșise la pescuit folosind plase ilegale. Alături de el, s-ar fi aflat și un băiat de 19 ani din comuna Țețchea.

Barcă scufundată

„Joi, 3 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00 polițiștii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, în cursul aceleiași seri, în zona barajului din localitatea Fughiu, comuna Oșorhei, județul Bihor, barca în care se afla un tânăr de 21 de ani, din comuna Lugașu de Jos, județul Bihor, s-ar fi scufundat, iar tânărul a dispărut în apele râului Crișul Repede”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor. 

În urma căutărilor extinse, efectuate de echipaje specializate ale pompierilor bihoreni, alături de polițiști, corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit în jurul orei 10.40. 

La pescuit ilegal 

După primele investigații, se arată în informarea IPJ Bihor, „polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea îl bănuiesc pe tânărul de 21 de ani că, în intervalul orar 19.00 – 21.00, împreună cu un alt tânăr de 19 ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, ar fi pescuit în apele râului Crișul Repede, în barajul din localitatea Fughiu, cu două plase tip setcă monofilament (n.r. plase interzise în România)”. 

Băiatul de 19 ani, spun sursele BIHOREANULUI, a reușit să se salveze, însă nu a putut să îl ajute și pe prietenul său. 

Atât plasele monofilament, cu lungimea de 150, respectiv 100 de metri, cât și peștii prinși în plase au fost găsite la fața locului și ridicate în vederea investigațiilor.

Continuă cercetările 

Polițiștii bihoreni continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, atât vizavi de tragicul eveniment, cât și sub aspectul comiterii infracțiunii de „utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm”.

Potrivit site-ului romnets.ro, plasele de tip monofilament sunt interzise în România din cauza rigidității firelor. Aceste plase rănesc peștii care se zbat pentru a ieși din plasă și chiar dacă reușesc să o facă, mor din cauza rănilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON