URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2022, 18:35

O tânără actriţă care şi-a expus sfârcurile într-o rochie Valentino îi critică pe bărbaţii vulgari care au jignit-o  

O tânără actriţă care şi-a expus sfârcurile într-o rochie Valentino îi critică pe bărbaţii vulgari care au jignit-o   (sursa foto: Instagram / Florence Pugh)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florence Pugh, o tânără actriţă din Anglia, care s-a remarcat în filme ca "Black Widow", "Little Women", "Outlaw King" şi "Midsommar", a primit multe comentarii critice sau de-a dreptul jignitoare după ce a asistat la cea mai nouă prezentare de modă a casei Valentino într-o rochie transparentă din tul roz, prin care i s-au văzut sfârcurile. Rochia a fost creată chiar de designerul casei Valentino. 

După ce în spaţiul public au apărut imagini cu Florence Pugh (26 de ani) pe treptele din Piaţa Spaniei din Roma, mai multe persoane au criticat ţinuta actriţei, au făcut comentarii despre mărimea sânilor sau i-au adresat cuvinte injurioase. 

Tânăra actriţă le-a răspuns tuturor acestora printr-o postare pe pagina sa de Instagram, alături de un set de fotografii în care apare exact în rochia controversată. 

"Ştiam atunci când am purtat acea rochie incredibilă marca Valentino că ar fi imposibil că nu există comentarii, fie pozitive, fie negative. M-am bucurat să port acea rochie şi nu am avut emoii, nici înainte, nici în timp ce (n.r. – a purtat-o la fashion show) şi nici măcar după...", şi-a început actriţa răspunsul. 

Ea a continuat: "A fost interesant să văd cât de uşor le este bărbaţilor să distrugă cu totul corpul unei femei, în mod public şi cu mândrie, astfel încât să vadă toată lumea (...) Nu a fost pentru prima oară şi cu siguranţă nu va fi pentru ultima oară când o femeie va auzi ce este în neregulă cu propriul ei corp de la un grup de străini. Ce este îngrijorător este cât de vulgari pot fi unii bărbaţi". 

Actriţa s-a referit la standardele de frumuseţe impuse femeilor, în special celor din lumina reflectoarelor.

"Din fericire, eu mi-am acceptat detaliile corpului meu, care mă fac ceea să fiu eu. Sunt fericită cu toate "defectele" la care nici nu puteam să mă uit când aveam 14 ani. Atât de mulţi dintre voi aţi ţinut neapărat, în mod agresiv, să-mi transmiteţi că sunteţi dezamăgiţi de "sânii mei mici" sau că ar trebui să-mi fie ruşine că am "pieptul plat". Am trăit în corpul meu multă vreme. Sunt perfect conştientă de mărimea sânilor mei şi asta nu mă înfricoşează", a scris Florence Pugh, întrebându-se de ce anume se "sperie" atât de multă lume de nişte sâni.

"Mă face să mă întreb ce anume vi s-a întâmplat astfel încât să fiţi atât de supăraţi şi de vocali despre mărimea sânilor şi corpului meu...?". 

Actriţa din "Little Women" a spus că este recunoscătoare că a crescut într-o familie cu femei puternice şi cu forme, care au fost învăţate să găsească "puterea în cutele corpului nostru". 

În fine, Florence şi-a încheiat postarea cu mesajul: "Maturizaţi-vă! Respectaţi oamenii. Respectaţi corpurile lor. Respectaţi toate femeile. Viaţa va deveni mai uşoară, vă promit". Referindu-se la controversă, ea a scris: "Şi totul a pornit de la două sfârcuri mici şi drăguţe". 

Postarea actriţei a adunat peste 1,6 milioane de aprecieri, iar mai mulţi oameni din showbiz şi-au arătat susţinerea prin comentarii.

Designerul casei Valentino, Pierpaolo Piccioli, a scris scurt "Respect" sub mesajul tinerei actriţe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
E lăudabil că ...
... arată bine și a slăbit exact cât trebuia, după ce s-a îndrăgostit de "ultimul viking" al Londrei.
Postat 12 Iulie 2022, 09:41 de KP
Cunoastem!
90% dintre critici vin de la flacaii cununati cu sora lui stanga si de la a_țâțate, lati_fundiare, etc, cunoasteti genul!
Postat 12 Iulie 2022, 08:09 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON