URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2022, 09:55

Parcare cu (ţe)apă: Parcarea supraetajată din spatele Tribunalului Bihor, pericol pentru şoferi (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană a majorat de anul acesta tariful de parcare în zona centrală de la 4 la 8 lei pe oră prin instituirea "zonei 0", cu marcaje de culoare roşie. Oficial, măsura e menită să determine şoferii să îşi lase maşinile în parcările supraetajate unde, pentru 3 lei pe oră, acestea nu rămân în ploaie şi ger.

Neoficial, însă, este doar o jecmănire a şoferilor. Orădenii trebuie să ştie că parcările supraetajate oferă condiţii la fel de jalnice precum cele de pe carosabil.

Un şofer care a vrut să parcheze săptămâna trecută în parkingul supraetajat din spatele Tribunalului a pierdut la penultimul nivel al parcării controlul asupra maşinii, iar aceasta s-a oprit într-un parapet de beton.

Autoturismul a derapat pentru că pavajul parcării era acoperit cu un strat de zăpadă şi gheaţă pe care angajaţii Primăriei nu s-au deranjat să-l îndepărteze, dar problema e valabilă şi pe vreme ploioasă.

În urma impactului, omul s-a ales cu bara spartă a maşinii, pe care a hotărât să o repare pe banii săi, deoarece reprezentanţii municipalităţii au susţinut că tamponarea s-a petrecut pentru că avea viteză, iar un proces cu Primăria costă mai mult decât reparaţia de circa 2.000 lei. Bani din care orădeanul şi-ar fi putut plăti 250 de ore de parcare în "zona zero"...

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Indicatoarele lui peste
Pai nu e indicator cu cifra 5 acolo la intrare? Sau ala se aplica pana la curba, apoi e autobahn? Da, ar trebui sa fie curatata, dar daca nu e, inseamna ca te dai de stalpi? Sunt curios, oare cand s-a dat jos din masina a dat si de cateva ori cu capul de pardoseala? Pe acelasi principiu? Unii nici in parcari nu stiu conduce, ce sa faca ei in trafic? Nici o expertiza nu trebuie acolo, e clar vina soferului. Tamponarile cand e proaspata zpada pe drum, le suporta CNAIR? PMO, CJ sau Lotus in parcarea lor? Hai ca e absurd deja. Nu stii conduce, lasa tigaia pe aragaz.
Postat 20 Ianuarie 2022, 18:48 de poiu
gzvxyij
Tu nu , nunu.
Postat 19 Ianuarie 2022, 17:29 de Sandu2100
delirul foametei
mai nou cine-i contra, e KP, stai bine... nu-s KP, ti-oi spune la momentu potrivit cine-s, freaca-n continuare.
Postat 19 Ianuarie 2022, 15:51 de gzvxyij
gzvxyij aka KP
Are rost sa o dam la intors, pt ca unii ca tine cu mai multe conturi de-am P-lea, fac o propaganda de KK, nimic nu e bine din ce face Bolojan sau Birta, nici macar daca face cum vrei tu, si atunci o sa te strambi
Postat 19 Ianuarie 2022, 15:18 de Sandu2100
Asta e cusuta cu ata alba
Daca primaria e de vina, si conducatorul auto castiga, totul acoperit de primarie pein cheltuieli de judecata, etc. Daca se stie cu musca pe caciula, RCA ioc, ITP ioc, cauciucuri slick etc normal ca nu avea cum sa castige. Si apoi, Danubiusz Radio se aude perfect, dar conducatorul nu schteaza nici cel mai mic gest sau interjectie…. Nu o foarte clar ce a fost acolo…
Postat 19 Ianuarie 2022, 14:59 de alexsmajor
o eroare de proiectoare
nu are rost sa o dam la intors, ca soferu e prost si alte subterfugii, devieri de la subiect. parcarile astea cu laturi semi descoperite merg intre alte cladiri. in pripa, fara cap, avem rezultatul de fata. nu mai pun ca daca parchezi in margine ai toate intemperiile pe masina, minunat…
Postat 19 Ianuarie 2022, 14:15 de gzvxyij
Oradenii sunt luati de fraieri
Aceeasi situatie este si la parcarea de pe str. George Baritiu. Iar la parcarea de pe strada Independentei la intrarea laterala dinspre statuia lui Mihai Eminescu zapada era pana la glezne. Angajatii parcarii de pe Independetei stateau bine mersi la caldurica in birou. Iar angajatii parcarii de pe str. Baritiu fumau linistiti si ii durea in cot. Dar lasa ca plateste oradeanul prostul pentru conditii de toata … . O alta jecmaneala pe care nimeni nu o sesizeaza cu aceste parcari supraetajate si subterane este faptul ca te taxeaza la ora. Pe cand daca trimiti sms la cele de pe strada ai posibilitatea de a trimite pe 30min. La aceste parcari daca ai intarziat 10min esti taxat pe inca o ora. Nesimtire la adresa oradenilor, nimic altceva.
Postat 19 Ianuarie 2022, 13:15 de nufarul
Pai daca soferul e mai prost
Pana acum de cand sa deschis parcarea, nimeni nu a reusit o asa performanta, si acum plange::::))) dar nu se intreaba unde a gresit.
Postat 19 Ianuarie 2022, 11:15 de Sandu2100
De Supărare!
Asa suparat e Bihorel pe Lucian Popa de zici ca are Bihorel un apartament in Velenta fix in blocul din spatele Spalatoriei Mult Discutate pe holuri!
Postat 19 Ianuarie 2022, 10:51 de GigiSpaga
Adta-i nimic ...
... față de "țepele" liberalilor, trase de ani și ani încoace oriunde calcă ei ca edili. Bașca faptul că se iau tarifle nejustificate pe parcările de pe străzi, în condițiile în care nu e vorba de nicio amenajare specială, ci doar de trasul unor linii pe ... carosabilul pe care oricum deținătorii de mașini plătesc impozitul auto anual.
Postat 19 Ianuarie 2022, 10:24 de KP
Betonul de de vină?
Acel beton special este alunecos și când este umed. Este o teorie arhicunoscută: nu te pui cu statul, accepți condițiile, degeaba încerci să îți faci dreptate, avocații lor te desfac în bucăți Statul are banii să te execute mereu și câștigă pțnă la urmă.
Postat 19 Ianuarie 2022, 10:20 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON