URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2022, 10:05

OTL, criză de apă? Călătorii din Oradea reclamă geamurile mizerabile din unele autobuze (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din unele autobuze OTL, Oradea nu se vede deloc bine, ci mai degrabă gri și posomorâtă.

O orădeancă a transmis BIHOREANULUI mai multe fotografii făcute luni după-masă într-un autobuz de pe linia 14, care arată că geamurile vehiculului sunt foarte murdare atât în exterior, cât și în interior.

„Așa geamuri murdare n-am văzut de mult timp”, a spus femeia, oripilată de modul în care societatea de transport public local îi tratează pe călători.

Dacă în exterior explicația ar putea fi că geamurile au fost stropite în trafic, în interior pare clar că murdăria are ca sursă lipsa de interes și hărnicie.

Mai mult, stratul de praf era gros și pe cadrul geamului, în interiorul autobuzului, astfel că unii călători mai neatenți ar putea foarte ușor să se murdărească.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Robert
Bine a făcut Bolojan ca să opus construirii unei săli polivalente lângă Lotus, și e bine ca e parc acolo, terenul viran e privat. Oradea nu are echipă de fotbal, și nu ne interesează fotbalul. Bolojan a mizat pe școlile profesionale și in parcurile industriale ( create de Bolojan sunt elevi care practica acolo de ani de zile , unii au terminat școlile și lucrează acolo, Oradea nu poate miza pe învățământ superior cât timp PSD deține UO. Primăria face bine ca se baga în tot, pt ca asa avem o regulă, nu vine tot prostul să-și facă regula, pt ca asa o sa fie mai multe reguli. Cr nu e bine???
Postat 06 Aprilie 2022, 01:29 de Sandu2100
::::::::::::::::
Sandu2100 lista e asa de lunga încât îți voi aminti doar câteva lucruri. Bolojan s-a opus încă în primul mandat construirii unei săli polivalente de mari dimensiuni din fonduri private lângă Lotus motivând ca vrea parc acolo. Azi e încă pe jumate teren viran iar primăria a băgat și ea multe milioane în polivalenta noua aia mica și urata ca o fabrica.Bolojan s-a luptat practic ca viitorul stadion sa fie cât mai mic și vom avea unul (dc va fi) puțin mai mare ca cel din Târgu Jiu oraș cât cartierul Rogerius.Bolojan a fost cel care a zis ca Oradea nu mizează pe învățământul superior ce pe școlile profesionale iar azi primăria trezita la realitate baga multe milioane euro într-o instituție neglijata atâta vreme încât handicapul nu-l vom recupera în multi ani. Sub Bolojan a început primăria sa facă clădire de birouri în centru din fonduri publice, sa construiască blocuri pt muncitorii aduși de peste mari și tari pt parcurile industriale,hotel lângă Aquapark, companie aeriana locala etc Bolojan a rărit mersul tramvaielor pana a ajuns un serviciu de nefolosit tot Bolojan a făcut acel concurs de idei original pt mobilarea platoului deasupra parcării din centru ieșit super prost etc etc asa ca da. Primăria se baga în tot și în toate și dc în presa națională pt tot ce vad alții ca ar fi bine la noi elogiat e doar Bolojan atunci mi se pare absolut corect sa îl amintim și pt marile eșecuri la care a contribuit din plin.
Postat 05 Aprilie 2022, 23:03 de Robert
Mor unii de ciuda
In tot il asortati pe Bolojan. Daca nu va stergeti la fund , Bolojan e de vină, daca nu ai apa sa te speli tot Bolojan e de vină, la fel si da nu-ti faci curat in curte::::)))))
Postat 05 Aprilie 2022, 18:50 de Sandu2100
::::::::::::::::
Aspectul vehiculelor se asortează perfect cu calitatea serviciului oferit de otl. Un jeg adică! Asta cu autobuzele murdare de o vreme a devenit o moda și nu pare sa deranjeze pe cineva din conducerea companiei.Ce sa spui de stațiile de tramvai noi "moderne,, care n-au văzut apa decât la ploi și pe acea sticla se vede frate cum curge jegul în straturi.Halucinant e ca otl a cheltuit practic în ultimii ani câteva zeci de milioane de euro cică pt modernizare și ridicarea calității serviciilor. Pai și UE ar trebui sa se uite mai bine pe ce da banii ca degeaba cheltui 10 mil euro sa faci o linie noua de tramvai dacă tramvaiul trece pe acolo de 5 ori pe zi ca să mai și exagerez puțin și culmea ca aproape asa e.Scoala de administrație a la Bolojan.In goana după profit reducem cheltuielile pana iese calculul matematic. Ce serviciu public? În Oradea nu exista asa ceva!
Postat 05 Aprilie 2022, 13:29 de Robert
Asta e o problema generala de cand Bolojan dupa greva de la OTL a cerut modificari de econime
De cand a fost greva si Bolojan a cerut modificari generale la OTL sa faca economie firma, de cand a fost in weekend pusa numai linia 4 in loc de 1+3 si au marit frecventa intre vehicule, tot asa daca un vehicul e spalat o data pe saptamana zic mult... Totdeauna daca am trimis fotografii cu vehicule, cum arata - daca au raspuns - au raspuns ca "aceea vehicul a fost fix programata la spalatorie la ora 12:45", dar problema e ca eu am facut poza dupa ora 14... Ieri pe linia 10 (autobus) a fost pusa un MAN verde care interior are praf peste tot de 1mm, e orice numai sanatos nu e sa respiri praful aceea. Deja si tramvaiele noi Astra tapitate au praf in spatele scaunelor sau in zona de plastic unde sunt rotiile, de cand au cumparat clar n-au dat jos tapiteria puse pe scaune sa fie spalata. Am zeci de poze ca deja dimineata tramvaiele sunt murdare, cum au intrat in depou fix asa si iese, e cam si greu sa mearga spre spalatorie, cand tramvaiul intra din directia Aradului iar spalatoria e dupa intrarea dinspre Cantemir. Nici cand au comunicat ca la fiecare capat linie e dezinfectat vehicule n-a fost adevarata, dar nah... dar asteptam comunicatele trimise ca de obicei, ca calatorii sunt de vina ca le murdaresc vehiculele
Postat 05 Aprilie 2022, 11:32 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON