URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2017, 13:15

PNDL 2: Primăriile Ceica, Sâmbăta, Lăzăreni şi Pocola au semnat contractele pentru drumuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarii comunelor bihorene Ceica, Sâmbăta, Lăzăreni şi Pocola, Ana Livia Şovre, Mariana Laza, Cristian Vasile Paul şi Ioan Mascaş, au semnat, marţi, la Ministerul Dezvoltării Regionale, contractele de finanţare a modernizării unor drumurilor din localităţi, în valoare totală de peste 13 milioane lei.

La Ceica este vorba de obiectivul „Modernizare prin asfaltare străzi Inceşti, județul Bihor”, în valoare de 1.350.539 lei, la Sâmbăta de „Modernizare străzi în comuna Sîmbăta, județul Bihor” în valoare de 4.298.443,81 lei, la Lăzăreni de „Modernizare străzi în comuna Lăzăreni, județul Bihor” în valoare de 1.212.299,58 lei, în vreme ce proiectul desus de Primăria Pocola vizează „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Pocola, județul Bihor”, în valoare de 6.328.562 lei.

Lucrările urmează să fie finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Fiecare dintre cele patru primării derulează, însă, lucrări finanţate şi prin PNDL 1, multe dintre ele aproape finalizate, potrivit spuselor consilierului judeţean PSD Ana Maria Tiron, cea care i-a ajutat pe edili în realizarea şi depunerea documentaţiilor.

Potrivit lui Tiron, Primăria Ceica a mai semnat în 2015 contracte de finanţare pentru extinderea canalizării menajere (488.428 lei) şi alimentarea cu apă a localităţii Ceișoara (1.935.348 lei), ambele în lucru, iar în 2016 contracte pentru reabilitarea a 6 şcoli (2.000.000 lei), care care sunt 90% finalizate.

Primăria Lăzăreni are realizate aproape 100% prin PNDL 1 obiectivele: Modernizare DC 192 în localitatea Gruilung (1.863.455 lei), Alimentare cu apă a localităților Calea Mare, Lăzăreni, Gepiș, Cărăndeni și Bicăcel (667.299 lei), Modernizare DC 69 în localitatea Miheleu (473.995,66 lei) şi reabilitarea a două şcoli din comună, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei.

Primăria Sâmbăta mai are în derulare, pe PNDL 1, lucrări pentru alimentare cu apă prin extindere de la comuna Dobrești (5.535.503 lei), care este realizată în proporţie de 50%, şi pentru rețeaua de canalizare menajeră și stație de epurare în comuna (22.041.104 lei), la care însă s-a întârziat începerea lucrărilor din cauza contestaţiilor. În schimb, s-au renovat în aceasta vară două şcoli din comună, lucrări în valoare de 600.000 lei.

Primăria comunei Pocola a mai semnat în anul 2015 contractul de finanţare a lucrărilor de canalizare și a unei stații de epurare zonală, finalizat mai bine de jumătate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
UNDE ESTI TU TEPES OARE ?!?
Prin aceste articole sugativa PSD (Anabela) ne invata cum se fura si ne confirma cum isi primeste banii de la guvern cu functia care o are de consilier judetean. Bravooooo !
Postat 12 Septembrie 2017, 19:02 de AnonymuS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON