URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Martie 2015, 08:27

Oradea investeşte: Încă 28,3 kilometri de reţea de termoficare înnoită!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În şedinţa de joi, Consiliul Local Oradea a aprobat, de această dată cu unanimitate de voturi, aplicaţia de finanţare pentru etapa a doua a programului de reabilitare a sistemului de termoficare urbană, care va consta în amenajarea a 28,3 kilometri de reţea magistrală.

Durata de finalizare a investiţiei este de şapte luni, din care două luni pentru proiectare şi cinci pentru execuţie. Lucrările sunt estimate la circa 33,5 milioane euro, din care 15,2 milioane euro este contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune, 10,7 milioane euro este cofinanţarea naţională de la bugetul de stat, iar diferenţa de 7,7 milioane euro este asigurată de la bugetul local.

Investiţia vine în completarea lucrărilor finanţate în cadrul etapei I de reabilitare a sistemului de termoficare al municipiului Oradea, aflată în prezent în execuţie, cu termen de predare la finalul anului 2015.

Acestea cuprinde de la construirea noii centrale pe gaz ce va înlocui actualul CET, până la reabilitarea a 17,5 kilometri de reţea din magistralele M1 şi M3, precum şi racordurile la punctele termice ce le deservesc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@vg
Si dai tu bani la toti cetatenii sa-si cumpere centrale pe gaz ? Sau cum te-ai gandit tu si WinDos sa procedati ? Aaa vreti doar sa bateti din gura sa va simtiti importati. Inteleg.
Postat 30 Martie 2015, 22:04 de marius_ro
s-a ales strategia energetica fabuloasa a orasului
si uite asa mafia locala nu permite intrarea gazului firesc ca in alte orase obisnuite ale tarii. in oradea se mai fura cat se poate prin cet, nu se da gaz acasa la om in apartament sa si-l gospodareasca cum considera el, ci se da la comun, ca se poate fura mai simplu si orasul tot inapoiat si dependent de cet ramane.
Postat 29 Martie 2015, 18:02 de vg
După care aşteptăm preţul actualizat al gazului livrat la CET !!!
Pe banii cheltuiţi pentru un sistem "găurit" la nivelul reţelelor secundare şi terţiare se putea finaliza întreaga reţea de alimentare cu gaz a tuturor consumatorilor de tip colectiv şi individual, inclusiv cu subvenţionarea branşamentelor "punct cu punct" ... dar, intenţiile "mari" sunt întotdeuana însoţite de rezultate "mici" ... tot pe gaz se alimentează, dar la preţ "prestabilit" !!!
Postat 27 Martie 2015, 13:28 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON