URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Ianuarie 2015, 13:43

Orădeanca Bianca Benea a devenit vicecampioană naţională de spadă pentru cadeţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Bianca Benea, de la CSM Oradea, a obţinut un rezultat bun la întrecerile Campionatului Naţional de spadă pentru cadeţi, desfăşurat în perioada 18-19 ianuarie, în Sala Floreasca din Bucureşti.

Reprezentanta secţiei de scrimă de la Clubul Sportiv Municipal Oradea, pregătită de antrenorul emerit Nicolae Ille, a concurat în a găzduit în proba individuală feminină a competiţiei, probă care a adunat la start un număr de 49 de spadasine de la toate cluburile de specialitate din ţară.

La capătul unei prestaţii excelente, Bianca Benea a terminat pe locul II, devenind vicecampioană naţională. Astfel, în faza grupelor, sportiva orădeană a obţinut 11 victorii în 12 dueluri, calificându-se fără probleme pe tabloul principal.

Pe tabloul principal al probei, în primul tur Bianca Benea a trecut de Alexandra Cociu, pe care a învins-o cu scorul de 15-7. Apoi, în turul II, orădeanca a trecut şi de Teodora Coste, după un meci ceva mai strâns, încheiat cu scorul de 12-11.

În sferturile de finală, Bianca Benea a întâlnit-o pe Andreea Hodorogea, în faţa căreia s-a impus cu scorul de 15-8, calificându-se în "careul de aşi". În penultimul act, în semifinale, orădeanca a învins-o apoi şi pe Denisa Barosan, cu scorul de 15-12, dar a pierdut însă în ultimul act, în finală, în faţa sportivei Zsuzsa Schiller, de la CSŞ Târgu Mureş.

Astfel, Bianca Benea şi-a adjudecat medalia de argint, a devenit vicecampioană naţională, îmbunătăţindu-şi performanţa din urmă cu un an, când s-a clasat pe locul al III-lea şi a obţinut medalia de bronz.

În ceea ce priveşte competiţia pe echipe a Naţionalelor de spadă pentru cadeţi, CSM Oradea s-a situat în final pe locul V, titlul de campioana fiind adjudecat aici de Steaua Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@Adi Oradeanul
Antrenorul Nicolae Ille activează atât în cadrul CS Crişul, unde, după cum aţi citit în ştirea anterioară, se numără printre cei care nu au obţinut rezultatele dorite, cât şi în cadrul CSM Oradea, unde are performanţe. Aşa cum arată şi numele lor, sunt două cluburi sportive diferite, cu două conduceri diferite, deci nu este nicio dezinformare. Ca urmare, înainte să exprimaţi judecăţi cu privire la cine e prostul sau nu, vă invităm să citiţi mai atent.
Postat 21 Ianuarie 2015, 16:38 de moderator
Bihoreanul vs Bihoreanul
În postul anterior nu a apărut link-ul pe același site al Bihoreanului "Restructurare la CS Crişul: Din 18 secţii, clubul va mai susţine financiar doar 5!" din 21 ianuarie 2015 ora 11:02. Chiar domnilor ziariști vreun comentariu, editorial ceva? Vreo pâră la dl. Bolojan ...referitor la dezinformare... Sau NU?
Postat 21 Ianuarie 2015, 14:25 de Adi_Oradeanul
Felicitări și totuși CINE E PROSTUL?
"De asemenea, un alt antrenor care-şi va pierde leafa de la CS Crişul va fi tehnicianul secţiei de scrimă, Nicolae Ille, nici această secţie neîncadrându-se în parametrii propuşi în obţinerea performanţei" zicea domnul Ionel Bungău, directorul general al CS Crişul în articolul al aceluiași domn Mihai Anghel... CINE E PROSTUL? CITITORUL? ZIARISTUL SAU DIRECTORUL?
Postat 21 Ianuarie 2015, 14:22 de Adi_Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON