URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2013, 12:05

Octavian Haragoş, realizator Digi 24 Oradea: "Presei îi lipseşte un public matur, educat, responsabil"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută s-a făcut anul de la apariţia Digi 24 Oradea, al cărei obiectiv declarat a fost să impună un nou standard de calitate, atât la nivelul conţinutului, cât şi al calităţii tehnice a transmisiunilor. Profesionalismul şi echidistanţa sunt nu doar sloganurile postului, ci şi atributele uneia dintre emisiunile cele mai reprezentative, "Vocile Bihorului", realizată de Octavian Haragoş, un veteran al talk-show-urilor găzduite în ultimii nouă ani de televiziunile locale.

Îmboldit de BIHOREANUL să dezvăluie câteva din secretele postului, Haragoş, concomitent asistent universitar la Jurnalism, vorbeşte şi despre modul în care presa se raportează la societatea care o "consumă", dar şi despre subiecţii care îi formează "materia primă".

- Prin ce se deosebeşte Digi 24 faţă de celelalte posturi locale?

- În primul rând trebuie evidenţiate diferenţele de calitate tehnică şi de rigurozitate în realizarea ştirilor şi a emisiunilor. Noi funcţionăm după canoane specifice unei televiziuni naţionale, iar de asta îţi dai seama de la început, datorită modului în care sunt montate imaginile, modului în care sunt editate şi prezentate ştirile. Conţinutul contează şi el foarte mult, pentru că şi aici avem rigori. De pildă documentarea, pe care noi o vrem făcută ca la manual. Nu foarte multe televiziuni din România se pot mândri că realizează un jurnalism ca la carte.

- În ce măsură echidistanţa Digi are de-a face cu potenţa financiară a proprietarului Zoltan Teszari?

- Nu cred că imparţialitatea unei instituţii media e legată de puterea financiară a patronului. Ca dovadă, există mulţi proprietari potenţi cu televiziuni ce nu sunt echidistante. În cazul nostru imparţialitatea vine din principiile de la care nu vrem să ne abatem şi de la conştiinţa că ceea ce facem nu facem pentru noi, ci pentru cetăţean.

- Sunteţi de un an pe piaţă şi deja sunteţi şi voi catalogaţi de unii "slugile administraţiei Bolojan". Bine aţi venit în club! De ce această percepţie?

- Ea vine dintr-o informare precară, din răutate, dintr-o invidie care nu e bine controlată. Câte un pic din fiecare. Dar să nu exagerăm, căci nu toţi ne privesc aşa. Vreau să dau un exemplu, cel cu scandalul refacerii Pieţei Unirii. La emisiunea mea am făcut un laitmotiv din acest subiect şi am insistat atât de mult încât numeroase decizii au fost luate în urma unor dezbateri găzduite de mine. Chiar mi se spunea, la un moment dat, că a doua zi după una din emisiunile mele s-au întrunit toţi arhitecţii din Oradea ca să analizeze problema. Altfel spus, emisiunea mea, departe de a fi pusă în serviciul administraţiei, a fost foarte critică. Şi pot da şi alte exemple.

Consecvenţi principiilor

- Cât de adevărat e că o ştire "negativă", scandaloasă, revoltătoare, va capta atenţia mai mult decât una despre ceva pozitiv, optimist, pilduitor?

- E adevărat, dar asta nu se întâmplă doar la noi. Cred, totuşi, că o ştire pozitivă, dacă este "îmbrăcată" potrivit şi, cum spuneai tu, dacă e pilduitoare, poate să aibă priză la public. Asta cu atât mai mult cu cât asistăm - contrar a ceea ce pare la prima vedere - la o evoluţie şi la o maturizare a publicului. Eu sunt convins că publicul are nevoie şi de ştiri pozitive, de modele care l-ar putea ajuta să progreseze.

- Ce ţi-e mai uşor: să critici un demnitar sau un funcţionar când o dă în bară, sau să-l lauzi când face ceva bun?

- E mult mai greu când dai cu barda. Când lauzi nu-ţi cere nimeni probe.

- Ce simţi când publicul cere "sânge", când vrea să ataci un politician care ia o decizie neplăcută, dar tu ai convingerea că aceasta a fost ori se va dovedi corectă? Satisfaci dorinţa telespectatorului care îţi asigură ratingul sau înoţi contra curentului cu convingerea că, mai devreme ori mai târziu, el se va deştepta?

- Nicidecum nu voi da satisfacţie publicului dacă sunt convins că acţiunea unui politician are ca scop binele public. Mi-e şi la îndemnână să fac acest lucru, pentru că noi nu trăim din audienţă, nu trăim din publicitate, motiv pentru care nici nu ne interesează câţi se uită la noi. Suntem consecvenţi doar principiilor noastre şi atât.

- Cum primeşti reacţiile de la telespectatori? Se întâmplă să te oprească pe stradă ca să te felicite sau ca să te apostrofeze?

- De cele mai multe ori vezi doar o privire aţintită asupra ta, ca şi când ar spune "eu îl ştiu pe ăsta". Există şi o categorie a celor foarte activi din punct de vedere civic, care îşi fac veacul pe-aici prin centru şi care nu se sfiesc să mă abordeze, să îmi dea sfaturi, ponturi, informaţii... Din păcate, eu sunt un tip căruia nu-i place să stea să discute pe stradă, şi nici nu-i pot spune cuiva "hai la o cafea să discutăm".

- Ce lipseşte, după părerea ta, şi ce prisoseşte presei locale, celei româneşti în general?

- În opinia mea, presa noastră are prea multă informaţie nerelevantă, care nu schimbă cu nimic viaţa nimănui şi care nu doar că nu ne face să ne dezvoltăm, ci ne plasează într-un regres din multe puncte de vedere. Totuşi, o parte a publicului se maturizează, iar noi, Digi 24, pe această categorie mizăm. Ce lipseşte presei noastre? Un public matur, educat, responsabil.

"Un interlocutor îţi poate îngropa emisiunea"

- De ce ai optat pentru această meserie şi nu pentru alta?

- Eu voiam să mă fac profesor de istorie, dar de-a lungul timpului am trecut prin mai multe concursuri de împrejurări care au făcut să ajung ceea ce sunt. Însă îmi place ceea ce fac.

- Cum alegi temele şi interlocutorii?

- Există interviul tematic, când ai un subiect pe care îţi construieşti emisiunea, invitând persoane cu expertiză în domeniul respectiv, şi există talk-show-ul de personalitate, situaţie în care am o discuţie cu invitatul înainte de emisiune, pentru a stabili temele pe care le abordăm. Acesta e mult mai simplu, pentru că personalităţile sunt mai obişnuite cu presa. În prima situaţie, invitaţii se întâmplă să aibă trac şi discuţia să meargă greu.

- Au fost cazuri când cei pe care i-ai invitat au refuzat să vină la emisiunile tale?

- Foarte rar, dar numai pentru că aveau altă agendă. Nimeni însă nu m-a refuzat totdeauna.

- Ce faci când un invitat care ţi-a confirmat prezenţa îţi trage clapa în ultimul moment şi nu mai vine?

- Mi s-a întâmplat o singură dată, dar fiindcă respectivul a avut un accident. Ce-am făcut? Am dat o emisiune în reluare.

- Există personaje pe care le ocoleşti şi persoane pe care le preferi?

- Nu sunt persoane pe care să le evit. În ce priveşte personajele pe care le invit mai des în emisiunea mea, aceasta e o obişnuinţă a tuturor realizatorilor, care îşi alcătuiesc un fel de portofoliu de colaboratori. Aşa sunt Mircea Chirilă, directorul BIHOREANULUI, consultantul în afaceri Dacian Palladi, Mihai Maci de la Facultatea de Filozofie, şi alte două-trei persoane. Sunt persoane care au disponibilitatea, competenţa şi capacitatea de a realiza un "performance" în faţa camerei. Căci să nu uităm: e vorba de un talk-show şi, dincolo de informaţia pe care o transmiţi, contează şi modul în care o faci.

- Cum pregăteşti o emisiune? Ai tabieturi, superstiţii, "fixuri"?

- Nu am decât o rutină: ştiu subiectul şi ştiu invitatul. Dacă nu cunosc multe lucruri despre interlocutor, caut întâi informaţii despre el şi abia apoi despre subiect. Când mă documentez despre o temă, lucrurile devin mai serioase, pentru că trebuie s-o fac încrucişat, din mai multe surse. Pe urmă sunt chestiunile tehnice: trebuie să avem aşa-numitul material de acoperire, adică imaginile cu care să ilustrez subiectul emisiunii. Folosim adesea şi aşa-numitele beta, adică nu doar imagini, ci şi comentarii, sau ştiri, când se întâmplă să dezbat o temă a zilei.

- Sunt subiecte pe care nu le-ai abordat, teme pe care nu le placi?

- Îmi place orice temă, n-am reţinere pentru nicio temă.

- Ce interlocutor ţi-ai fi dorit să ai şi nu ai reuşit?

- Pe Andrei Pleşu, pentru că are farmec de povestitor. În altă categorie, pe Prinţul Nicolae (n.r. - nepotul Regelui Mihai), care din câte ştiu se pregăteşte să apară la televiziuni. Am avut o discuţie cu Principele Radu şi mi-a promis, în măsura în care o Alteţă Regală promite, că odată va ţine cont şi de această dorinţă de-a mea.

- Care crezi că a fost cea mai bună emisiune pe care ai realizat-o, respectiv eşecul pe care nu l-ai repeta?

- Aproape la fiecare emisiune ai momente când poţi să nu fii în formă, dar încerc să le depăşesc. Foarte mult contează şi invitatul, care îţi poate face emisiunea în proporţie de 80%. Când ai un invitat care vorbeşte încet, cu teamă, care nu argumentează, care greşeşte, te poţi molipsi. Şi chiar dacă încerci să-l tragi după tine, se vede, pentru că te contaminează şi îţi poate îngropa emisiunea, cum se zice.

"Şi vinovat, şi mândru"

- Cum se împacă meseria de jurnalist cu cea de profesor, fie şi la Jurnalism? Doar există destui profesori la Conservator care nu sunt la fel de buni pe scenă...

- Eu cred că cele două meserii sunt mai degrabă complementare. În general cred că o universitate nu te face geniu, ci îţi oferă nişte cunoştinţe teoretice de care ulterior, practicând meseria, te poţi servi. În rest, ţine de experienţă şi de talent ca un absolvent să devină jurnalist bun.

- Cum îţi explici că din urmă vin prea puţin tineri cu chemare spre profesia asta?

- Eu n-aş spune asta. La facultate avem 28 de studenţi în anul I.

- Dar câţi vor cu adevărat să devină jurnalişti, să lucreze în acest domeniu după absolvire?

- Asta e mai greu, într-adevăr. Cred că doar o treime îşi doreşte acest lucru.

- Ca formator te simţi vinovat, responsabil sau mândru de pregătirea, de apucăturile, de performanţele tinerilor jurnalişti orădeni?

- De la caz la caz. Deci şi, şi.

- Dacă cineva ţi-ar bloca televizorul pe un anumit canal, pentru care ai opta, pentru a urmări ştirile, şi din ce motiv: Prima, Antena 1, Pro TV, B1?

- Pe Prima, dar nu fiindcă e un model, ci prin excluderea celorlalte. Dacă urmăreşti Pro TV - unde sunt foarte buni profesionişti pe partea formală, dar dau mult material nerelevant - din 30 de minute ale unui jurnal abia dacă aş găsi 5 minute cu ceea ce mă interesează. Antena 1 - Dumnezeule! - are o problemă şi de conţinut, şi cu modul în care sunt gândite ştirile, iar la B1 nu m-aş uita din acelaşi motiv.


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte:

Ilie Bolojan, primarul Oradiei - un om consecvent
Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean - un sentimentalist
Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor - un pragmatic
Mircea Chirilă, directorul BIHOREANULUI - un profesionist
Zoltan Teszari, proprietarul Digi 24 - un model
Adrian Sârbu, creatorul Pro TV - un pionier
Cozmin Guşă, acţionarul majoritar Realitatea TV - un aventurier

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
BRAVO DL HARAGOS SI DIGI 24 ORADEA
CE VORBITI MA ZDRENTELOR DE HARAGOS VA PARE RAU CA SCOATE ADEVARUL LA IVEALA SUNT MULTI EXCROCI CARE S AR ASCUNE CU TOT FELUL DE ESCROCHERII SI CU ADEVARAT SCOT ADEVARUL IN FATA SUNT O TELEVIZIUNE CARE NU DA INAPOI INDIFERENT CE JOCURI POLITICE SUNT IN PREZENT CRED CA PE UNI SPALATORI DE CURURI II DERANJAZA ACESTE TV SI PRESA DL HARAGOS SUNTETI DE APRECIAT ATAT DV CAT SI CEI DE LA BIHOREANUL BINE FACETI SCOATETI RAU FACVATORII DIN JUDETUL NOSTRU LA LUMINA ADEVARULUI
Postat 21 Iunie 2014, 14:08 de ALIS
haragos ?
un individ mediocru cu pretentii de intelectual. asta pe langa pupincurismul care il caracterizeaza.
Postat 20 August 2013, 23:29 de caracterizare
cita modestie
Domnule Haragos... M-am uitat la cateva regii de ale tale ca emisiuni nu pot sa le zic..si aproape de fiecare data..i-mi impuneam sa nu mut rapid pe alt canal..dar ma gandeam ca poate merita dar m-am lamurit... Comentariile anntelocutorilor mei nu sunt lipsite de adevaruri..cu atat mai mult cu cat nu ati aratat ca excelati la capitolul profesionalism sau cultura.. Mie cel putin mi-ati parut un realizator mai mult inhibat, decat dezinvolt si bine pregatit pe subiect... Iar remarca dumneavoastra a-si parafraza-o putin si anume publicului ii lipseşte o presa matura, educata, responsabila...
Postat 20 August 2013, 20:55 de acidutzu
adevarul care doare
Bai, dar rau va doare adevarul spus in fata. Are dreptate omul, degeaba va agitati. Iar la cultura generala, Haragos va da clasa multora...
Postat 20 August 2013, 12:57 de observator
duhoarea
bai haragos... dupa ce i-ai lins in kur pe toti cati i-ai apucat la rand (patronii tai, stii tu bine), vii si dai lectii de deontologie ? tu ce studii de specialitate ai si unde le-ai facut ? bine iti zic toti, esti un lingau demn de tot dispretul.
Postat 20 August 2013, 00:00 de lingaule
Haragos si DIGI TV
Domnule Haragos am implinit un an de cand nu ma mai uit la emisiunea dv.si sper ca si pe viitor sa ma abtin.Ati distrus TVS-ul pentru aceiasi Marie cu alta palarie.Somn usor si cale batuta.
Postat 19 August 2013, 21:32 de o fosta privitoare
printul Radu nu e Alteta Regala
Avem nevoie de jurnalisti cu o cultura generala solida, ceea ce nu vei avea in viata ta.
Postat 19 August 2013, 17:34 de vasile
avem o presa plina de lingai incompetenti
Ce studii aveti voi, jurnalisti de doi lei, nu ati citit zece carti serioase in toata viata voastra, stiti ce e un film bun sau o piesa de teatru buna, stiti sa ii lingusiti pe sefi.
Postat 19 August 2013, 14:44 de vasile
un sobolan ;)
acest sobolan cenusiu al jurnalismului bihorean a ajuns sa-si dea cu parerea despre deontologie ? hai sictir ! de unde ai tu ma apartament ? cum ai ajuns sa lucrezi la facultatea aia unde le spui studentilor eminenti, de 10, ca n-au voie sa prezinte filmulete de scurt metraj drept lucrare de diploma, si unde ii inveti sa se aplece si sa linga pantoful patronului ? un lingau este acest individ, orice face este dictat de interese ! n-are nici o legatura cu profesionalismul si cu adevaratul jurnalism, n-ar fi in stare sa vada un subiect bun nici daca l-ar zgaria pe ochi !
Postat 19 August 2013, 11:45 de Abel si Cain
ipocrizie
Domnule realizator.....pentru ca un public sa fie avizat, sa inteleaga ceea ce presa prezinta, trebuie, in primul rand ca, realizatorii emisiunilor de presa sa fie profesionisti......Sunteti departe, foarte departe de profesionalism....A avea aparutura de ultima generatie nu face un ziarist, moderator de emisiuni, mai profesionist. Sunteti un tip modest din toate punctele de vedere, atat doar ca neavand o concurenta pe plan local pareti mult mai mult decat sunteti in realitate.
Postat 19 August 2013, 11:26 de popescu cristian
ca de obicei
hal de interviu.... lingaii-pupincuristi se lauda reciproc.
Postat 19 August 2013, 08:03 de pircea ghirila
hodoronc nesimtit....
du-te bai, fomistule, tu vorbesti de etica, de morala ??????????? ma, pseudoziaristule, lingau-pupincurist, publicul iti este superior din orice punct de vedere. s-a prins lumea ce fel de "poama" esti.
Postat 19 August 2013, 02:37 de @horogos
haragos, esti un limbric
bai incompetentule, esti un lingau oportunist, te-ai gasit tocmai tu sa vorbesti. Publicul despre care vorbesti tu, este de doua ori mai educat si mai cinstit decat tine.
Postat 18 August 2013, 20:31 de safe
Mulțumesc europa!
Europa a gândit ca mine. Aș dori să ne spună PROFITORUL ce salariu are, cum a obținut apartamentul și slujba la UO și să ne mai lase cu emisiunile la comandă (eventual cât ia pe una la comandă???).
Postat 18 August 2013, 18:24 de Profitorul!
multi prosti sar gardul
Siiiigur ca da. La digi24 se iau tineri studenti ca atare, sunt chemati si li se spune ca fac practica, iar dupa 2 luni neplatitie li se spune ca nu au nevoie de ei... practic, nu trebuie sa ai scoli,doar sa te duca putin bibilica... si fiecare se foloseste de bibilica ta, gratuiti... tot se schimba pe tineri ca sa nu trebuiasca sa angajeze si sa plateasca salariile... Ma lasi? sunteti niste puri relatatori, nimic altceva. Lingeti fundul la toti, va e frica sa va puneti rau cu cineva ca poate va inchide televiziunea, or Teszari, si-a facut niste relatii prin domeniul asta... Numa relatati, nu trageti la raspundere pe nimeni, sunteti zero. O televiziune in plus pe piata, la care nu ma uit vreodata!!!
Postat 18 August 2013, 18:22 de neptun
fumuri
Si publicului matur, educat ii lipseste o presa pe masura. Daca ceea ce se face la noi, se numeste jurnalism, atunci Dumnezeu cu mila. Jurnalistul ar trebui sa investigheze mereu nu sa filozofeze. Zero barat.
Postat 18 August 2013, 17:20 de europa
Hai ma
Omu spune ceva. Din pacate sunt muuulti in presa analfabeti, care n-au deschis o carte in viata lor sau poate cel mult pe alea de joc. Da societatea cum arata ? De ce sunt asa de succes stirile de la ora 5 ? Pentru ca are public ! Si nu putin. Presa e si ea o oglindire a societatii, asa ca, arata cum e si da stirile ce sunt cautate. Da, in presa sunt multi debili, spagari, securisti, semidocti, prostituate, vrajitori sau pur si simplu mercenari. Mai sunt si oameni de calitate, da foarte putini. In general cei de calitate, vorbesc mai putin, citesc mai mult si isi vad de scris. Cine sunt \"formatori\" de opinie in Romanica ? Chirieac, afacerist sinistru al statului, securist , Rosca Stanescu, santajist, fost securist , Cristoiu marxist mercenar plus o seama de bagatori de seama sau senili.
Postat 18 August 2013, 15:40 de Uss
dsa
Salut, te rog sa iti pui pofta in cui! USL nu aproba si nici nu are ce face cu un "public matur, educat, responsabil".
Postat 18 August 2013, 15:18 de Adrian
presa de cacao
public ar fi, insa lipseste presa adevarata care sa dezbata problemele orasului, noi avem doar pupincuristi de tipul haragos, marele profesionist care a dus la rangul de arta datul de limbi in c..., asta pe linga faptul ca impostorul se crede mare jurnalist desi nu are telespectatori....
Postat 18 August 2013, 14:47 de presarii
Vai
Monsieur Haragoş, aţi nimerit-o exact pe dos. Pseudomeseria pe cale de dispariţie, pe care o practicaţi, e plină de părerişti şantajişti care livrează pe piaţă ceea ce doreşte patronul sau cel care comandă "editorialul". Întrebaţi-l pe Abrudan "greuceanu", cell care v-a luat acest "interviu". Săptămâna asta vine şi Abrudan pe la emisiunea matale, sau Chirilă e de serviciu ? Aţi ajuns să vă intervievaţi între voi "ziariştii"......
Postat 18 August 2013, 14:29 de Panduru
Eugen
Da, mai Haragos sau cum te maai cheama...voi presarii sunteti prea BUNI pentru noi publicul...needucat! Hai sictir!
Postat 18 August 2013, 14:28 de Cristescu
Where`s the pulp?
a nimerit-o ca nuca-n perete, desi sincer, imi parea unul din putinii care reuseste conexiuni logice in exprimare. publicul se educa, stimabile, se alege, dupa forma si intelectul celui care-l aduna. te inteleg ca oglinda matale arata doar manelisti agramati, dar asta pentru ca cei care au mai dat pe la scoala, in rarele momente cand aleg televizorul, selecteaza cu totul alte surse de informare.
Postat 18 August 2013, 14:16 de Copy del tutti copy
sad
invers.
Postat 18 August 2013, 14:01 de dsada
Vandalay
perfect de acord cu Dvs. Am intrat sa postez un comentariu acid, dar vad ca mi-ati luat-o inainte. Ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine. d-le Haragos : publicului romanesc îi lipseste o presa matura si responsabila, ziaristi educati si cu bun simt. Sa faci asa o afirmatie la adresa intregului public consumator de presa daca nu este o totatla lipsa de profesionalism este cel putin crasa nesimtire.
Postat 18 August 2013, 13:27 de eu
decat invers
"Ce lipseşte presei noastre? Un public matur, educat, responsabil." Enuntul e corect daca inversam locul cuvintelor "presa" si "public". In forma originala ne arata doar completa neadecvare la realitate a dlui. Haragos. E ca si cum am spune ca autostrazilor din Romania le lipsesc Mercedes-urile si Audi-urile.
Postat 18 August 2013, 13:14 de Vandalay
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON