URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2016, 12:00

Parcul Salca II, în lucru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria le pregăteşte orădenilor noi parcuri şi locuri de agrement. Un şantier deschis pentru realizarea acestui obiectiv este în Parcul Salca II, aflat în vecinătatea parcului Salca I, între malul Peţei şi complexul comercial Lotus.

În prezent, muncitorii lucrează aici la amenajarea aleilor, a pergolelor şi a foişorului, precum şi la staţia de pompare, şi montează instalaţiile electrice, pentru irigare şi pentru alimentarea cu apă potabilă a cişmelelor.

De asemenea, va fi amenajată o cascadă şi vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi panouri de informare. Lucrările au fost adjudecate de asocierea Constructorul Sălard şi Gardener, pentru 2,3 milioane lei, fiind programate să se încheie în luna iunie.

Concomitent, muncitorii firmei Abed Nego amenajează pe strada Ion Bogdan, în vecinătatea sediului ABA Crişuri, două terenuri de sport în suprafaţă totală de 2.700 metri pătraţi. De asemenea, în Parcul Brătianu se amenajează încă un teren de baschet, această lucrare fiind finanţată printr-o sponsorizare oferită de societatea Madrugada.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cam multa ipocrizie!!!!
Fac referire la multe alte spatii verzi, precum Gradina Rhedey (actualul parc Balcescu) an de an tot mai batjocorit si cel mai oropsit dintre parcurile orasului. Din pacate a ajuns un balci de prost gust care se degradeaza constant. Si cand te gandesti ca municipalitatea se bate cu pumnul in piept pentru cate spatii verzi a amenajat, dar nu face absolut nimic ca un parc istoric al orasului sa fie intretinut la justa sa valoare. Inainte de '40 aproximativ pe locul unde se afla fantana arteziana care nu mai functioneaza era un cazinou care a fost bombardat. In locul in care sunt amplasati acum circarii, erau terenuri de tenis, trenuletul din jurul parcului functiona...etc.... S-a schimbat regimul, s-a schimbat si parcul. Capela unde era inhumat Redhey a fost profanata de soldatii armatei rosii si bineinteles ca totul sa fie perfect s-a construit nenorocita de gradina zoologica (care ar fi trebuit mutata la data in care s-a refacut undeva in Baile Felix; ar fi avut mai multi vizitatori, iar bietele animale ar fi fost mai fericite). Mai tarziu s-a introdus conducta de incalzire in stil tipic comunist de-a lungul parcului pentru a face economie (sic). Dupa '89 WC-ul public a devenit carciuma si brusc a aparut cladirea actula. Ultima mare invstitie facuta acum cativa ani in parc o reprezinta punctul termic, o cladire de o valoare arhitectonica extraordinara; la fel de valoroasa ca si crasma-WC public. Cam aceasta ar fi pe scurt istoria acestui parc in ultimii 60 de ani... Trist dar adevarat.
Postat 26 Aprilie 2016, 14:09 de VasileN
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON