URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2021, 13:00

PNL pe stil nou: După ce s-a aliat cu PSD, fuzionează cu PMP și îl exclude pe Orban. UPDATE - Președintele PMP neagă

PNL pe stil nou: După ce s-a aliat cu PSD, fuzionează cu PMP și îl exclude pe Orban. UPDATE - Președintele PMP neagă foto: presidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL pe stil nou: După ce s-a aliat cu PSD, alte două mişcări politice interesante au ieşit la iveală, vineri, în ce privește Partidul Național Liberal. Biroul Executiv a decis excluderea fostului preşedinte Ludovic Orban, iar surse politice dau ca sigure fuziunea PNL-ului condus de Florin Cîţu cu Partidul Mişcarea Populară înfinţat de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Din câte se pare, PNL ia în calcul şi fuziunea cu ALDE. UPDATE: Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a negat informația după apariția știrilor în presa centrală.

"Victima unei găşti demolatoare"

Decizia de excludere a lui Orban a fost luată în prima parte a zilei, într-o şedinţă cu scandal, cu un vot covârşitor în şedinţa conducerii partidului, 31 dintre cei prezenţi votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abţinut.

Ludovic Orban, care se află de 30 de ani în PNL, a declarat după BEX că ar trebui să le fie ruşine colegilor pentru aceasta.

"Sunt onorat că sunt victima unei găşti demolatoare. Sunt victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea partidului sau să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat excluderea mea din PNL", a declarat acesta, potrivit Hotnews.ro.

"De ce spun că sunt onorat? Pentru că acest lucru demonstrează clar că eu nu am absolut nicio legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Iohannis şi de gaşca demolatoare după data de 1 iunie. Aici e vorba de aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente de criză sanitară, economică", a mai spus Orban.

Acesta a mai arătat şi că se simte un om liber şi acum poate face un partid în care să se regăsească cei nemulţumiţi de trădarea lui Klaus Iohannis şi a "slugilor lui" din conducerea PNL care au adus PSD din nou în Guvern.

Digi24 menţionează că Orban a anunţat că îşi face un nou partid, apelând la o poezie-cântecel: „Podul de piatră”.

PNL + PMP = LOVE

Tot vineri, site-ul G4media.ro dezvăluie că PMP a decis fuziunea cu PNL. Site-ul de ştiri scrie că cele două formaţiuni au stabilit deja un calendar privind procesul de fuziune, urmând ca în perioada imediată echipele de negociere să stabilească ce primeşte PMP.

Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîţu, aratră sursa citată.

Partidul fondat de Băsescu şi condus azi de Cristian Diaconescu numără în prezent 2300 de consilieri. PMP împreună cu PNL dispun de acelaşi număr de consilieri locali în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dar şi în sectoare. De asemenea, în PNL ar urma să intre 50 de primari, arată G4Media.

Potrivit surselor G4Media, "PNL tatonează şi o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu".

Digi24 arată, de asemenea pe surse, că şi PNL ar fi votat, vineri, fuziunea cu PMP și că ar urma să fuzioneze şi cu ALDE.

"Sunt proceduri de durată aceste proceduri prin absorbţie", arată Digi24.

Rămâne de văzut când anume se va materializa acest deziderat.

Surse politice locale au declarat vineri pentru BIHOREANUL că deocamdată nu ar fi fost o luată o decizie fermă legată de fuziunea PNL cu PMP. Aceleaşi surse au spus şi că ALDE nu ar fi fost luată în calcul.

Între timp, vineri, la nivel central, PNL continuă negocierile cu PSD pentru preluarea guvernării, alături de UDMR. Cele două partide nu se înțeleg în ce privește numele viitorului premier, arată presa centrală.

UPDATE: Diaconescu neagă

După apariția știrilor în presa centrală, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a negat informația, într-o postare scurtă pe pagina de Facebook a partidului, fără să detalieze.

„Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că ”știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false””, se arată pe pagina de Facebook a PMP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cine se aseamana se-aduna
Se adună toate gunoaiele ca la inundații, cum se adună flacoanele pe ape lângă un pod, buștean sau ceva vârtej de apă. Așa au ajuns partidele astea istorice. Noi ne-am tot pus speranța în ele, dar ele tot gunoaie. Gata! Zică lumea ce o vrea dar in momentul de față doar AUR + Șoșoacă + mult hulitul Lasca sunt singurii care se opun vaccinării forțate și certificatului verde. Dacă ne mai dă dreptul la vot e timpul să schimbăm macazul. Votăm doar pe cine s-a opus inepțiilor științifice și medicale din afară. Din ce se zvonește, pentru cei vaccinați nu vor mai fi dozele pe gratis. La început a fost așa pentru reclamă. Deja în țările UE nu mai primești certificat dacă ai 2 doze. Dar un bonus tot rămâne: efectele adverse vor rămâne incluse!
Postat 14 Noiembrie 2021, 00:34 de georgemarian
Ce trebuia să se întâmple s-a finalizat.
Nu-i chiar fuziune, că ei zic că ar fi colaborare. Dar nu-i nici colaborare, din moment ce PMP-iștii nu sunt partid parlamentar. E o fusiune de fapt ... care înseamnă că-i de drept o preluare forțată. Băsescu nu știe nimic și spune cu gura mare că-i independent și nu e membru PMP, dar și că nu o să facă parte din niciun "nou PNL". Dar i se lărgește grimasa când i se cere să spună dacă va conduce "colaborarea".
Postat 13 Noiembrie 2021, 12:17 de KP
Inglobeaza toate partidele si formeaza un partid mare -PLM
In ce partid esti ? In PLM.
Postat 13 Noiembrie 2021, 00:22 de spaima_trepadusilor
intrebari pertinente
dle Bolojan, sunteti multumit de ce se intampla la pnl acum? ce faceti dvs pentru a reprezenta partidul la nivel national? stim ca nu l-ati votat pe citulache, deci asteptam o atitudine ostila fata de pnl Bihor in urmatorii ani. colegii dvs din Transilvania chiar nu au voce deloc? a ajuns sa ne fie scarba de rares bogdan, acest tiganoi la narav si gura, lipsit de orice valoare liberala autentica!
Postat 12 Noiembrie 2021, 20:15 de roger
Si uite asa ...
PDL - ul lui Petrov "anticomunistul" a ajuns partid istoric ...
Postat 12 Noiembrie 2021, 16:12 de Anuta
Cam târziu.
Proiectul cu Băsescu preluând și conducând PNL e de multă vreme în formare. Salvarea de mimnent a fost apariția lui Johannis, susținut de către "colonizatori". Se revine la ce era firesc ... "prin noi înșine", ca program lansat de multă vreme de "adevărații băieți deștepți".
Postat 12 Noiembrie 2021, 15:19 de KP
Aport!
Antena3 e în erecție, face coitus captivus cu PeSeDe și se așează capră așteptându-l pe Băse! Nu se închide A3 fără scena asta ușor previzibilă. Până atunci a3 bagă cunilingus la Cîț și la Mneanț!
Postat 12 Noiembrie 2021, 14:31 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON